Görüş Bildir
Haberler
2022 Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu mu? Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

2022 Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu mu? Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin kesinleşmesinin ardından Türkiye’de tüm gözler emekli ve memur zammı için gelecek açıklamalara çevrildi. Memurların yeni zammıyla ilgili bazı formüller de konuşulmaya başladı. 2022 emekli ve memur zammı ne kadar, kaç TL olacak? sorusu gündemde en çok merak edilenler arasında yerini alıyor. Peki emekli ve memurları maaşları ne kadar? Kaç TL olacak? İşte yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memur ve emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri merak konusu. 2022 yılında yeni asgari ücret en az 4253 TL oldu. Asgari ücrete zam gelmesinden sonra memur maaşı zammı ve emekli maaşı zammı araştırılmaya başlandı. Peki memur zammı ne kadar olacak, en düşük kaç TL? Emekli zammı ne kadar olacak?

Toplu Sözleşme ve Enflasyon Farkı Alınacak

Toplu Sözleşme ve Enflasyon Farkı Alınacak

Memurlar daha önce yapılan toplu sözleşme gereğince 2022 yılı için yüzde 5+7 ve enflasyon farkı alacaklar. Ancak son dönemdeki gelişmelerden sonra memur sendikaları Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile görüşerek ek bir protokol yapılmasını ve toplu sözleşme üzerinde bir zam daha verilmesini talep etmişti.

Memur Zammı İle İlgili 3 Tahmin

Memur Zammı İle İlgili 3 Tahmin

Tahminlere göre enflasyon farkı ile yıl sonu zam oranı yüzde 16'yı bulacak. Yüzde 25 civarında bir enflasyon gerçekleşirse bunun üzerine 9 puanlık tamamlama yapılabilecek.

1 - Öncelikle toplu sözleşme zammının üzerinde oluşan enflasyon farkının ödenmesi. Yani bu yıl için ilk 6 ayda yüzde 5 artı enflasyon farkı ödendikten sonra gerçekleşen enflasyona tamamlamak şeklinde bir artış yapılacak.

2- Bir diğer formüle göre ise seyyanen artış yapılarak bir sosyal destek sağlanması yönünde. Bu ödemenin de yine enflasyon ve asgari ücret ile uyumlu olması bekleniyor.

3 - Son günlerde ortaya çıkan üçüncü bir formül ise 2022 yılının temmuz ayında yapılacak olan yüzde 7'lik zammın da öne alınıp bunun üzerine iyileşme yapılması. Bu durumda ocak zammı yüzde 12 artı enflasyon farkı şeklinde gerçekleşebilecek.

Emeklilerin Asgari Ücrete Uyumlu Artış Beklentisi

Emeklilerin Asgari Ücrete Uyumlu Artış Beklentisi

Ancak sayıları 10 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de asgari ücrete uyumlu bir artış yapılması bekleniyor. Burada enflasyon zammının üzerine bir refah payı eklenerek yıllık enflasyona eşitlenmesi bir formül olarak dururken seyyanen zam da gündeme geldi. Burada seyyanen zam formülüne göre düşük maaşlı olanlardan başlayarak ödeme yapılması. Böylece taban maaşların yükselmesi söz konusu olacak.

Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekli Sandığı’na bağlı memur emeklileri de benzer bir refah düzenlemesinden pay alacak. Onlar da temmuzda yüzde 8.45 zam almıştı ve ocaktaki toplu sözleşme zammıyla alacakları toplam zam da son 1 yılda yüzde 26-28 seviyesinde olacak. Bunun yüzde 40 zamma tamamlanması için de ek yüzde 10 zam yapılabileceği hesaplanıyor. Geçen yıl korona etkisiyle SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılıyor. Henüz bir rakam telaffuz edilmese de özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı dile getiriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın