Görüş Bildir
Haberler
2021 Mevlid Kandili Ne Zaman, Gün? Mevlid Kandilinin Önemi Nedir? İşte Diyanet Mevlid Kandili Tarihi...

2021 Mevlid Kandili Ne Zaman, Gün? Mevlid Kandilinin Önemi Nedir? İşte Diyanet Mevlid Kandili Tarihi...

Müge Kakşi
15.10.2021 - 18:14

Müslümanlar için oldukça önemli bir gün olan Mevlid Kandili son peygamber Hz. Muhammed'in doğum günü olarak biliniyor. Hz. Muhammed'in doğduğu ay olarak bilinen ve Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid Kandili'ni tüm Müslümanlar dua ederek geçiriyor. Peki 2021 yılı Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün? Mevlid Kandili'nin önemi nedir? İşte Diyanet Mevlid Kandili tarihi ve önemi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mevlid Kandili Nedir? Mevlid Kandili'nin Önemi Ne?

Mevlid Kandili Nedir? Mevlid Kandili'nin Önemi Ne?

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Arapça 'doğmak', 'doğum zamanı' veya 'doğum yeri' anlamındaki 'velâdet' kelimesinden türeyen 'mevlid', zaman içinde bu türdeki eserlere verilen ortak bir isim hâline gelmiştir.

Özel dinî günlerde (sünnet töreni, hac dönüşü, asker uğurlama, bir ölümün 40. günü gibi) ve kutsal gecelerde, Muhammed'in doğumu, kutsal kişiliği, miracı gibi olağanüstü anlatı ve mitoslarla bezenmiş, gerçeküstü olayları anlatan edebî metinlerin makam ve usûl ile okunmasıdır. Türkçeye Arapça'dan girmiş olan 'mevlid', 'Peygamberin doğum günü' anlamında da kullanılır. Halk arasında mevlit, mevlüd, mevlüt olarak da söylenmekte, kişilere isim olarak da verilmektedir.

Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün?

Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün?

Mevlid Kandili, Rebiülevvel ayının 11.nci günü idrak edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2021 Mevlid Kandili Gecesi, 17 Ekim Pazar günü idrak edilecek.

Sözlükte “doğulan yer ve zaman” anlamına gelen mevlid (çoğ. mevâlid) kelimesi, İslâmî literatürde “Hz. Peygamber’in doğum günü, bu günün yıldönümü münasebetiyle yapılan kutlamalar ve bu konuda kaleme alınan eserler” karşılığında kullanılmıştır.

Mevlid Kandili'nde Oruç Tutulur Mu?

Mevlid Kandili'nde Oruç Tutulur Mu?

Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasının farz olduğuna dair herhangi bir bilgi yoktur. Ancak kandil günü veya ertesi gün oruç tutmakta bir mahzur da yoktur. Mevlid Kandili'nin en önemli ibadetleri arasında tesbih namazı gösterilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın