Görüş Bildir
Haberler
2020 Yılının İlk Yarısında Dikkat Çekerek İzleyenleri Mest Etmeyi Başarmış 25 Yabancı Dizi

2020 Yılının İlk Yarısında Dikkat Çekerek İzleyenleri Mest Etmeyi Başarmış 25 Yabancı Dizi

theolonius
03.07.2020 - 18:03

Yılın ilk yarısında dikkat çekip beğeni kazanan dizileri derledik. Şimdiden iyi seyirler.

* Diziler, IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve 7 puandan düşük diziler listeye eklenmemiştir. Dizilerin konu bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Perry Mason / IMDb: 7,1

25. Perry Mason / IMDb: 7,1

1957-1966 yılları arasında yayınlanan Perry Mason dizisinin yeniden uyarlamasında, ceza avukatı Perry Mason’ın ele aldığı davalara odaklanılıyor. En zorlu davaların bile üstesinden gelebilen Perry Mason, yüz yılın vakası ile karşı karşıyadır. Gerçekleri ortaya çıkarmak için gece gündüz çalışan Mason, bu süreçte şehrin gizlenen gerçeklerinin açığa çıkmasını sağlar.

24. Hunters / IMDb: 7,2

24. Hunters / IMDb: 7,2

Hunters, kendi adaletlerini sağlamaya çalışan bir grup Nazi avcısının hikayesini konu ediyor. 1977 yılında New York City’de yaşayan bir grup insan, yüzlerce yüksek rütbeli Nazi’nin toplumun içinde yaşadığını keşfeder. Grup, Nazilerin ABD’de Fourth Reich’ı kurma planları yaptığını öğrenince, vakit kaybetmeden harekete geçmeye karar verir. Nazi avcıları, bu kanlı planı durdurmak için zorlu bir mücadeleye atılır.

23. Stargirl / IMDb: 7,3

23. Stargirl / IMDb: 7,3

Stargirl, annesinin yeniden evlenmesiyle Los Angeles'tan Nebraska'ya taşınmak zorunda kalan liseli Courtney'i takip ediyor. Courtney yeni okuluna adapte olmaya ve yeni arkadaşlar edinmeye çalışan genç bir kızdır. Hayatına yeni bir yön vermeye çalışan Courtney, bu sırada annesinin yeni eşiyle ilgili sıra dışı bir sırrı keşfeder. Üvey babası, eski hayatında süper kahramanlarla birlikte çalışmıştır. O günlerden kalan süper kahraman kostümünü ele geçiren Courtney, eski süper kahramanları göreve çağıracağı fantastik bir maceraya atılır.

22. The Stranger / IMDb: 7,3

22. The Stranger / IMDb: 7,3

The Stranger, en yakınındaki insanlarla ilgili sırları ortaya çıkarmak için mücadele eden bir adamın hikayesini konu ediyor. Adam Price'ın eşi ve iki çocuğu ile birlikte mükemmel bir yaşamı vardır. Ancak bir gece barda otururken yanına gelen yabancı, karısı Corinne hakkında önemli bir sır söyler. Olanlara başlarda anlam veremeyen Adam, kendisine anlatılanları araştırmaya başlar. Genç adam, bir anda kendisini en yakınları hakkında bilmediği gerçekleri öğrenmek için amansız bir mücadelenin içinde bulur.

21. Locke & Key / IMDb: 7,4

21. Locke & Key / IMDb: 7,4

Dizi, babalarının öldürümesinden sonra Maine'deki eski evlerine dönen 3 kardeşin hikayesini anlatıyor. Kardeşler eve döndükten bir süre sonra, onlara birçok güç ve yetenek veren mucizevi anahtarları oldığunu fark ederler. Fakat bir şeytanın bu anahtarların peşinde olduğunu ve ona ulaşana kadar da durmayacağını henüz bilmiyorlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker / IMDb: 7,4

20. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker / IMDb: 7,4

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker, Afro-Amerikalı ilk kadın girişimcinin hayatına odaklanıyor. C.J. Walker, ırkçılığın ve cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı dönemde çığır açan bir işe imza atar. Afro-Amerikalı ilk kadın girişimci olarak saç bakım pazarına giren Walker, gece gündüz çalışır. Kendisini işine adayan ve sonunda verdiği emeklerin karşılığını alan Walker, bileğinin hakkıyla milyonerliğe ulaşır

19. Ragnarok / IMDb: 7,5

19. Ragnarok / IMDb: 7,5

Ragnarok, küçük bir Norveç kasabasında yaşananları konu ediyor. Edda, ılık kışlara ve şiddetli yağmurlara maruz kalan bir kasabadır. Burada yaşayan insanlar, mevsim değişikliklerinden dolayı oldukça muzdariptir. Eğer kimse bu duruma müdahele etmezse, kıyamet çok da uzakta değildir.

18. I Am Not Okay with This / IMDb: 7,6

18. I Am Not Okay with This / IMDb: 7,6

I Am Not Okay With This, telekinetik güçlere sahip olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. 15 yaşında Sydney, telekinetik güçlere sahip olan bir gençtir. Lise öğrencisi olan Sydney, bir yandan yeni yeni ortaya çıkan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da hayatını yoluna koymak için çabalar. Lise hayatının, alevli ilişkilerin ve cinselliğin zorlu yollarında ilerleyen Sydney, bu süreçte birbirinden farklı maceralara sürüklenir.

17. For Life / IMDB: 7,6

17. For Life / IMDB: 7,6

For Life, mahkum olan bir adamın özgürlüğünü geri kazanmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Bir adam, işlemediği bir suçtan dolayı ömür boyu hapis cezasına mahkum edilir. Genç adam suçsuz olduğunu söylese de kimseye kendisini inandıramaz. Bunun üzerine adam suçsuzluğunu kanıtlayabilmek için avukat olmaya karar verir. Hapishanede mahkumken avukat olan adam, özgürlüğüne kavuşabilmek için büyük bir savaş vermek zorunda kalır.

16. The English Game - Mini Dizi / IMDB: 7,6

16. The English Game - Mini Dizi / IMDB: 7,6

1879, İngiltere. Futbol hala başlangıç aşamasında, amatör bir spor olarak görülüyor. Varlıklı aileler futbol ligini kendi kontrollerinde tutarken, işçi sınıfı futbolda devrim yapmak üzere… Modern futbolun ortaya çıkışını ve sınıf gözetmeksizin küresel düzeyde bir spor oluşunu anlatan mini dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hollywood / IMDb: 7,6

15. Hollywood / IMDb: 7,6

Hollywood, hayallerine ulaşmaya çalışan bir grup oyuncu ve yönetmen adayına odaklanıyor. Oyuncu ve yönetmen adayından oluşan bir grup insan, II. Dünya Savaşı sonrasında Hollywood’da kendilerine yer edinebilmek için çalışır. Grup, hayallerini gerçeğe dönüştürüp, başarıya ulaşabilmek için her türlü bedeli ödemeye hazırdır. Dizide, Hollywood’da yaşananların perde arkasına, günümüzde de devam eden adaletsiz sistemlere ve ön yargılara da yer veriliyor.

14. High Fidelity / IMDB: 7,6

14. High Fidelity / IMDB: 7,6

High Fidelity, plak dükkanı sahibi ve aynı zamanda pop kültürüne takıntılı bir müzik tutkununu olan bir kadının hikayesini konu ediyor. Nick Hornby imzalı romandan uyarlanan dizinin başrolünü Zoe Kravitz üstleniyor.

13. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness / IMDB: 7,6

13. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness / IMDB: 7,6

Eli silahlı, çok eşli bir country şarkıcısı olan Joe, büyük kedilere ilgisi olan bir adamdır. Oklahoma'da bir yol kenarı hayvanat bahçesi işleten Joe ve onun gibi büyük kedilere karşı tutku besleyen uyuşturucu baronları, dolandırıcılar ve tarikat liderlerinden oluşan topluluğun hayatı oldukça karmaşıktır. Carole Baskın adında bir büyük kedi barınağı sahibi ve hayvan aktivistinin onların işini engellemeye çalışması, işlerin karanlık bir hal almasına neden olur. Meydana gelen rekabeti engellemek için harekete geçen Joe, kiralık katil tutmaya karar verir. Ancak bu durum Joe'nun tutuklanmasına neden olacaktır.

12. Devs - Mini Dizi / IMDb: 7,8

12. Devs - Mini Dizi / IMDb: 7,8

Devs, genç bilgisayar mühendisi Lily’nin hikayesini ekrana taşıyacak. San Francisco’daki bir teknoloji firmasında çalışan Lily, erkek arkadaşının ortadan kaybolmasıyla sarsılır. Lily şirketin gizli geliştirme departmanını araştırmaya başladığında bazı şeylerin erkek arkadaşının ortadan kaybolmasıyla ilişkili olduğunu keşfeder.

11. Mrs. America / IMDb: 7,8

11. Mrs. America / IMDb: 7,8

Mrs. America, kadın hareketinin tarihini konu ediyor. Feminizmin yükselişini ve ABD’deki eşit hak yasasının hazırlanışına giden süreci ünlü aktivist Phyllis Schlafly’nin gözünden anlatan mini dizi, kadın hareketinin, siyaset ve kültür dünyasını nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Kendisini hayatı boyunca ev kadının bir aktivist olarak tanıtan Phyllis Schlafly, kürtajın yasallaşması ve eşcinsel haklarının sağlanması gibi kampanyalarda uzun yıllar boyunca mücadele etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Little Fires Everywhere - Mini Dizi / IMDb: 7,8

10. Little Fires Everywhere - Mini Dizi / IMDb: 7,8

Celeste Ng’nin aynı adlı çok satan romanında uyarlanan Little Fires Everywhere, gizemli bir sanatçı ve bekar bir anne olan Mia Warren’ın kızı ile birlikte yeni bir eve taşınmaları ile birlikte yaşadıklarını konu ediyor. Richardson ailesinin evini kiralayan Mia, kısa süre sonra aile için kiracıdan çok daha fazlası haline gelir.

9. The Outsider / IMDb: 7,9

9. The Outsider / IMDb: 7,9

11 yaşındaki bir çocuğun hunharca katledilen cesedi bir parkta bulunur. Görgü tanıkları ve cesetten alınan parmak izleri Flint City adındaki kentin en saygın adamlarından birini işaret etmektedir. Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen kişi, Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, iyi bir eş ve iki kız babası olan Terry Maitland’ın ta kendisidir. Soruşturmanın başına geçen dedektif Ralph Anderson düzenlediği bir operasyonla halkın gözleri önünde Terry Maitland’ı tutuklar. Terry, her ne kadar suçsuz olduğunu açıklamaya çalışsa da dava aleyhinde ilerlemektedir. Ancak araştırma devam ettikçe ortaya çıkan gerçekler ve Tery’nin olay gecesi ile ilgili anlattıkları davanın tüm seyrinin değişmesine neden olur.

8. Defending Jacob / IMDB: 8,0

8. Defending Jacob / IMDB: 8,0

William Landay'in aynı adlı çok satan romanından uyarlanan 'Defending Jacob', 14 yaşındaki oğlunun bir cinayetle suçlanmasının ardından davayı soruşturmaya başlayan savcı Andy Barber’ın öyküsünü takip ediyor. Ülkenin en saygın savcılarından biri olan Andy Barber, hayatının en zorlu davası ile karşı karşıyadır. Dava ile ilgili araştırma yapan Barber, davada derinlere indikçe oğlu ile ilgili hiç bilmediği gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

7. Unorthodox - Mini Dizi / IMDB: 8,0

7. Unorthodox - Mini Dizi / IMDB: 8,0

Unorthodox, kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadının hikayesni konu ediyor. Görücü usulü evliliğe zorlanan genç bir kadın, hayallerine koşmaya karar vererek kaçar. Hem bu evlilikten hem de dini topluluktan kaçmaya çalışan kadın, kendisine yeni bir hayat kurmak için Berlin'e yerleşir. Ancak geçmişi genç kadının peşini bırakmayacaktır.

6. Upload / IMDB: 8,1

6. Upload / IMDB: 8,1

Upload, ölümün yakınında olan insanların, ölümlerinden sonra kendi seçtikleri sanal öteki dünyaya yüklenebilecekleri zamanlarda, 2033 yılında geçiyor. Brooklyn doğumlu gizli bir romantik olan Nora, lüks bir sanal gerçeklik (VR) şirketinin müşteri hizmetlerinde çalışmaktadır. Yakışıklı L.A. parti çocuğu Nathan’ın sürücüsüz arabasının kaza yapması ile birlikte Nathan’ın kız arkadaşı, onu kalıcı olarak Nora’nın çalıştığı şirketin VR dünyasına yükler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Great / IMDb: 8,1

5. The Great / IMDb: 8,1

17. yüzyılda Avusturya’nın kırsal kesiminde yaşayan genç bir kadın, bir Rus imparatoru ile evlenir. Fakat bu evlilik genç kadını kendi mutluluğu ve Rusya'nın geleceği arasında bir seçim yapmak zorunda bırakır.

Dizide, Rus İmparatoriçesi II. Katerina’nın sansasyonel hayatına odaklanılıyor. II. Katerina’nın yükselişini ele alındığı dizide aynı zamanda kocası İmparator Peter ile olan olaylı ilişkisine de değiniliyor.

4. I Know This Much Is True - Mini Dizi / IMDB: 8,2

4. I Know This Much Is True - Mini Dizi / IMDB: 8,2

Yazar Wally Lamb’in 1998 basımı aynı adlı romanından uyarlanan 20 yüzyılın sonlarında geçen dizide; ikiz kardeşler Dominick ve Thomas Birdsey’nin yaşamları, zihinsel hastalıklar ve kişisel trajedilerden iyileşmeye doğru giden yolculuğu konu ediliyor.

3. Love, Victor / IMDB: 8,2

3. Love, Victor / IMDB: 8,2

Victor, yeni taşındıkları kasabaya uyum sağlamaya çalışmaktadır. Creekwood lisesinde öğrenim görmeye başlar. Kendisi bir eşcinseldir. Hem kasabaya hem de okula adapte olması gerekir. Ancak bu pek kolay olmayacaktır. Bu süreç içinde aynı okulda okuduğu Benji ile tanışır. Genç adam yeni tecrübeler edinirken aşk, cinsellik ve bağlılık gibi konularda önemli deneyimler yaşayacaktır.

2. Kalifat / IMDB: 8,2

2. Kalifat / IMDB: 8,2

Caliphate, hayatları iç içe geçen insanların hikayesini konu ediyor. Ajan olan Fatima, İsveç’te bir terör eyleminin planlandığına dair bir ihbar alır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Fatima, bunun için elinden gelen her şeyi yapar. Fatima’nın yolu bu süreçte çaresiz bir anne ile kesişir.

1. Normal People / IMDB: 8,6

1. Normal People / IMDB: 8,6

Sally Rooney’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanan dizi, İrlanda'nın küçük bir kasabasında yaşayan Marianne ve Connell’in arasındaki karmaşık ilişkiyi takip ediyor. Başrollerinde Daisy Edgar-Jones ve Paul Mescal'ın yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda 'Room' filminin yönetmeni Lenny Abrahamson görev yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 🔥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
9
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Messiah niye yok listede alçak editör

Cagri Dabak

10,8,7,2 güzeldi. 1i merak ediyorum sıra onda.