Görüş Bildir
Haberler
PTT Çalışma Saatleri Değişti Mi? PTT Saat Kaçta Açılıyor, Saat Kaçta Kapanıyor?

PTT Çalışma Saatleri Değişti Mi? PTT Saat Kaçta Açılıyor, Saat Kaçta Kapanıyor?

Sunay Korkmaz
17.12.2020 - 15:20

Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT), posta ve kargo hizmetleri veriyor. Binlerce vatandaşın her gün hizmet aldığı PTT'nin çalışma saatleri merak ediliyor. PTT'lerin çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta İçi PTT Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor?

Hafta İçi PTT Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor?

PTT şubeleri her sabah 8.30'dan 12.30'a kadar hizmet verir. Öğlen 1 saatlik yemek arasının ardından saat 13.30'da tekrar açılır ve 17.30'a kadar mesaiye devam eder. PTT 17.30'da kapanır.

PTT Hafta Sonu Açık Mı? Cumartesi/Pazar Kaça Kadar Çalışıyor?

PTT Hafta Sonu Açık Mı? Cumartesi/Pazar Kaça Kadar Çalışıyor?

Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Sadece belirli bölgelerde açık olan ve 13.30'a kadar hizmet veren PTT şubeleri Pazar günleri ise kapalıdır.

PTT'ler Üzerinden Hangi İşlemler Yapılıyor?

PTT'ler Üzerinden Hangi İşlemler Yapılıyor?

Posta Hizmetleri

Tebligat

Telgraf

Kayıtlı Elektronik Posta

Diğer Posta İşlemleri

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

Pul ve Filateli

Havale İşlemleri

Hesap İşlemleri

Pttkart & Pttmatik

Bankacılık İşlemleri

Tahsilat İşlemleri

Ödeme İşlemleri

HGS

Sigortacılık İşlemleri

Diğer Ticari İşlemler

Ptt Yurt İçi Kargo Hizmetleri

Ptt Yurt Dışı Kargo Hizmetleri

Ambalaj Malzemeleri

PTT'nin Tarihi

PTT'nin Tarihi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye'nin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.

İlk posta teşkilatı, Tanzimat Fermanı gelişmelerinin sonucu olarak Osmanlı Devleti halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur.

1843'te telgraf icat edilmiştir. 11 yıl sonra ise Türkiye'de de telgraf hizmeti başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 1871 yılında ise Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür.

Posta ve Telgraf Nezareti, 1909 yılında Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır. 24 Nisan 1995 tarihinden itibaren ise T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü olarak çalışmaya başlamıştır. 29 Ocak 2000 tarihinde, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü' olan Kuruluşumuzun adı 'T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü' (PTT) olarak değiştirilmiştir.

Aşağıdaki Haber İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın