Görüş Bildir
Haberler
2020'de Yükselişe Geçen ve 2021’de Takipte Olunması Gereken DeFi Projeleri Nedir, Özellikleri Neler?

etiket 2020'de Yükselişe Geçen ve 2021’de Takipte Olunması Gereken DeFi Projeleri Nedir, Özellikleri Neler?

Bu yıl gözünüzü üzerinde tutmanız gereken DeFi projelerine şöyle bir bakalım mı?

“Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.” 

Önce kavramı tam olarak bilmeyenler için DeFi'den biraz bahsetelim.

Önce kavramı tam olarak bilmeyenler için DeFi'den biraz bahsetelim.

DeFi kısaltması merkeziyetsiz (decentralized) ve finans (finance) kelimelerinden oluşan, merkeze sahip olmayan finans işlemlerinin adı. Bir merkeze bağlı olmadığı için otoriteye de bağlı olmayan sistemlerin en meşhuru, sizin de bildiğiniz Bitcoin. 

Bir de 2020 ve 2021'de yükselişe geçen DeFi projeleri var, gözünüz onların üzerinde olsun.

1. DIA

1. DIA

Merkezi Olmayan Bilgi Varlığı olarak Türkçeleştirebileceğimiz DIA şeffaf, açık erişimli veriyi hedef alan ve kar amacı gütmeyen açık kaynaklı bir proje. DIA'da token sahiplerinden oluşan ancak merkezi olmayan bir topluluk yönetimde.

2. Hathor Network (HTR)

2. Hathor Network (HTR)

Hathor Network bu yılın ses getirecek DeFi projelerinden. Hayli tecrübeli bir ekibin ürettiği blockchain projesi akıllı kontrat yerine sıra dışı olan nano kontratı kullanıyor olmaları. Böylece akıllı kontratlarla yaşanan sorunların hiçbiri HTR'de olmayacak, likidite sorunu aşacak proje olabilir.

3. Leverj Gluon (L2)

3. Leverj Gluon (L2)

Özelleştirilmiş Gluon teknolojisi temel alınarak inşa edilen Leverj'i radarınıza almanızı tavsiye ediyoruz. Gluon teknolojisini duymadıysanız açıklayalım, bu teknolojiyle Ethereum'un ölçeklenme problemi aşılıyor. Leverj'in merkezi olmayan bir borsa olduğunu da hatırlatalım, talebin yükselmesi bekleniyor.

4. Orion Protocol

4. Orion Protocol

Orion Protocol, kısaca ORN piyasaya ilk olarak DYCO olarak çıkmıştı ve geçen yıl çok büyük bir taleple karşılaşmıştı. Orion da bir blockchain geliştiricisinin liderliğinde en gelişmiş likidite toplayıcı üzerine çalışıyor. Ortaklıkları arasında Elrond Network, Bitmax, MXC ve Acheron var, bu yıl yükselişe geçecek gibi görünüyor.

5. Aleph.im

5. Aleph.im

Genç projelerden biri olan Aleph.im blockchain ve onun merkezi olmayan gücünü alıp depolama için node'lar okullanan bir protokol. Aleph'in önemi, dünyanın ilk tam olarak merkezi olmayan türev borsası projesi Serum’un ortaklarından biri olacak olması.

6. Warp

6. Warp

Bu DeFi projesi Uniswap’ten likidite sağlama tokenlarıyla ek değer açıyor. Çalışma mantısı ise şöyle: Uniswap, LP tokenlarını teminat olarak Warp’a kilitleyen kullanıcılara bir stablecoin kredisi tanımlanır. Bu kredi, kredi geri ödemesiyle likidite sağlama tokenlarının geri ödenmesiyle verim protokollerine yeniden dahil edilebiliyor. 

Warp likidite sağlayıcılarının likidite tedariklerini arttırmak için büyük bir iddiaya sahip.

7. Badger DAO

7. Badger DAO

Badger, Ethereum’da temsil edilen BTC miktarını ve kullanılabileceği yol sayısını arttırma görevini üstleniyor. Çok yeni olan bu projenin sonraki hedefi bitcoin fiyatına sabitlenen yeniden ödeme tokenı olan SETT’ın piyasaya çıkması.

8. Serum

8. Serum

Önde gelen kripto türev borsası FTX duyurmuş, Serum Solana’da inşa edilmişti. Bu DEX, müşterilerin istediği hız ve fiyatta ticaret sağlamayı amaçlıyor ve böylece diğer DEX’ler nerede başarısız olduysa onların yerini dolduruyor.

Yorumculara göre Serum FTX gibi merkezi bir borsanın rahatlığını sağlayıp merkezsiz ve güvenilir bir ortam sunuyor.

9. Compound

9. Compound

Compound, vaktiyle yerel tokenı COMP olarak kitlesel ilgiyle gören son DeFi döngüsünün ilk ürünlerindendi. Bu proje kullanıcılarının tümünün Ethereum blockchain’inden faiz kazanmalarına veya teminat karşılığında varlık ödünç alabilmelerini sağlayan bir protokol.

10. Uniswap

10. Uniswap

Bugüne dek yapılan DeFi projelerinin arkasındaki kuvvetlerden biri olan Uniswap tamamen merkezi olmayan bir borsa. Yöntemi ise, sipariş defterleri yerine teşvike dayalı likidite havuzlarından yararlanma üzerine temelli. 

Şimdi bile 100 milyon doların üzerinde likidite havuzuna sahip olan Uniswap'ın yükselişi duracak gibi görünmüyor.

11. SushiSwap

11. SushiSwap

2020'nin en büyük çiftliklerinden biri olan SushiSwap 2021'de de dikkat çekecek DeFi prjelerindne biri. Uniswap’in en büyük rakibi olan SushiSwap SUSHI ödüllerini likidite sağlayıcılarına dağıtarak işliyor ve yerel tokenların da artışıyla potansiyelini sürdürüyor.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın