Görüş Bildir
Haberler
2018'in Televizyonda ve Dijitalde En Çok Sevilen Dizileri

2018'in Televizyonda ve Dijitalde En Çok Sevilen Dizileri

2018 de diğer yıllar gibi diziler adına bereketli geçti. Ama önceki yıllardan farkı dijital dizilerin de yoğun bir şekilde işin içine girmesiydi. Sosyal medyada sevilen diziler reyting alamayabiliyor, tam tersi durum da yaşanabiliyor. Biz de hem sosyal medya konuşmaları hem de reytingler, izlenme sayıları üzerine araştırma yaparak en sevilen dizileri hazırladık. 

NOT: Sosyal medya ve reyting skorlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi sebebiyle hakkaniyetli olması adına dizileri IMDb puanları ile sıraladık. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yasak Elma - IMDb Puanı: 5.4

20. Yasak Elma - IMDb Puanı: 5.4

Türkiye'nin Aşk-ı Memnu'dan sonra ciddi anlamda entrika ihtiyacını karşılayan nadir dizilerden oldu. Çarpık ilişkileeeeer, yıpranmış hayatlaaaaaaar, aldatmalar kumpaslar, kaliteli oyunculuk ve gerilimli sahnelerle süper dizi. İnsanın pazartesi pazartesi stresini alıp arşa taşıyor.

19. Dudullu Postası - IMDb Puanı: 6.5

19. Dudullu Postası - IMDb Puanı: 6.5

Onur Ünlü'nün dijital dizisi çok yüksek izlenme oranlarına sahip olmadı ama seçici izleyenlerin sevgisini gördü. Absürt dizi konusunda Leyla ile Mecnun'dan sonra fena olmamış. Sene bitmeden bir oturuşta izleyin deriz.

18. Bir Zamanlar Çukurova - IMDb Puanı: 6.6

18. Bir Zamanlar Çukurova - IMDb Puanı: 6.6

Başladığı günden beri çılgınlar gibi izleniyor, döne döne izleniyor. Gün birinciliği, reyting konusunda zaten seyircinin sevgisini topladığı malum. Sosyal medya konusunda henüz o kadar başarılı değil.

17. Yaşamayanlar - IMDb Puanı: 6.7

17. Yaşamayanlar - IMDb Puanı: 6.7

Türkiye'nin ilk vampir dizisiyiz diyerek yola çıktılar ama sansasyonlar, eleştiriler peşlerini bırakmadı. İtiraf edelim; çok da profesyonel bir vampir dizisi olmamış. Ama izlenmesi ve konuşulmasına baktığımızda epey sevildiğini görüyoruz.

16. Bizim Hikaye - IMDb Puanı: 6.7

16. Bizim Hikaye - IMDb Puanı: 6.7

Shameless'ı uyarlarsanız gülünç olur dediler, vallahi de uyarladılar oldu. Yani tabii o serkeşlik, o cinsel devinim, o tandans yok ama hikaye ile kurtardılar. Hem iyi bir fan kitlesi hem de güzel seyircisi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. İstanbullu Gelin - IMDb Puanı: 7.0

15. İstanbullu Gelin - IMDb Puanı: 7.0

İstanbullu Gelin bizim her zaman bebeğimiz <3 İsmini ilk duyduğunda 'Aha yine Özcan Deniz, yine ağa dizisi' diyenler şimdi utansın. En kral psikolojik tahliller, acayip eğlenceli ve doğal sahneler, diz dövdüre dövdüre ağlatan sahnelerle 3. sezonunda hala çok izleniyor. Hem izleniyor, hem de sosyal medyadan bol bol övülüyor.

14. Sen Anlat Karadeniz - IMDb Puanı: 7.1

14. Sen Anlat Karadeniz - IMDb Puanı: 7.1

Bu dizinin aldığı reytinglerle kalitesinin hiç orantılı olmadığı düşünen bir kitle var. O yüzden puanı çok daha yukarılarda olabilecekken burada kalıyor. Sosyal medyayı da ikiye bölmüş durumda; bir tarafta büyük bir hayran kitlesi, bir tarafta da şiddete özendirdiği gerekçesiyle nefretlikleri var.

13. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - IMDb Puanı: 7.1

13. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - IMDb Puanı: 7.1

100 bölümü çoktan deviren dizinin hem sosyal medyada hem reytinglerde başarı üstüne başarı aldığını senelerdir görüyoruz. Her sezon kadrosunda yaptığı değişiklik, sürekli heyecan veren hikayesiyle hep gündemde kalmayı ve sevilmeyi beceriyor.

12. Diriliş Ertuğrul - IMDb Puanı: 7.2

12. Diriliş Ertuğrul - IMDb Puanı: 7.2

Ne diyelim ki, aşırılığa kaçarak kılıçla oyuncak atla izleyenleri görünce biraz soğuyoruz ama bu dizi çılgınlar gibi seviliyor! Ekranın değişmeyen birincisi, sosyal medyada da belki timeline'ınıza düşmese bile bi' kitlesi var. Ömürleri varsa bu dizinin yapımcısı bu işi Kanuni'ye kadar götürecek herhalde...

11. Gülperi - IMDb Puanı: 7.4

11. Gülperi - IMDb Puanı: 7.4

Tam bir başarı hikayesi. El kadar çocukları Antep ağzıyla konuşurken görünce zaten hipnoz olduk. Ne var ki dizi beklenen reytingi alamadı. Ama allem ettiler kallem ettiler diziyi cuma gününün krallarından biri haline getirdiler. Bu sezon başlayan diziler arasında en sevilen dizilerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kadın - IMDb Puanı: 7.6

10. Kadın - IMDb Puanı: 7.6

Ne denebilir ki, mükemmel! Her şey sade, öyle magazinsel kişilikler yok dizide. Kendi halinde, aşkı bile çok yakışıklı bir jön ve muhteşem güzel alımlı bir kadın arasında dönmüyor. Arif ve Bahar 'gerçek'liği herkesi etki alanına alıyor. Böyle olunca da her salı birinci, ayın da en çok izlenen 3-4 dizisinden biri.

9. Dip - IMDb Puanı: 7.6

9. Dip - IMDb Puanı: 7.6

Bu sene çıkan dijial dizilerden biriydi. Maalesef çok başarılı olamadı ama izleyenler tarafından sevildi. Fi'deki gibi bir çıkış beklendi muhtemelen ama yeterince tanıtım yapılmaması ve karanlık tanıtımlar insanları itti. Yine de izleyenlerin sevdiğini söyleyebiliriz.

8. Avlu - IMDb Puanı: 7.8

8. Avlu - IMDb Puanı: 7.8

Sağlam bir kadın mücadelesi mi? Buyurun! Demet Evgar var diye bir hışım bu diziye koşanlar daha birçok müthiş oyuncuyu da bu dizide görme şansı buldular. Heyecansa heyecan, kaossa kaos, gerilimse gerilim, zaman zaman yüzünüzü de güldürüyor; daha ne olsun! Hem sosyal medyada hem reytiglerde perşembe günü Star TV'yi ihya ediyor.

7. Ufak Tefek Cinayetler - IMDb Puanı: 7.9

7. Ufak Tefek Cinayetler - IMDb Puanı: 7.9

Öncelikle söyleyelim, yıl boyu sosyal medya ve reyting değerlendirmesi yapıyoruz. Yoksa son zamanlarda UTC'nin değil sevilmesi, izlenmesi bile tartışılır oldu. Sosyal medyada şu an eleştiriden başka bir şey yazılmıyor olabilir. İlk zamanları bizi büyüledi, hala da kadrosu ve yönetmenliği bizi finale kadar dayanmaya itiyor. Ama senaryo o kadar kötü bir hale geldi ki, bu listede olması tamamen ilk bölümlerin hatrına diyebiliriz.

6. Vatanım Sensin - IMDb Puanı: 7.9

6. Vatanım Sensin - IMDb Puanı: 7.9

İşte benim güzel Atatürkçü çiftim, işte benim güzel, naif ve kaliteli ikilim diyebiliriz. Vatanına sevdalı bir askerin hayatını ve sevdiklerini riske atarak yaptığı fedakarlığı, vatan haini gibi görünmek uğruna savaştığı bu dizi başlarda uçtu gitti. O dönem Cesur ve Güzel ile kıran kırana mücadele edip uç reytingler alıyordu. Sonra bir düşüş yaşadı ama sevilmesi, takdiri bitmedi. 2 sezon süren dizi #HiLeon'uyla, Onur Saylak'ıyla, senaryosuyla, yönetmenliğiyle, bizi ağlatan Atatürk sahneleriyle hep sevildi. Sosyal medyada diziyi dünyaya taşıyacak kadar konuşulması da unutulmasın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bartu Ben - IMDb Puanı: 8.0

5. Bartu Ben - IMDb Puanı: 8.0

Henüz izlemediyseniz hemen izleyin, çünkü iyi midir kötü müdür siz karar verin ama en azından şunu diyebiliriz: Daha önce böyle bir Türk dizisi yapılmadı. Sansürlenen her şey burada, süper tahliller burada, hiç tanımadığınız oyuncuların harika performansları burada, abartısızlık ve eleştiri burada, sizi yerlere yıkacak kadar güldüren absürtlük burada. Tabii yer yer 'Ne izliyorum ben ya?' da diyebilirsiniz. IMDb puanı sebebiyle bu kadar üst sıralarda, sevilse de henüz bu kadar popülerleşmiş değil.

4. FiÇi - IMDb Puanı: 8.2

4. FiÇi - IMDb Puanı: 8.2

Fi'nin ikinci sezonu Çi, 2018'i gördü. Bu yüzden listemizin en ses getiren, en çok izlenen, tv dizilerinden daha çok konuşulan bir dijital dizisi olarak üst sıralarda. Masum'dan sonra tanışsak da dijital diziyi Türkiye'ye gerçekten tanıtan ve kitlelere yayan ilk dizi oldu. Senaryosu, yönetmenliği, oyunculuğu ve Serenay Sarıkaya'nın her şeyi yapabilecek çok kıskanılası bir kadın olduğunu bize gösteren bu dizi belki de 1. olmalı.

3. Erkenci Kuş - IMDb Puanı: 8.3

3. Erkenci Kuş - IMDb Puanı: 8.3

Erkenci Kuş'u biz seviyoruz. Twitter'daki teyzemizin de söylediği gibi, onca derdin içinde kafa dağıtıyor işte. Sıradan bir yaz dizisine, romantik komediye göre de epey emek verilen bir dizi. Listenin en iyi diziler değil 'sevilen diziler' olduğunu unutmayalım. Sosyal medyanın tartışmasız, açık ara lideri olabilir. Reytinglerde de gün birinciliğini kaptırmıyor. Üçüncü sırada olmasının sebebi ise IMDb'ye abandığını düşündüğümüz fanlar:)

2. Çukur - IMDb Puanı: 8.4

2. Çukur - IMDb Puanı: 8.4

Listenin birincisinin sonuna kadar arkasındayız ama ikincisi de içimize acayip sindi. Tamamen kendi dünyasını yaratan, bir fenomen haline gelen, eli neye değse arşa çıkaran bir dizi Çukur. 2018'in sosyal medyada da, halkta da en çok karşılık görmüş dizisi olabilir. IMDb'de de hak ettiği gibi bi puan almış. Çukurcuyuz, sonuna kadar.

1. Şahsiyet - IMDb Puanı: 9.2

1. Şahsiyet - IMDb Puanı: 9.2

İçimiz rahat, gönlümüz rahat bu diziyi birinci sıraya yerleştirebildik. Kabul edelim, Fi'den sonra denenen dijital diziler maalesef ya tanıtım eksikliğinden ya ücretli platformlarda olmasından sebep bir türlü tutmadı. Ama Şahsiyet'ten kaçamadık. Haluk Bilginer izledik, renkli çorapları ve Onur Saylak'ın kurduğu o acayip dünyada çok orjinal bir konuyu kitlenerek izledik. Konusuyla, her şeyiyle benzersiz. Ve şu an IMDb'de dünya sıralamasında. 2018 şampiyonu Şahsiyet'tir diyebiliriz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
64
41
15
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jenny Humphrey

Şahsiyet hak ettiği yerde ancak Erkenci Kuş denen saçma salak dizi nasıl 3. sırada onu anlamak mümkün değil.

g

sen anlat şiddet dizisi kadar boş dizi görmedim ben valla

Beyza

Şahsiyet bu listede yer alan gerçekten en güzel dizi. Uzun zamandır Türkiye'de çekilmiş olan en güzel dizi bile denebilir