Görüş Bildir
Haberler
2017 Konfederasyon Kupası Tanıtıldı!

2017 Konfederasyon Kupası Tanıtıldı!

Batuhan
03.02.2016 - 13:49

2017 yılında Rusya'da gerçekleştirilecek FIFA Konfederasyon Kupası'nda 1. olan takımın kaldıracağı kupa ve turnuvanın amblemi, Moskova'da tanıtıldı. Rusya'nın ilk kez ev sahipliği yapacağı turnuvanın tanıtımına ünlü Fransız oyuncu Christian Karembeu katıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kupanın üzerinde de yer alan amblemde ilk kez, kupayı kazanmak için yarışacak 8 takım sembolize ediliyor. 500 gün sonra gerçekleştirilecek turnuvaya 2014 Dünya Kupası'nın sahibi Almanya ile ev sahibi olarak Rusya doğrudan katılacak.

17 Haziran - 2 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın tanıtımında konuşan FIFA Pazarlama Direktörü Thierry Well, 'Resmi amblemin görünüşü Rusya'nın zengin kültürü ve öykücülük geleneğinden esinlenerek hazırlandı. Kupanın tasarımında ise ana karakter olan mitolojik ateş kuşundan esinlenildi.' dedi.

Ateş kuşunun uzun kuyruk tüyleri amblemin alt kısımlarına kadar dolanarak iniyor; başı ve kanatları ise amblemin yuvarlak üst kısmında resmediliyor.

Turnuvanın kura çekimi 26 Kasım'da Rusya'nın Kazan şehrinde gerçekleştirilecek. Turnuva; Kazan, Moskova, Soçi ve St. Petersburg olmak üzere dört farklı şehirdeki statlarda oynanacak. Bilet satışının 2017'den önce yapılması planlanan turnuvada 680 bin bilet satılacağı tahmin ediliyor.

Rusya, 2018'de de FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Konfederasyon Kupası da Dünya Kupası'nı organize edecek ülkelerin bir yıl önceden eksiklikleri ve kusurlarını görme imkânı sağlaması açısından aynı ülkelerde düzenleniyor.

Son turnuvalardaki kurallara göre 2'si doğrudan, olmak üzere 8 Millî takım turnuvaya davet usulü ile katılıyor. Doğrudan katılan 2 ülke, ev sahibi ve FIFA Dünya Kupası'nın son şampiyonu olurken, diğer 6 ülke takımı ise 6 Konfederasyon'un (CAF, CONMEBOL, UEFA, AFC, OFC, CONCACAF) şampiyonlarından oluşuyor.

Şenol Güneş yönetimindeki Türkiye Millî Futbol Takımı 2003 yılında Fransa'da düzenlenen turnuvaya bir önceki 2002 FIFA Dünya Kupası'nın üçüncüsü olarak (2. olan Almanya katılmadı) kupaya katılma hakkı elde etmiş ve turnuvada 3. olmuştu.

Haber Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın