Görüş Bildir
Haberler
2017'de Uyarlamaları Vizyona Girmeden Mutlaka Okumanız Gereken 19 Kitap

etiket 2017'de Uyarlamaları Vizyona Girmeden Mutlaka Okumanız Gereken 19 Kitap

Serra İdil Çavuşoğlu
11.01.2017 - 19:02 Son Güncelleme: 12.01.2017 - 13:20

Kitap uyarlaması filmler sürekli 'yok kitap daha iyiydi' tartışmasını getirse de, kendimizi izlemekten alıkoyamadığımız da bir gerçek. 2017'de vizyona girecek olan bu kitap uyarlaması filmleri sizler için BuzzFeed'den derledik. Ortamlarda film-kitap karşılaştırmaları yapılırken sıkılmak istemiyorsanız bu kitapları okumadan geçmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gecenin Kanunu

1. Gecenin Kanunu

Konusu: 20'li yıllarda Amerika'da içki yasağının devam ettiği dönemlerde Joe Dürüst ve namuslu bir hayatı geride bırakıp, kendisine kötü şöhreti gangster yaşamını seçer. Joe gangster olmanın ününü ve ganimetlerini sevmektedir fakat 'karanlık taraftaki' hayatın da ödenmesi gereken bir bedeli vardır. Üstelik Joe'nun babası şehir polisidir. Türkçeye 'Gecenin Kanunu' olarak çevrilen film aynı adla senaryolaştırılıp beyazperdeye uyarlanıyor. 

Yayın Tarihi: 3 Şubat 2017 (Fragman)

Oyuncular: Ben Affleck, Zoe Saldana, Scott Eastwood, Sienna Miller

2. Can Dostum

2. Can Dostum

Konusu: Bir köpeğin hayattaki amacını keşfetmek için çıktığı yolculuğu anlatan içiniz ısıtacak bir film.

Yayın Tarihi: 27 Ocak 2017 (Fragman)

Oyuncular: Britt Robertson, Josh Gad, Dennis Quaid

3. Karanlığın Elli Tonu

3. Karanlığın Elli Tonu

Konusu: Serinin ikinci filmi olan Karanlığın 50 Tonu'nda Christian ve Anastasia arasında şehvetli ilişki daha da alevlenmektedir.  Fakat bu kez, Anastasia Christian'ın gizemli geçmişi hakkında daha çok şey öğrencektir.

Yayın Tarihi: 10 Şubat 2017 (Fragman)

Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan

4. Tulip Fever

4. Tulip Fever

Konusu: 17. yüzyıl'da Hollanda'nın Altın Çağı olarak bilinen maddi bolluk evresinde geçen yapım, ressamların ve sanatçıların asillerin yağlı boya tablolarıyla büyük paralar kazandığı bir dünyayı anlatıyor. Life adında genç bir ressam evli bir çiftin portresini yaparken kadına aşık olur ve ikili kısa bir süre sonra kaçma planları yapmaya başlar.

Yayın Tarihi: 15 Temmuz 2017'de Amerika'da vizyona girecek olan filmin ülkemizde ne zaman yayınlanacağı henüz netleşmedi. (Fragman)

Oyuncular: Alicia Vikander, Cara Delevingne, Christoph Waltz, Dane DeHaan

5. Ben Ölmeden Önce

5. Ben Ölmeden Önce

Konusu: Trafik kazasında ölmesine rağmen Sam, ertesi gün ve sonraki günlerde de tekrar tekrar uyanır ve son gününü tam 7 kez yaşar ta ki hayatında yaptığın en ufak değişikliklerin kendisini hayal edebileceğinden daha güçlü yaptığını farkedene kadar.

Yayın Tarihi: 17 Mart 2017 (Fragman)

Oyuncular: Jennifer Beals ,  Zoey Deutch ,  Nicholas Lea ,  Halston Sage ,  Logan Miller

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Baraka

6. Baraka

Konusu: Yasta olan bir adamın 'Baraka' denen yere Tanrı ile tanışması için davet edilmesini anlatıyor.

Yayın Tarihi: 3 Mart 2017 (Fragman)

Oyuncular: Sam Worthington, Octavia Spencer, Radha Mitchell, Tim McGraw

7. The Zookeeper's Wife

7. The Zookeeper's Wife

Konusu: Hayvanat bahçesindeki bekçilerin yüzlerce insanı Nazi'lerden nasıl kurtardığını anlatan gerçek bir hikaye.

Yayın Tarihi: 7 Nisan 2017 (Fragman)

Oyuncular: Jessica Chastain, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh

8. Mucize

8. Mucize

Konusu: Yüzünde fiziksel bir bozuklukla doğan August artık beşinci sınıfa başlayacağı için normal bir okula gitmek zorundadır.  Ömrünüzde bir kere bile 'yeni çocuk' olduysanız, bunun ne kadar zorlu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dondurma yemek ve Xbox'ında oyun oynamak gibi sıradan şeyleri seven August aslında sadece sıradışı yüzü olan, sıradan bir çocuk. Peki, yeni sınıf arkadaşlarını, görünüşünün ardında kendisinin de onlar gibi olduğuna ikna edebilecek mi?

Yayın Tarihi: 7 Nisan 2017 (Fragman)

Oyuncular: Owen Wilson, Julia Roberts, Jacob Tremblay

9. Kayıp Şehir Z

9. Kayıp Şehir Z

Konusu: Percy Fawcett kendini Amazon ormanlarına adamış bir kaşiftir. Kaşif, araştırdığı bölgede daha önce bilinmeyen, bir zamanlar bölgeye yerleşmiş olabilecek gelişmiş bir uygarlığa dair kanıtlar bulur. Bunları bilim camiasına açıkladığında ise Amazon yerlilerini vahşiler olarak gören bilim insanları kanıtlara gülüp geçerler. Yılmayan Percy, destekleyici karısı, oğlu ve yardımcısının desteğiyle tekrar Amazon ormanlarına döner. İddiasını kanıtlamak için araştırmalar yapan kaşif, 1925 yılında ise gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ardından pek çok maceraperest, Fawcett ve ekibini bulmak için yola koyulur ama girişimler sonuçsuz kalır ve bu bölge artık Kayıp Z Şehri (Lost City of Z) olarak adlandırılır... 

Yayın Tarihi: 21 Nisan 2017 (Fragman)

Oyuncular: Tom Holland, Charlie Hunnam, Sienna Miller, Robert Pattinson

10. Çember

10. Çember

Konusu: Çember, günümüz dünyasında sosyal medyanın ve dijital dünyanın hayatımızı nasıl etkilediğini bizlere çarpıcı olarak anlatan bir film.

Yayın Tarihi: 28 Nisan 2017 (Fragman)

Oyuncular: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Akşam Yemeği

11. Akşam Yemeği

Konusu: Evsiz bir kadını dövüp yakan 15 yaşındaki oğlunuzu korumak için ne kadar ileri gidebilirsiniz? Ya oğlunuzun suç ortağı olan yeğeninizin babası, başbakanlığa hazırlanan ağabeyiniz ne yapacaktır bu durumda?

Yayın Tarihi: 5 Mayıs 2017 (Fragman)

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney

12. Her Şey

12. Her Şey

Konusu: Maddy her şeye alerjisi olan bir kızdır. 17 senedir evden bir kez bile çıkmamıştır. Özel bakıcısı ve doktor olan annesinden başka hayatında kimse yoktur. Ta ki karşı evlerine yeni bir aile taşınıp, yeni komşularının oğlu Olly ile internetten mesajlaşmaya başlayıncaya kadar. 

Yayın Tarihi: 19 Mayıs 2017 (Fragman)

Oyuncular: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose

13. Kaptan Düşükdon

13. Kaptan Düşükdon

Konusu: Geroge ve Harold ilkokulda bir süper kahraman yaratırlar. Sonra bu kahramana yanlışlıkla verirler ve hikaye burada başlar.

Yayın Tarihi: 2 Haziran 2017 (Fragman)

Oyuncular: Kevin Hart, Nick Kroll, Kristen Schaal, Ed Helms

14. Kuzenim Rachel

14. Kuzenim Rachel

Konusu: Film, genç bir adam olan Philip'i temel alıyor. Philip günün birinde gizemli bir akrabası tarafından ziyaret edilir. Rachel Philip'in kuzenidir. Aynı zamanda Philiip'in bodyguardıyla evli olan Rachel eşini kaybetmiştir. Philip eşinin ölümünde parmağı olduğunu düşündüğü kadından intikam almak ister ancak Rachel'la ilgili gizemli bir yan Philip'i kendine çekmeye başlar. Aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşan ikili bu sırlarla dolu hayatlarında nereye sürüklenecektir?...

Yayın Tarihi: 14 Temmuz 2017

Oyuncular: Rachel Weisz, Sam Claflin

15. Valerian ve Bin Gezen İmparatorluğu

15. Valerian ve Bin Gezen İmparatorluğu

Konusu: Zamanda ve uzayda yolculuk yapan zaman yolcusu ajanı Valerian ve onun kızıl saçlı yardımcısı Laureline’in maceralarını konu alan Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu'nda pop ikonu Rihanna, Kumandan Arün Filitt rolünde göreceğimiz Clive Owen, Ethan Hawke, Herbie Hancock yer alıyor. Filmin başrollerini ise Life filmindeki performansıyla göz dolduran Dane DeHaan ve Suicide Squad'ın  Enchantress'ı Cara Delevingne üstleniyor. 

Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2017 (Fragman)

Oyuncular: Cara Delevingne, Ethan Hawke, Dane DeHaan

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kara Kule

16. Kara Kule

Konusu: King'in kült romanları arasında yerini alan seri Roland Deschain'ın gizemli Kara Kule'yi arayışını işliyor. Western türü bir dünyada, kendi ölmekte olan evrenini kurtarmak için adı geçen kuleden medet uman silahşörün karşısında onu durdurmaya çalışan düşmanlar da olacak.

Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2017 (Fragman)

Oyuncular: Matthew McConaughey, Idris Elba, Katheryn Winnick

17. O (It)

17. O (It)

Konusu: Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan yedi çocuk hayatın problemleri, zorbalar ve Pennywise adındaki palyaço şeklini alan canavarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Stephen King'in ünlü romanı 'It' yeni uyarlamasıyla tekrar beyazperdeye geliyor.

Yayın Tarihi: 8 Eylül 2017 (Fragman)

Oyuncular: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher

18. Aramızdaki Sözler

18. Aramızdaki Sözler

Konusu: Aynı uçakta bulunan iki yabancının kaza sonrası birlikte kurtulma ve hayatta kalmaya çalışma süreçlerini anlatıyor. Birbirleriyle rötarlı kalkan uçağı beklerken tanışan ikili, daha sonra zorlu bir hayat mücadelesine girişiyor. Karlı bir tundrada hayatta kalmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Yayın Tarihi: 20 Ekim 2017

Oyuncular: Kate Winslet, Idris Elba

19. Doğu Ekspresinde Cinayet

19. Doğu Ekspresinde Cinayet

Konusu: 1930'lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Doğu Ekspresi' nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trende çok sayıda yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot' da bulunur. Trenin kara saplanıp durması, Poirot' ya yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir. 

Yayın Tarihi: 22 Kasım 2017 (Fragman)

Oyuncular: Daisy Ridley, Johnny Depp, Penélope Cruz, Josh Gad

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
304
102
24
18
15
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rozerin Aran

2017 de uyarlamaları vizyona gireceği için okumamam gereken kitaplar.d

Hees

#13 WTF?

ybnc

Hiçbirini okumadım ama o klasik sözü yazıyorum. :) Kitabın tadını veremez.