Görüş Bildir
Haberler
2015 Yılında 144 Kadın Öldürüldü...

2015 Yılında 144 Kadın Öldürüldü...

FreiGeist
18.06.2015 - 15:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 yılının kayıtlara geçen 144’üncü kadın cinayeti, Gaziantep’in Nizip ilçesinde işlendi. 25 yaşındaki Arzu Köse eşi Osman Köse tarafından av tüfeğiyle öldürüldü. Kadın örgütlerinden eylem çağrısı yapıldı ve 'Özgecan yasasını kazanmak için tüm kadınları eyleme çağırıyoruz' denildi.

Olay, gece saatlerinde Gaziantep’'in Nizip İlçesi’nde meydana geldi. Fabrika işçisi olan Osman Köse eşi Arzu ve 2 çocuğunu alarak babasının çiftlik evine gitti. 

Gece geç saatlerde Köse çifti arasında iddiaya göre uyuşturucu kullanımı nedeniyle tartışma çıktı. Osman Köse, evde bulunan av tüfeğiyle 5 yıllık eşi Arzu Köse’'ye ateş etti. Arzu Köse, olay yerinde can verdi. 

Osman Köse ise silah sesini duyanların ihbarı üzerine eve gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kadın cinayetleri durmuyor

Kadın cinayetleri durmuyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

2015'in henüz yarısında tam 144 kadın erkek şiddeti nedeniyle can verdi. Özgecan Aslan cinayetinden sonra iyi hal ve haksız tahrik indirimleri çok tartışıldı ancak Türkiye’nin dört bir yanından hemen her gün cinsel istismar, tecavüz ve şiddet haberi gelmeye devam etti.

Bugün bir diğer şiddet kurbanı Muğla'nın Ortaca ilçesinde, geçen pazar gününden itibaren kayıp olan ve 3 gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'ydı. 

Otopsisinde cinsel tacize uğradığı tespit edilen Kaya'nın, boğulduktan sonra suya atıldığı belirlenmişti.

Ayrıca bakınız: Kadın Cinayetlerine Karşı Twitter'da 'Eline Kalp Çiz' Kampanyası

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0