Görüş Bildir
Haberler
2000'lerin Başında Havalı Göründüğünü Düşünsek de Şimdi Yabancı Gelen 11 Moda

2000'lerin Başında Havalı Göründüğünü Düşünsek de Şimdi Yabancı Gelen 11 Moda

Rinascita
20.06.2020 - 08:30

Bunların 20 sene öncesinde kaldığını düşününce sizin de gözleriniz doldu mu? 😢

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok katmanlı tavanlar

1. Çok katmanlı tavanlar

Benzer tasarım fikirleri 2000'li senelerde varlık simgesi olarak düşünülürdü. Parlak veya alçı panelden yapılan kat kat tavanlar şık görülürdü. Odanın çeşitli yerlerindeki şerit ışıklar ise olmazlar olmazdı. Tavanlarda beyaz, açık mavi veya kırmızı gibi renkler kullanılırdı.

2. Saçta incik boncuk

2. Saçta incik boncuk
2. Saçta incik boncuk

Önceden ince bir ipe yapıştırılan bu boncuklar, saçın köküne tutturulurdu. Kuaföre gidecek para olmadığında ise bunlar saça tel tokalarla takılırdı. En abartılı örneği de özel bir yapıştırıcı ile bunları direkt saçına yapıştıranlar olmuştu. Şimdi ise bu saç aksesuarları yeniden moda! İnce saç küpelerinin farkl çeşitleri saçlarda oldukça tatlı bir görüntü oluşturuyor.

3. Değiştirilebilir telefon kapakları

3. Değiştirilebilir telefon kapakları

O zamanlar telefonunuzun ön ve arka panelini birkaç saniye içinde değiştirebiliyorsanız, çevredeki en havalı kişi olduğunuz düşünülürdü. Üreticiler farklı renk ve modellerde, telefonun önü ve arkası için paneller ürettiler. Bunları da telefonla beraber set olarak satıyorlardı. Daha fazla model bulmak da mümkündü. Elbette en üst kalitede değillerdi fakat çeşitli renkler ve modeller gerçekten insanların ilgisini çekiyordu.

4. Ten renginde rujlar

4. Ten renginde rujlar

2000'li senelerde moda tutkunları ten renginde veya daha açık tonlarda rujlar seçerlerdi. Nude parlatıcılar, açık bej ve beyaz rujlar çok popülerdi. Kozmetik ürünleri alacak paranız yoksa, fondöten kullanarak dudaklarınıza bu rengi verebilirdiniz.

5. İçerisinde birçok film bulunduran DVD'ler

5. İçerisinde birçok film bulunduran DVD'ler

Hepsi tek bir DVD'ye kaydedilen birçok filmi bir seferde alabilirdiniz. Bu DVD'lerin içinde klasik filmler ve son zamanlarda vizyona giren filmler bulunabilirdi. Elbette bazen çeviride, ses kaydında ve görüntü kalitesinde sorun çıkıyordu. Fakat tek bir sinema biletinin fiyatına 8 film birden alabilirken kim umursar ki bunları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çizgili tozluklar

6. Çizgili tozluklar

Pileli etekler ve bu çizgili tozluklar modayı takip ettiğinizi göstermek için yeterliydi! Bu trendi herkes Avril Lavigne'den öğrendi. Kısa bir süre sonra da o kadar yaygınlaştı ki, gençler bu tozlukları yalnızca bacaklarına değil kollarına da giymeye başladılar.

7. Duvarlardaki şarkı söyleyen balık

7. Duvarlardaki şarkı söyleyen balık

Bu robot tarzı şarkı söyleyen balık da çok meşhurdu. Benzer bir şey, George Bush'un ofisinde de vardı, hatta ünlü dizi The Sopranos'da da görülmüştü. Joe Pellettieri'nin icadı bu balıklar, sadece 2000 senesinde bile bir milyondan fazla satıldı. Hala satışı da devam ediyor.

8. iPod

8. iPod

2001 yılında Apple, 5GB hafızası olan ilk müzik çalarını piyasaya sürdü. Bu müzik çalarda aynı zamanda video da izlenebiliyordu. Birçok öğrencinin hayallerini süslemişti zamanında. 2019 senesinde ise Apple, 7. nesil iPod'u piyasaya sürdü.

9. Kemere takılan telefon kılıfları

9. Kemere takılan telefon kılıfları

Bu telefon kılıfları özellikle 35 ve üzeri yaştaki erkeklerin en çok kullandığı aksesuarlar arasındaydı. Kemere veya pantolonlara takılıyordu. Bu kılıfların avantajı ise insanların telefonlarını anahtarlarından, bozuk paralardan uzak tutabilmesiydi. Dezavantajı ise, erkeklerin sağlığını etkilediği konusundaki hikayelerdi.

10. İnternet kafe

10. İnternet kafe

Eğer bilgisayarı olan şanslı kesim arasında değilseniz, gideceğiniz tek yer elbette internet kafeler! Birkaç eski bilgisayarın kurulu olduğu ve internetin kullanılabildiği bu mekanlara öğrenciler derslerini ekerek giderlerdi. Öğlen yemeği harçlığını buraya yatırıp, ailelerine yeri geldiğinde yalan söylerlerdi. Sırf biraz daha fazla oyun oynayabilmek için!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Beyaza yakın soğuk sarı saçlar

11. Beyaza yakın soğuk sarı saçlar

Bu saç rengi 2000'li senelerin başında oldukça tarz görünürdü. Açık renk ruj ile daha güzel görüldüğüne inanılıyordu. Kadınlar bu saç rengini elde etmek için saçlarını evde boyamaya çalıştıklarında oldukça kötü sonuçlarla karşılaştıkları bile olmuştu.

O zamanları hatırlayıp daha fazla nostalji yaşamak istiyorsanız bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
96
50
30
25
23
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

2000'lerin başları tam bir moda faciası herkes mi kördü nasıl 90'lardan sonra böyle iğrenç giyinmeye başladınız?