Görüş Bildir
Haberler
20 Metrekare Dükkan İçin Bayilik Fikirleri

20 Metrekare Dükkan İçin Bayilik Fikirleri

Enes ÖKSÜZ
03.04.2017 - 11:35

Bayilik almak isteyen ancak alan sorunu yaşayanlar için bu sorunları avantaja çevirecek bayilik fikirleri olduğunu bilseydiniz ne yapardınız? Böyle fikirlere sahip olduğunuz zaman eğer kendi işinizi kurmak istiyorsanız acele etmeli ve sizin için en doğru olanı seçerek kısa sürede işinizi hayata geçirmelisiniz. Küçük mekanlar hem maliyetleri hem de yönetim zorlukları nedeniyle işe başlarken tercih edebileceğiniz alanlar olduğundan dolayı küçük dükkanlarda yapabileceğiniz işleri kaçırmamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatura Ödeme Noktası

Fatura Ödeme Noktası

Fatura ödeme noktası açmanız için büyük bir alana ihtiyacınız yoktur. Normal yoğunlukta hizmet veren bir fatura ödeme noktası için 20 metrekarelik bir alan rahatlıkla yeterli olur. Bu alanı verimli bir şekilde kullandığınız zaman aynı anda 3 ya da 4 gişeden rahatlıkla hizmet verebilirsiniz. Küçük alanları değerlendirmek için uygun bir tasarımla masa dizilimi yaptığınızda oldukça yoğun günlerde bile ciddi bekleme sürelerine sebep olmayan bir hizmet kalitesi sunabilirsiniz.

Take Away Yiyecekler

Take Away Yiyecekler

Take away konsepti yurtdışında uzun zamandır tercih edilen bir konsept. Özellikle kalabalık şehirlerde durmak istemeyenler yemeklerini ve içeceklerini take away ya da farklı tabirler ile gel-al ya da al-götür konseptleri ile almayı tercih ediyor. Bu konsepti uygulamak istediğiniz anda ihtiyacınız olan tek şey her şeyi hazırlamanızı sağlayacak güzel bir tezgah. Çünkü bu konseptte hiçbir müşteriniz oturup yemeğini yemeyecek ya da kahvesini içmeyecek. Tek yaptıkları şey ne istediklerini söylemek ve alıp gitmek olacak. Bu konseptlerin avantajı yerden büyük oranda tasarruf sağlamalarına rağmen karlılık konusunda aynı ürünleri satan normal konseptli işletmelerden daha yüksek rakamlara sahi olabilirler. Take away bayiliklerinde operasyonel süreç üretim ve teslimat kısmında yoğunlaşır. Servis ve sunum geri planda kalır. Bu nedenle böyle bir bayilik aldığınız zaman konseptinizi ve standardınızı belirlemeniz gerekir. Al götür konsepti büfeler ile karıştırılsa da çok daha farklı bir hizmet anlayışına sahip olmak zorundadır. Belirli bir alanda uzmanlaşan bayilikler büfe fikrinden daha kolay uzaklaşmanızda yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayilik veren firmalar arasında meşhur büfeleri duymayan yoktur. Bu büfeler oldukça ufak alanlarda az masa ve sandalye sayısı ile hizmet verirler. Bu büfelerin en büyük özelliği lezzet kalitesi, fiyat performansı ve bunlarla birlikte gelen marka değerleridir. Büfeler yemek yeme konusunda kafası karışık olan insanlar ile acelesi olanların yemek yemek için en çok tercih ettiği mekanlardır. Bu yüzden bir büfe bayiliği almak istiyorsanız mutlaka tezgah arkasında başarılı bir organizasyon kurmalısınız. Küçük mekanlarda büfe açabilirsiniz ancak kitlenize hızlı hizmet vermek zorunda olduğunuzu hiç aklınızdan çıkarmamalısınız. Bunun en temel nedeni müşterilerinizin hızlı servis almak istemesi olsa da sizin de buna ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Çünkü bir büfenin müşteri sirkülasyonunu hızlı bir şekilde sağlaması düzenli gelir elde etmesi açısından çok önemlidir.

20 metrekare bir dükkan cep telefonu aksesuarları üzerine iş kurmak için oldukça yeterlidir. Duvarların raf olarak kullanıldığı bu dükkanların ortasında açık bir kalan kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu orta alanı varsa cep telefonlarını sergilemek, hat satışı yapmak gibi hizmetlerin yanı sıra kasa olarak da kullanabilirsiniz. Alan konusunda oldukça efektif sonuçlar elde edebileceğiniz raf sistemleri ile pek çok ürün çeşidini 20 metrekare bir dükkana rahatlıkla sığdırabilirsiniz. Cep telefonu aksesuarları insanların genellikle planlı alışverişlerinde aldıkları ürünler olduğundan dolayı ani bir yoğunluk yaşamayacağınızdan dolayı küçük mekanlarda bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın