Görüş Bildir
Haberler
2. Kattan Atıldı, Kulağı Koparıldı, Yüzüne Kezzap Döküldü, Bir Gözünü Kaybetti, Eşi 8 Yılla Yargılanıyor...

2. Kattan Atıldı, Kulağı Koparıldı, Yüzüne Kezzap Döküldü, Bir Gözünü Kaybetti, Eşi 8 Yılla Yargılanıyor...

FreiGeist
16.07.2015 - 17:05 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 22:50

Zehra Elber, 6 yıl boyunca eşinden her türlü şiddeti gördü. Defalarca tüm vücudu mosmor olana kadar dövüldü, kulağı koparıldı, ikinci kattan atıldı. Boşanma davası açınca, eşi bu kez üzerine kezzap attı. Vücudu ve yüzü yanan Zehra, bir gözünü kaybetti. 52 gündür hastanede yatıyor. Ona tüm bunları yapan eşi için sadece 8 yıl hapis istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zehra Elber, 6 yıl boyunca eşinden her türlü şiddeti gördü. Kulağı koparıldı, ikinci kattan atıldı, defalarca tüm vücudu mosmor olana kadar dayak yedi. Canına tak edince boşanma davası açtı. Ailesinin yanındayken de peşini bırakmayan eşi üzerine kezzap attı.

Gözünü kaybeden Zehra Elber 52 gündür hastanede iyileşmeyi bekliyor. Kezzap olayından sonra tutuklanan eşi için sadece 8 yıl hapis cezası istenmesi Zerha Elber’i endişelendiriyor. Zehra ve ailesi 31 Temmuz’daki dava öncesi herkesi duyarlı olmaya, davayı takip etmeye çağırıyor.

ŞİDDET İLK GÜNDEN BAŞLADI

Evrensel'den Elif Ekin Saltık'ın haberine göre, Zehra Elber 6 yıl önce 16 yaşındayken, Gökhan Elber’le severek evlendi. Evlenir evlenmez de şiddet görmeye başladı. Sürekli şiddet gören Elber, ikinci kattan aşağı atıldı. Eşi kulağını ısırarak kopardı. Birçok kez vücudu mosmor oldu. Bu arada iki de çocuğu olan Elber, gördüğü şiddeti yıllarca kimseye anlatamadı. Artık dayanamayacak noktaya gelince de 21 Mayıs’ta boşanma davası açtı. Dava açtıktan sonra yaşadığı Ankara’dan Konya’da olan ailesinin yanına döndü. Ancak Gökhan Elber, Zahra’nın peşini bırakmadı. 25 Mayıs’ta dolmuşa binerken Zehra ve kardeşi Ezgi’nin üzerine kezzap döktü. Kardeşi kaçabildiği için bu saldırıdan küçük yanıklarla kurtuldu. Zehra’nın yüzünde ve vücudunda yanıklar oluştu. Bir gözünü kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede 52 gündür iyileşmeyi bekliyor.

TUTUKLANDI AMA...

Bu saldırıdan sonra tutuklanan Gökhan Elber, 31 Temmuz’da ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Gökhan Elber hakkında hazırlanan iddianame ise diğer kadına şiddet olaylarında görmeye alıştığımız cinsten. ‘Kasten yaralamak’ suçundan 8 yıl hapsi isteniyor. Benzer davalarda yaşananlar Gökhan Elber’in davasında olursa tutuksuz yargılanma ihtimali var. Zehra ve ailesinin en büyük korkusu da Gökhan Elber’in serbest kalması.

'ÇIKARSA YİNE YAPAR'

Yanık ünitesinde görüştüğümüz Zehra, “Bu acıları çekeceğime ölseydim” diyor. Çocukları için şiddete katlandığını ve boyun eğdiğini söyleyen Zehra, Gökhan Elber’in cezaevinden çıkması halinde kendisine aynı şeyleri yapacağından korkuyor. “Gökhan cezaevinden çıkmamalı. Benim durumum ölüden farksız. O en ağır cezayı almalı ki bu hem ibret olmalı hem de ben korkularımdan kurtulmalıyım” diye 31 Temmuz’dan adalet beklediğini söylüyor. Yanında olan kardeşi Ezgi ise aile olarak psikolojik destek aldıklarını anlatıyor.

ADALET İSTİYORLAR

Zehra’nın annesi Ümmügülsüm ve babası Niyazi Oktay da Gökhan Elber’in en ağır cezaya çaptırılmasını istiyor. Hastane bahçesinde görüştüğümüz Ümmügülsüm ve Niyazi Oktay, Zehra boşanma davası açtıktan sonra yaşananlardan haberdar olmuş. “Kızımın kulağını ısırıp koparmış. Kızım belki bir gün dikilir diye kopan kısmı buzdolabında saklamış. Boynunu ısırıp mosmor etmiş, her türlü şiddeti uygulamış ona. Bir süre bizim Ankara’daki evimizde de yaşadılar. Evden ayrıldıktan sonra eve gittiğimizde her tarafta esrar içilmiş PET şişeler bulduk. Madde bağımlısıymış, bunun bile farkına varamadık” diye kızının yaşadıklarını anlattı. Gökhan Elber’in, Zehra’ya kezzap attıktan sonra tekmelediğini de anlatan Ümmügülsüm ve Niyazi Oktay adalet istediklerini söylüyorlar. Tek istekleri var Gökhan Elber’in en ağır şekilde cezalandırılması.

‘KİMSE KAPIMIZI ÇALMADI’

Baba Niyazi Oktay, kızlarının kendilerine sığındığında damadını dövdüğünden dolayı denetimli serbestlik yasasından 48 gün ceza almış. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurduğunu da belirten baba Oktay, kimsenin kapılarını çalmadığını dile getirdi. Durumu kadın örgütlerine anlattıklarını söyleyen Oktay, “Kadın Dayanışma Vakfı bize sahip çıktı. Biz son kuruşumuza kadar harcadık. Ben emekli biriyim. Zehra’nın sigortası yok. Bütün masrafları biz karşılıyoruz ve artık karnımızı doyuracak bile paramız kalmadı. Vakıf bize bir miktar para verdi de Zehra için istenilen ilaçları alabildim. Bakanlıkların, devlet yetkililerinin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu. “Zehra’ya olay öncesinde koruma polisi verilmedi mi? diye sorduğumuzda verildiğini belirten baba Oktay, polisin gelip imza atıp gittiğini anlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘YASALAR ÖNLEYİCİ OLSA DA UYGULAMA YOK’

Zehra Elber’in Avukatı Erhan Özbilgiç, yargılamanın ilk aşamasında sanığın kastının olduğunun ifadeleriyle ortaya çıktığını söyledi. Gökhan Elber’in ifadelerinde “Kezzabı Ankara’dan aldım, başka bir şişeye boşalttım. Kezzabın rahat dökülebilmesi için de şişenin ağzını kestim” demesinin olayın planlı gerçekleştirildiğine işaret ettiğini söyleyen Özbilgiç, “Mahkeme bu ifadeden dolayı cezayı ağırlaştıracak ve sanığın indirimlerden yararlanmasını sağlamayacaktır. Zehra Elber’in yüzünde sabit bir iz olduğunda da cezalar ağırlaşacaktır. Burada eşe karşı nitelikli kasten yaralama var. Ayrıca müvekkilimin iddialarına göre Gökhan Elber madde kullanıyormuş. Koruma tedbiri olduğu halde burada emniyetin de sorumluluğu var. Böyle bir insanın neler yapmış olabileceğini düşünüp doğru tedbirleri almaları gerekirdi. Müvekkilim 21 Mayıs’ta boşanma davası açıyor, 25 Mayıs’ta olay gerçekleşiyor. Emniyet bir kelepçe bile takmıyor eşe. Yasalar ne kadar önleyici ve koruyucu olsa da uygulamadaki eksiklikler bu sonuçları doğuruyor” şeklinde konuştu.

Tutuklu bulunan Gökhan Elber’le ilgili davanın birinci duruşması Konya Ereğli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmüş. Savcı, Gökhan Elber hakkında 8 yıl istemiş. Davanın ikinci duruşması ise 31 Temmuz Cuma günü görülecek. Kadın Dayanışma Vakfı, Ankara Kadın Platformu ve Ankara Feminist Kolektif gibi birçok kadın örgütü de davanın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
5
4
1
1
1