Görüş Bildir
Haberler
2. Dünya Savaşından Kalma Bir Bomba Patladı

2. Dünya Savaşından Kalma Bir Bomba Patladı

nuri yıldız
03.01.2014 - 22:04 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 22:31

2. Dünya Savaşından kalma bir bomba patladı!

2. Dünya Savaşından kalma bir bomba patladı!

İsviçre'nin 24 Heures haber sitesinin haberine göre; Almanya'da şantiye çalışması sırasında patlayan 2. Dünya Savaşından kalma bir bombanın bir kişinin ölümüne yol açtı.

Yetkililer, patlayan bombanın 2. Dünya Savaşından kalma olduğunu belirttiler. Batı almanya'da, Euskirchen'de bir şantiyede meydana gelen olayda, patlayan bomba, 1 kişinin ölümüne, 2 si ağır 13 kişinin yaralanmasına yol açtı. 

İşçilerin şantiyedeki çalışmaları esnasında meydana gelen olayı görgü tanıkları şöyle anlattı: 

'Bir ekskavatörün çalışmaya başlamasıyla olay meydana geldi. Korkunç bir patlama oldu. Her yer toz ve dumandı.' 

Ekskavatör operatörünün öldüğü olayda, ekskavatörün derinlerde kalmış bombaya isabet etmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini belirten polis, raporunda 11 hafif yaralının da bulunduğunu belirtiyor. 

Olayın meydana geldiği bölge bir sanayi bölgesi olduğu için birçok iş yerinde önemli hasarlar oluştu. Olayla ilgili halen çalışan müfettişler, olayın dün gece yerel saatle 01:30 sıralarında gerçekleştiğini, henüz incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Yetkililere göre, bölgede 2. Dünya Savaşından kalma, Sovyet ya da Alman yapımı, imha edilmeden yalnızca gömülen daha fazla bomba olabilir. Bu konuda çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. 

(ats/Newsnet)Çeviri haberNuri YILDIZ

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0