Görüş Bildir
Haberler
2.500 Yıllık Biranın Tadına Bakmak İster misiniz?

etiket 2.500 Yıllık Biranın Tadına Bakmak İster misiniz?

Batuhan
15.11.2016 - 14:12 Son Güncelleme: 15.11.2016 - 21:23

Binlerce yıl önce üretilmiş bir biranın tadını merak ediyor musunuz? Amerika’nın Milwaukee şehrinde bir bira fabrikası size bu olanağı sağlıyor. Almanya’daki bir Demir Çağı mezarlığında 2000'li yıllarda yapılan kazılarda açığa çıkarılan bir mezarda bulunan kazan içerisindeki kalıntılardan tespit edilen 2.500 yıllık bira yeniden üretildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'nden Bettina Arnold önderliğindeki araştırma ekibi tarafından incelenen kazanın, MÖ 450-400 yıllarına tarihlendiği ve gömüldüğü sırada bira ile dolu olduğu anlaşıldı.

Mezara 14 litre bira konulmuş

Mezara 14 litre bira konulmuş

Mezarda kazanın yanı sıra çeşitli metal silahlar da bulunduğunu söyleyen Arnold, bu mezarda gömülü bireyin öbür dünyaya yalnızca silahlarıyla değil, 14 litre bira ile uğurlandığını ve bu eşyaların, onun bu dünyada olduğu gibi, öbür dünyada da önemli bir kişi olduğunu göstermesi için mezara yerleştirildiğini belirtti.

Arpa maltı ve baldan üretilmiş

Arpa maltı ve baldan üretilmiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arnold ve ekibi, kazan içerisinde bulunan alkollü içeceğin incelenmesi için bir paleobotanikçi ile birlikte çalıştıklarını, böylece 2.500 yıllık bu içeceğin tarifini elde ettiklerini söyledi. Arpa maltı ve baldan oluşan bir karışımdan üretildiği anlaşılan bu içeceğin içerisinde ayrıca su rezenesi ve nane eklendiği da tespit edildi.

Tarife uygun olarak tekrar üretildi

Tarife uygun olarak tekrar üretildi

Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'nden araştırmacılar ile Milwaukee eyaletindeki bir bira fabrikası bir araya gelerek 2.500 yıllık bu birayı yeniden üretti. Wisconsin Bilim Festivali’nde sunulan çalışma ile üretilen bira meraklıların ilgisine sunuldu.

Aktüel Arkeoloji | Deniz Genceolu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
136
33
30
23
20
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kalender Tezcan

böyle haber yapıyorsunuz insan merak ediyor.

Zephyr East

arpa maltı bal nane kulağa değişik geliyor deneme imkanımız olsaydı iyiydi. neyse bizimde her 2-3 yudumda bir işeten tombik şişe efesimiz var :DD

Toreador

ben alkol almiyorum tarzi yorumlar yazilmasi ne kadar anlamsiz olmus bu icerige. Bu bir tarihi kesif ve firsatim olsa kesinlikle denemek isterim.