Görüş Bildir
Haberler
19 Aralık Operasyonunun İhalesi Yapılmış!

19 Aralık Operasyonunun İhalesi Yapılmış!

Ulaş
15.02.2015 - 17:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

19 Aralık soruşturmasında ifade veren M.G., operasyondan önce arama kurtarma malzemelerinin alımıyla ilgili Ankara'da ihaleye katıldığını söyledi. Av. Several Ballıkaya 'Malzemeler nerede kullanıldı' diye sordu

F Tipi cezaevlerinde, Türkiye genelinde 20 cezaevinde gerçekleştirilen ikisi asker 30'u tutuklu 32 kişinin öldüğü 19 Aralık Operasyonunda Bayrampaşa Cezaevi’nde yaşanan katliama ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı’nın dosyaya ‘fiili müdahale grubu’ olarak yolladığı listedeki 252 ismin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. İsmi 'Fiili Müdahale Grubu' listesinde yer alan M.G., operasyondan önce yapılan bir ihaleyle ilgili bilgi vererek, '19 Aralık 2000 tarihinden 2-3 gün önce görevli olarak bir ihaleyi takip etmek için Ankara'da görevlendirildim. 2 gün boyunca arama kurtarma malzemelerinin alımı ihalesinde bulundum. Buna ilişkin görevlendirme Ankara İkmal Merkez Komutanlığı’ndadır' dedi.

GENELKURMAY AÇIKLAMIYOR

Av. Several Ballıkaya, malzemelerin içeriğine ilişkin bir bilgilerinin olmadığını ifade ederek, 'Operasyon sonrası kullanılmak üzere olan araçlar da olabilir tıbbi malzeme de olabilir. Soruşturma ve kovuşturma aşamasında operasyonda hangi tıbbi malzemelerin ve silahların kullanıldığının tespiti için talepte bulunduk ancak Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın konuyla ilgili bilgimiz yok” dediği şeklinde yanıt verdiklerini anımsattı. Ballıkaya, “Eğer arama kurtarma malzemeleri alınmışsa nerede kullanıldı açıklanması gerekiyor. Ancak operasyon sonrası tıbbi malzemelerin kullanılmadığını biliyoruz. Çünkü kan kaybından ölen tutuklular oldu. Kendileri için kullanmışlarsa Bayrampaşa Cezaevi'nde yaralanan asker yok' diye konuştu.

'OPERASYONDA GÖREVLİYDİM'

Ankara Beytepe Okullar Komutanlığı’nda binbaşı olarak görev yapan B.T., o dönem operasyon taburunda Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı teğmen olarak Destek Tim Komutanı olarak görev yaptığını söyleyerek “Başımızdaki komutan Yusuf Burhan Engin’di” dedi.

  • Birgün
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/19-ar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0