Görüş Bildir
Haberler
18 Ay Uğraştılar, Kar Tanesinin En Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflarını Çektiler

18 Ay Uğraştılar, Kar Tanesinin En Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflarını Çektiler

R.G.
12.03.2021 - 16:20

Bugüne kadar görüntülenmiş en net kar taneleri fotoğrafı Kenneth G. Libbrecht ve Nathan P. Myhrvold tarafından çekildi. Nefes kesen fotoğraflar 18 aylık bir çabanın sonucunda oluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kar tanelerinin oluşturduğu şekiller ve onların görüntülenmesi uzun yıllardır ilgi çeken bir konu. Bu konuyla ilgili en kapsamlı çalışmalardan birine California Teknoloji Enstitüsü’nde fizik alanında çalışan Prof. Dr. Kenneth G. Libbrecht ve eski bir Microsoft yöneticisi olan Nathan P. Myhrvold imza attı.

Nathan P. Myhrvold, Microsoft’taki işinden ayrıldıktan sonra paleontoloji, gastronomi ve astronomiyle ilgilenmeye başladı. Asıl uzmanlığı fotoğrafçılık olan Myhrvold’un yolu Dr. Libbrecht ile 2018’in bahar aylarında kesişti. Kar tanelerini fotoğraflama fikri ortaya çıktığında Myhrvold, kış geldiğinde bunu hayata geçireceklerini düşündü.

Gerekli sistemi oluşturmak 18 ay sürdü

Gerekli sistemi oluşturmak 18 ay sürdü

Ancak pek çok projesinde olduğu gibi bu Myhrvold’un planladığı kadar basit olmadı. “Düşündüğümden daha karmaşık bir hal aldı” diyen Myhrvold’un kar tanelerini fotoğraflamak için gerekli sistemi oluşturması 18 ay sürdü.

En iyi dijital sensörleri kullanmak isteyen Myhrvold, Şubat 2020’de artık hazırdı. Bir kayak tesisinde, belki Aspen ya da Vail’de bu fotoğrafları çekebileceklerini düşünüyordu. Ancak söz konusu yerler bu fotoğrafları çekebilmek için yeterince soğuk değildi.

Güzel kar taneleri bulabilmek için Alaka'ya gittiler

Güzel kar taneleri bulabilmek için Alaka'ya gittiler

Güzel kar taneleri bulabilmek için Myhrvold ve birkaç asistanı çok daha kuzeye gitti. Alaska’da Fairbanks’e, Kanada’da Yellowknife ve Timmins’e ulaştılar. Corona virüsünün pandemi olarak ilan edildiği Mart 2020’de Myhrvold, en yüksek çözünürlüklü kar taneleri olarak adlandırdığı fotoğrafları çekmeyi başardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
41
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arma Subaşı

Nasıl bu kadar nizami şekilleri olabilir aklım almıyor.

emine altun

çok güzel