Görüş Bildir
Haberler
17. Senesinde Mirzabeyoğlu Davası

17. Senesinde Mirzabeyoğlu Davası

Mehmed Yiğit
14.03.2014 - 20:43 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 21:32

1997'den 2014'e 17. Senesinde Mirzabeyoğlu Davası

17 sene önce gözaltına alınan Salih Mirzabeyoğlu günler boyu süren sorgulamalarında işkenceye maruz kalmış daha sonrasında dönemin brifingli yargılamaları sonucu kendisine “idam” cezası verilmişti. 

17 senedir kendisine yapılan işkencelere ve 15 senedir uygulanan “telegram-zihin kontrolü” işkencesine rağmen sürdürülmeye çalışılan özgürlük mücadelesi son bir kaç yılda ilerleme kaydetse de hem Salih Mirzabeyooğlu’nun hemde kendisi gibi dönemin brifingli yargılamaları sonucu içeride tutulan tutsaklar hakkında herhangi bir gelişme kaydedilmemişti.

Dünden bugüne Mirzabeyoğlu davası kronolojik olarak ne olmuştu bunu hatırlatabilmek için davanın seyrini Furkan Haber olarak ilginize sunuyoruz;

Kaynak: http://www.furkanhaber.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mirzabeyoğlu Davası - 28 Şubat, Yargı, Hukuk, Basın, Medya, Mehmet Ali Birand

2. Mirzabeyoğlu Davası - 29 Aralık 1998 Haber Bültenleri

3. Mirzabeyoğlu Davası - Mahkeme Görüntüleri, İşkence İzleri

4. Mirzabeyoğlu Davası - 28 Şubat, Yargı, Hukuk, Basın, Medya, Mehmet Ali Birand

5.

5.
www.furkanhaber.com

2001 senesinde 

Savcı Ali Cengiz Hacıosmanoğlu‘nun istediği “idam” cezası DGM Reisi Metin Çetinbaş tarafından onaylandı. Salih Mirzabeyoğlu “İDAM” cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A HABER / TOPLUMSAL HAFIZA: 28 ŞUBAT'IN İZLERİ: SALİH MİRZABEYOĞLU

7. Devlet Terörü - Terora Devleta - State Teror - Terorismo De Estado - Staatsterror

8. “Türkiye’de Adalet dediğin bir kadın ismidir”

8. “Türkiye’de Adalet dediğin bir kadın ismidir”

2006 senesinde

Mirzabeyoğlu, kendisini yargılayan eski mahkeme reisi Sedat Karagül Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda Salih Mirzabeyoğlu‘nun işkenceyle mahkemeye getirilişini hayatında unutamadığı olay olarak anlattı. Olayı devletin bir kara lekesi olarak niteledi. Hem Mirzabeyoğlu hem Susurluk davaları yüzünden meslek hayatının bitirildiğini söyleyen Karagül dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk‘ün kendisine sürekli baskı yaptığını hatta odasının kapısına “Adalet Bakanı Giremez!” tabelası asmayı dahi düşündüğünü söyledi. Sedat Karagül Ağır Ceza Reisliği’nden sonra sürüldüğü Sultanahmet Hakimliği’nden emekli oldu. Verdiği röportajda “Türkiye’de Adalet dediğin bir kadın ismidir” sözleri günlerce tartışıldı.

9. Büyük Takip: Susurluk Dosyası

10.

10.

2011 senesinde 

Mirzabeyoğlu‘na “idam” cezası veren DGM Başkanı Metin Çetinbaş; “Bizim önümüze iki dosya gelirdi. Birinde ne zaman hüküm verileceği, ne kadar ceza verileceği… Hepsi belirtilmiştir… Diğerinde ise insiyatif bize bırakılmıştır… Biz buna göre kararlar verirdik..” sözleri gazetelerde yer aldı. Yine aynı sene Metin Çetinbaş Ergenekon sanıklarını savunmasını, “ne yapayım, Kemal Alemdaroğlu’nu savunmayayım mı?” şeklinde izah ederken, müvekillerinin telefon konuşmalarında “en iyi Kürt ölü Kürttür” sözlerine ise “Kürtlerin ölmesini istemek suç değil”derken Mirzabeyoğlu’na verilen “idam” cezası ile ilgili ise şok bir ifade kullandı. Metin Çetinbaş, “Allah’ın adaleti değil ki mutlak ve kesin olsun. Hiçbir hakim verdiği kararların yüzde yüz doğru olduğunu söyleyemez. Ben hata yapılmadığını düşünüyorum ama o dosyada yüzde yüz hata yapılmadı demek değildir. Hakimler de hata yapabilir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nimet Çubukcu Baş : #MirzabeyoğluDavası

12. 28 Şubat Soruşturması

13. 28 Şubat yargılamaları Avukat Yunus Akyol

14. ÇEVİK BİR'İN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 5 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

15. Mirzabeyoğlu Davası: Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat Darbesi, Malatya Olayları

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mirzabeyoğlu Davası: Erdoğan'ın Ergenekonculara Zulümleri Minimize Etmesi ve 28 Şubat Takipçiliği

17. Salih Mirzabeyoğlu belgeseli - Anlamak İçin - TVNET_1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
1
0