Görüş Bildir
Haberler
16 Yaşındaki Greta Thunberg BM İklim Zirvesi'nde Konuştu: 'Sadece Paradan Bahsediyorsunuz, Bu Ne Cüret?'

etiket 16 Yaşındaki Greta Thunberg BM İklim Zirvesi'nde Konuştu: 'Sadece Paradan Bahsediyorsunuz, Bu Ne Cüret?'

Batuhan
23.09.2019 - 20:54

BM Zirvesi'nin açılışında söz alan İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg, 'Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız' dedi. Thunberg, bir grup genç tarafından BM’ye yapılan başvuruda beş ülkenin ‘iklim bilimine aykırı davrandığının belirlendiğini’ de açıkladı. Söz konusu beş ülke arasında Türkiye’nin de olduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen ve İklim Zirvesi'ne katılan Thunberg, duygusal konuşmasıyla liderleri sert şekilde eleştirdi.

"Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz?" 🎥

Thunberg, 'Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. Ben yine de şanslı çocuklardan biriyim. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Bu ne cesaret'' ifadelerini kullandı.

"Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak"

"Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak"

İklim değişikliğine bir süredir dikkati çektiğini ve ancak liderlerin bunu görmezden geldiğini belirten Thunberg, şunları kaydetti:

'Buraya gelip her şeyi yaptığınızı söylüyorsunuz. Gerçekten durumun ciddiyetini anlıyorsanız ve halen harekete geçmiyorsanız bu şeytan olduğunuzu gösterir ama buna inanmak istemiyorum... Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz ama gençler artık sizin ihanetinizin farkına vardı. Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Greta’nın BM’de suçladığı beş ülke arasında Türkiye de var

Greta’nın BM’de suçladığı beş ülke arasında Türkiye de var

Öte yandan Thunberg’in, BM Çocuk Hakları Komitesi’ne yaptığı şikayet başvurusunda, Fransa, Almanya, Brezilya, Arjantin ile birlikte Türkiye’yi de, ‘iklim bilimine aykırı davranmakla’ suçladığı bildiriliyor.

Bloomberg’in haberine göre, bir grup çocuk ve genç tarafından yapılan başvuruda, söz konusu şikayetin, (uluslararası) yargılamaya konu olup olamayacağının araştırılması istendi. Bu olmazsa, Fransa, Almanya, Brezilya, Arjantin ve Türkiye’den teker teker yanıt vermesi istenecek. Ancak söz konusu şikayetin yasal olarak bağlayıcılığının bulunmadığı belirtiliyor.

Thunberg aralık ayında da konuşma yapmıştı 📌

Greta'nın bu açıklamaları sonra sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

Greta'nın bu açıklamaları sonra sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
625
197
143
46
40
32
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kirik-toprak-testi

Birileri eline notu vermiş o da söylemiş. Gerçekten çok önemsiyorsa Newyorkta konuşma yaptığı ülkeye sallasın. En fazla zararı onlar veriyor. Abd Rusya Çin v... Devamını Gör

fruttare

anlaşmayı imzalayıp anlaşmaya uymayan ülkeleri şikayet etmiş onlar arasında en fazla kirleten 5 ülkeyi şikayet etmiş işte..

Alf

Güzel oyunculuk çıkarmış. Şu "iklim bilimi aykırılığı" zımbırtısında hani havasının rengi sarıya dönmüş, milleti maskeyle dolaşan Çin yok ama Türkiye var. Hm... Devamını Gör

geroloji

bunlar hep amerikanin oyunu (:

dunya_insaniyim

sırf karbon salınımı sıfır diye günlerde gemi seyahati yapan uçağa binmeyen , metan gazı salınımı sera gazı etkileri yüzünden vegan yaşayan (tabii ki etik se... Devamını Gör