Görüş Bildir
Haberler
16 Mart Katliamı 36 Yıldır Karanlıkta

16 Mart Katliamı 36 Yıldır Karanlıkta

Onedio Medya
16.03.2014 - 14:08 Son Güncelleme: 16.03.2014 - 15:06

16 Mart Katliamı 36 Yıldır Karanlıkta

Türkiye'de kontrgerillanın en büyük eylemleri arasında sayılan 16 Mart katliamı, saldırıdan kurtulan öğrencilerin çabaları ile belgesel haline geldi. Kendilerini 16 Mart Platformu olarak adlandıran öğrenciler son yıllarda, katliamın yıldönümlerinin daha kitlesel olmasını sağlamaya çalışarak sorumluların yargılanmasını istedi.

'Toplumun hafızasında bir yara'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, bugünün, 1978 tarihinde İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde yedi öğrencinin ölümü ve 41 öğrencinin de yaralanmasına sebep olan saldırının da 36. yılı olduğunu belirtti. Tanrıkulu, katliam sorumlularının cezasız kalmasının toplumda açılan yaranın kapanmamasına sebep olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, açıklamasında şunları kaydeti:

'Faillerin cezalandırılmadığı her katliam, toplumun hafızasında bir yara olarak kalır. On yıl arayla gerçekleşen İstanbul Üniversitesi ve Halepçe katliamına benzer insanlık trajedilerinin bir daha asla yaşanmaması için insanlığın her türlü diktatörlük rejimlere, karanlık faaliyetlere, şiddet ortamlarına karşı insan hakları ve evrensel hukuk kaidelerini baz alan demokratik mücadeleyi sürdürmesi zaruridir. Bu vesileyle 16 Mart tarihine denk gelen bu iki katliamda yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.'

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0