Görüş Bildir
Haberler
154 Bin Voltluk Hat Cadde Ortasına Düştü

154 Bin Voltluk Hat Cadde Ortasına Düştü

ATKN
07.12.2014 - 17:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'te 28 Haziran Mahallesi ve Erenler Mahallesi'nde dün 25 dakikalık elektrik kesintisi oldu. Türkiye Elektirik İletim A.Ş. (TEİAŞ) 154 bin voltluk elektrik hattının düşmesi üzerine iki mahallede elektirik kesintisi görüldüğünü açıkladı.

İzmit'te dün 16.20- 16.45 saatleri arasında kopan yüksek gerilim hattı nedeniyle 28 Haziran ile Erenler Mahallesi'nde elektrik kesintileri görüldü. Türkiye Elektirik İletim A.Ş (TEİAŞ) yaptığı yazılı açıklamada 154 bin voltluk elektrik hattının düşmesi nedeniyle kesintinin yaşandığını açıkladı. TEİAŞ'ın yazılı açıklaması şöyle:

'İzmit merkez'de saat 16.20 ile 16.45 arasında kesilen enerji, Eski Seka Fabrikası E-5 kenarındaki İzmit-I Trafo Merkezini Besleyen 154 Kilovoltluk, TEİAŞ'a ait enerji nakil hattı iletkeninin, 28 Haziran Mahallesi bölgesindeki güzergahta koparak, SEDAŞ'a ait 34,5 kilovoltluk orta gerilim (OG) ve 400 Voltluk alçak gerilim(AG) hatları üzerine düşmesinden kaynaklandı. TEİAŞ'ın Seka İndirici Merkezdeki Trafo Merkezi devre dışı kalınca İzmitte enerji kesildi. TEİAŞ'a ait kalın kesitli yüksek gerilim iletken telin 35 metre yüksekten koparak aşağı düşmesi sonucunda, bu iletkenin altından geçen, SEDAŞ'a ait enerji dağıtım sistemi orta gerilim havai hat iletkenleri de koptu. İzmit geneline enerji verilirken, 28 Haziran Mahallesi ile Erenler mevkiinin bir kısmına SEDAŞ'ın 34,5 Kilovoltluk orta gerilim hattına düşen TEİAŞ'a ait iletkenin yol açtığı kısa devre ve hattın kopması nedeniyle enerji verilemedi. TEİAŞ'ın 154 bin voltluk enerji nakil hattı iletkeninin kopması ve alçak gerilim iletkenleri üzerinde kalması 28 Haziran Mahallesi sakinleri arasında tedirginliğe ve korkuya yol açtı. Olay mahalline hızla ulaşan Sakarya Elektirik Dağıtış A.Ş (SEDAŞ) ekipleri, TEİAŞ ekiplerinden önce yapılacak işlerle ilgili önlem alırken, hasar gören hatları tamir ederek, kopan orta gerilim hatlarının enerjilendirilmesi için gerekli bütün çalışmayı ve işgüvenliği önlemlerinin alınmasını da sağladı.'

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/154-bin-voltluk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0