Görüş Bildir
Haberler
MEB Öğretmen Ataması Sözlü Sınavları Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

MEB Öğretmen Ataması Sözlü Sınavları Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde tamamlanan 20 bin öğretmen atmasına ilave olarak 15 bin öğretmen alımı daha yapacağını açıklamıştı. MEB tarafından öğretmen ataması takvimi açıklanmıştı. Son yapılan duyuruya göre ise öğretmen atama kontenjanları da belirlendi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı öğretmen atama kontenjanı ve atam takvimi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı öğretmen atamalarını yakından takip ediyor. Bakanlık bünyesinde öğretmen olarak atanmak isteyen adaylar, yayınlanan öğretmen atama takvimini araştırıyor.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİM

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı öğretmen atama takvimine göre, sözlü sınav başvuruları 27 Eylül’de başlayacak ve 8 Ekim tarihinde sona erecek.

15 bin ek öğretmen ataması için sözlü sınavlar 12-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 27 Kasım tarihinde açıklanacak.

Öğretmen ataması tercihleri 21 Ocak 2022-26 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar tercih sonuçlarını 31 Ocak 2022'de öğrenebilecek.

ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BRANŞLAR BELLİ OLDU

Bakanlığın açıkladığı kontenjanlara göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu.

Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 1, İngilizce öğretmenliği için 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği için 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 501, beden eğitimi öğretmenliği için 39'u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan oluşturuldu.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan verildi.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın