Görüş Bildir
Haberler
14 Şubat Sevgililer Günü Tatili Nereye Gitmeli

14 Şubat Sevgililer Günü Tatili Nereye Gitmeli

Recep Hysteria
10.02.2015 - 18:28 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 18:53

Sevgililer günü ne yapmak lazım bir bakalım

Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek,Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı. 469'da Papa bu gayri-Hıristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazılıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Romantizmin cenneti venedik

Venedik, kuzeydoğu İtalya'da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kuruludur. Şehir, kıyı şeridi boyunca uzanan Venetian Lagoon bataklığında, Po ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kuruludur.

2.'L'amour En Paris' yani 'Paris'te Aşk',

Eyfel kulesi:İsmini, inşa ettiren firma olan Gustave Eiffel'den alır. Kule tüm dünyaya kendini Fransa'nın sembolü olarak tanıtmıştır. Muhteşem bir mühendislik eseri ve estetik bir kuledir. Fransız Devrimi'nin kutlamaları için düzenlenen Paris fuarına kapı olarak yapılmıştır. Kule sadece 20 yıl kalması için inşa edilmişti. 1909'da yıkılması gereken kule Atlantik ötesi haberleşmeye imkan tanıdığından kalmasına izin verildi.

3.Moskova

Moskova ılımlı kara iklimi altında, güçlü don ve yıkıcı sıcaklıklar oldukça seyrek, ancak normdan uzaklaşma sıkça görülür. Meteoroloji istasyonu verilere göre yıllın en soğuk ayı Ocak ( Orta derece −7,5 °C, ayrıca kış sezonunda hava sıcaklığın artma eğilimi gözlenmekte[3]), soğuk dalgaların zamanında hava derecesi -20 °C düşebilir. En sıcak ayı temmuz (Orta derece +18,4 °C). Yaz boyunca ortalama 5 — 7 gün +30 °C ve daha yüksek. 130 yıllık dizi gözlemde en yüksek hava derecesi 2010 yıllında +38,2 °C iken, en alçak -42,2 °C 1940 yılının Ocak ayında kaydedildi. Yıl boyu Moskova'da ve bitişik topraklara 600 - 800 mm ( 2008 yıllı — 869 mm[4]) yağış yağar. Moskova kendi hava rejim özelliklerin biri : hava akımı şehrin merkezine akarken birlikte yağışlar ve yakıcı sıcaklığı getirmesi.

  • Yıllık Sıcaklık Ortalaması — +5,4 °C ( 2007 ve 2008 yıllarda +7 °C[5] aşmaktaydı )

  • Yıllık Rüzgar Hızı Ortalaması — 2,3 m/s

  • Yıllık Hava Nemi Ortalaması — 76 %

  • Yıllık Güneş Işığı Ortalama Saat Miktarı — 1731 saat[6] ( 2007 yıllında — 2000 saat[7] üzerinde, güneş saat miktarının kış aylarında azalma, ilkbahar ve yazın artma eğilimi gözlenmekte.)

4.Uludağ

5.İstanbul / Vogue

Sevgilinizle kavga mı ettiniz, suçlu olduğunuzun farkındasınız ve gönlünü mü almaya çalışıyorsunuz? Vogue’a gidin. Mekana adımını attığı anda dünyada sizin kadar düşünceli, sizin kadar romantik başka biri olmayacak! Mekanın atmosferi o ana kadar olan tüm düşüncelerini silip yok edecek. Fazla loş ışıkta bütün İstanbul manzarası karşınızda. Bir yanınızda Topkapı Sarayı diğer yanda Boğaz Köprüsü. Tahmin edeceğiniz gibi bu manzara fiyatları 3-4 katına çıkarıyor. Peki değer mi? Sevdiceğiniz için değer. Romantikliğin dibine vuracaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Kız kulesi

İstanbul’da doğup büyüyen ve “bir gün giderim” düşüncesiyle sürekli ertelenen bir yerdir Kız Kulesi. Tamam tasarımıyla, yemekleriyle çok bir şey vaat etmiyor burası ama bir hikayesi var, aşk var, zulüm var, zalim var. Bunun için bile gidilir bizce. İki çeşit menüye sahip; hem seçme lezzetlerden oluşan dünya menüsü hem de mekanla bütünleşen Osmanlı menüsü (seferceliye, keşkekli dana külbastı, hassa böreği).

Sandalla Kız Kulesi’ne gidip, içerisini şöyle bir dolaşıp (içeride oturmamanızda fayda var, çünkü atmosferi sizi sıkacaktır) dışarıya denizin kenarına oturmanızı öneririz.

7.Roma

Antik Roma, MÖ 9. yüzyılda İtalya Yarımadası'nda kurulan Roma şehir devletinden doğarak tüm Akdeniz'i çevreleyen muazzam bir imparatorluk haline gelen medeniyetin adıdır. Yaklaşık 1200 yıl boyunca varlığını sürdürmüş olan Roma uygarlığı bir monarşiden oligarşi ve cumhuriyetin bileşimi bir demokrasiye ve daha sonra da otokratik bir imparatorluğa dönüşmüştür.

Fetih ve asimilasyon yollarıyla Batı Avrupa ve Akdeniz'i çevreleyen bölgede egemen olan Roma İmparatorluğu, iç istikrarsızlıkların ve özellikle de göçebe toplulukların akınlarıyla yıpranmaya başlamıştır. Bu etkiler sonucunda Hispanya,Galya ve İtalya'yı içine alan Batı Roma İmparatorluğu 5. yüzyılda bağımsız krallıklara bölündü. İmparatorluğun batı kesiminin dağılması, tarihçiler tarafından Antik Çağlar'ın sonu, Orta Çağ'ın, aynı zamanda Karanlık Çağ'ın da başlangıç tarihi olarak kabul edilir. Öte yandan İstanbul'dan yönetilen Doğu Roma İmparatorluğu, 1453 yılına kadar varlığını sürdürmüştür.

Rezervasyon ve Ucuz bilet için bir tavsiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın