Görüş Bildir
Haberler
13 Yaşındaki Bir Öğrenci, Elon Musk'tan Daha İyi Hyperloop Tasarladı

13 Yaşındaki Bir Öğrenci, Elon Musk'tan Daha İyi Hyperloop Tasarladı

Enes Keklik
02.12.2019 - 15:20

13 Yaşındaki Bir Öğrenci, Elon Musk'tan Daha İyi Hyperloop Tasarladı

New York'ta 13 yaşındaki bir öğrenci, katıldığı bir yarışmada Elon Musk'tan daha iyi bir Hyperloop konsepti sundu. Genç mucit, Hyperloop tasarımının daha ekonomik ve çevre dostu olduğunu öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok şirket Elon Musk'ın Hyperloop konseptine erişmeye çalışıyor. Ancak ABD genelinde, hatta belki de hiçbir kıtada alçak basınçlı çelik tüpte saatte 600 mil hızla (yaklaşık 965 km/sa) ilerleyecek bir treni geliştirmek henüz mümkün olmadı. 13 yaşındaki New York'lu bir öğrenci olan Caroline Crouchley ise daha ekonomik ve çevre dostu bir Hyperloop çözümü icat etmiş olabilir.

3M Genç Bilim İnsanı Yarışması'nda ikinci olan Crouchley, tren raylarının yanı sıra pnömatik tüpler koymayı öneriyor. Böylece raylarda hareket eden trenler, manyetik yolla bağlanmış olan bu vakum tünellerinde hareket edecekler. Sistem mevcut tren raylarını kullanacak ve böylece altyapı maliyetleri azalacak. Ayrıca vakum içindeki itmenin neden olduğu potansiyel güvenlik riskini de ortadan kaldıracak.

Trenleri daha hafif ve tasarruflu hale getirecek sistemle, dizel veya elektrik motorlar kullanmaya gerek kalmayacak. Crouchley bu şekilde iklim sorunlarına karşı aktif çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.

Genç mucit projesinin amacını, 'Üzerinde çalışmak istediğim konuyu taşımacılık olarak belirledim çünkü trenleri daha verimli hale getirebilirsek, o zaman yollardaki araba, kamyon ve otobüs miktarını azaltabiliriz.' sözleriyle açıklıyor. New York eyaletindeki Garden City bölgesinde yaşayan Crouchley, tren yolculuğuna dair bir çözüme odaklandı, çünkü babası ve erkek kardeşi düzenli olarak New York'a trenle gidiyorlar.

Crouchley, 'İlham aldıktan sonra, tasarımım için Hyperloop ve Maglev hakkında çok fazla araştırma yaptım. Tasarımımı kağıda çizdim ve daha sonra Autodesk Inventor'a koydum.'diyor. Ayrıca şimdiye kadar yapılan Hyperloop çeşitlerinin kusurları olduğu sonucuna vardığını belirtiyor.

Caroline Crouchley'in ikinci olduğu yarışmada, Californialı Kara Fan, antibiyotiğe dirençli bakterilere karşı enfeksiyon riskini azaltmak için tasarlanmış sıvı ilk yardım bandajını icat ederek birinci oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın