Görüş Bildir
Haberler
13 Maddede "Kadınlar Niçin Savunma Sporu Öğrenmeli?" Sorusunun Cevabını Veriyoruz!

etiket 13 Maddede "Kadınlar Niçin Savunma Sporu Öğrenmeli?" Sorusunun Cevabını Veriyoruz!

Dale Cooper
11.11.2016 - 13:04

Bugün evde, sokakta, işte, okulda kısacası her yerde binbir türlü tehlikeyle karşılaşan kadınların en elzem ihtiyaçlarından biri şüphesiz savunma sporlarında yetkin olmaktır. Başka bir deyişle, kadınların her alanda hayatlarını, bedenlerini ve haklarını savunmak için özsavunmaya ihtiyaçları var. Birçok savunma sporu öğrenildiğinde kadın yaşamının büyük ölçüde değişebileceği kuşkusuz. Zira kadınlar bedenleri ve zihinlerindeki yeni bir yapılanmayla hayatla daha farklı bir biçimde başa çıkmaya başlayabilirler. İşte, 13 maddede kadınlar niçin savunma sporu öğrenmeli!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kadınlar için savunma sporu öğrenmek gündelik yaşamda kendini fiziksel olarak korumanın en etkili yollarından biridir; tacizden ve şiddetten korunmanın yollarından biri savunma sporundan geçer.

2. Her yerde karşılaşılması mümkün olan sözlü taciz, mobbing ve sindirme karşısında zihni, ruhu ve soğukkanlılığı korumada birebirdir. Savunma sporu size tehdit oluşturan kişiyi derin bir soğukkanlılıkla alt etme yöntemini öğretir.

3. Savunma sporu taciz karşısında kendinizi savunmayı öğrettiği gibi kapkaç vb. durumlarla da başa çıkabilmeyi öğretir.

4. Savunmanın en hayati etkilerinden biri özgüven inşa etmesidir. Gündelik yaşamında çokça psikolojik şiddete maruz kalan kadınlar için özgüven inşa etmek ve geliştirmek konusunda eşsiz bir destekçidir.

5. Bilhassa bazı şeylerin yalnızca erkekler için mümkün kılındığı coğrafyalarda savunma sporları kız çocukları için oldukça önemlidir. Zira küçük yaşlardan itibaren kendi gücünü ve yapabileceklerini görebilirler.

Elbette ki bu yalnızca kız çocukları için değil, kadın için de böyle. Savunma sporları neler yapabileceğinin görmenin en somut hallerinden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Savunma sporu bir kadına yalnızca kendini savunmayı öğretmekle kalmaz; iş/profesyonel yaşam gibi alanlarda da stresini azaltarak kendini disipline etmesine yardımcı olur.

7. Savunma sıfırdan inşa ettirdiği özsaygıyla bir kadının sağlıksız ilişkilerini ya da ilişkilerindeki sorunları görmesine büyük oranda yardımcı olur ve değişime gitmesinde kadını cesaretlendirir.

8. Savunma sporu hedef koyma ve kararlılıktır. Bu iki özellik bir kadının yaşamının her alanına başarı olarak geri dönecektir.

9. Savunma sporu aynı zamanda kadın dayanışması için de oldukça elzemdir. Savunma sporuna vakıf bir kadın ya da bir kadın eğitmen başka bir kadının cesaretlenmesi konusunda büyük rol oynar.

10. Savunma sporu gündelik yaşama yeni bir farkındalık kazandırır: Çevredeki hareketlere olan farkındalığıyla tacizi ve saldırıyı önceden görebilir. Ve elbette engel olmuş olur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Savunma sporu bir kadının, hayatının büyük bir kısmında rol oynayacak, kendine yaptığı en büyük yatırımlardan biridir zira bu bir HAYAT SİGORTASIDIR!

12. Savunma sporu geliştirdiği özgüvenle, disiplinle, önlediği depresyonla ve başka birçok şeyle hayata karşı daha pozitif yaklaşmaya yardımcı olur.

13. Ve son olarak savunma sporları ataerkil dünyayla başa çıkmak için savaşçı bir ruh geliştirmeye büyük destek olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
218
86
9
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
LittleKarateka

Öncelikle yaşım küçük büyük ihtimal yazacaklarımı da okumayacaksınız ama yine de yazayım. Ben 14 yaşındayım -ki bu yaş ortalamadan küçük- 5 senedir dövüş san... Devamını Gör

Sinan Özen

Helal! :)

emelce

Keşke bu savunmalara ihtiyaç duymayacağımız güven ortamında yaşayabilsek..

Kim dedi

Kadınlar neden mi öğrenmeli: Çünkü erkeklere çükleriyle güçlü oldukları öğretiliyor.