Görüş Bildir
Haberler
12 Yıllık Esaret Okullarda Ders Olacak

12 Yıllık Esaret Okullarda Ders Olacak

adem kara
03.03.2014 - 16:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

12 Yıllık Esaret Okullarda Ders Olacak

86. Oscar Ödülleri'nde en iyi film ödülünü alan '12 Yıllık Esaret / 12 Years a Slave' filmi müfredatta yer alacak

Yönetmenliğini Steve McQueen'in üstlendiği, başrollerinde Chiwetel Ejiofor ve Michael Fassbender'ın paylaştığı, ırkçılık temelli dram filmi '12 Yıllık Esaret / 12 Years a Slave', Amerikan okullarında öğrencilere gösterilecek.

Çocuklara filmin izletilmesinin yanı sıra Solomon Northup tarafından 1853 yılında kaleme alınan anı defteri de dağıtılacak. Variety'nin haberine göre The National School Boards Association (Ulusal Okul Kurulları Derneği) filmin bütün liselerde gösterilmesini zorunlu hale getirdi. Eylül ayında yeni okul döneminin başlamasıyla birlikte işleme konulacak olan bu kararın temeli Hollywood'un eğitim aracı olarak da kullanılabileceğini kanıtlanması. Projeye destek veren Amerikan talk show sunucusu Montel Williams, 'Hollywood güçlü durumdayken çarpıcı filmler güçlü eğitim araçları olarak kullanılabilir. Bu film eşsiz bir şekilde Amerikan tarihinin utanç duyduğu bir aralığı gözler önüne seriyor. Bu film öğrencilerde geçmişteki kötülükleri tekrarlamama isteğini yaratırken daha parlak ve güzel bir gelecek yaratabilmeleri için de ilham verecek' diye konuştu.

Amerika'da 1800’lerin ortalarında yaşayan Solomon Northup'un gerçek hikayesine dayanan ve başrollerini Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams ve Michael Fassbender'ın paylaştığı “12 Yıllık Esaret / 12 Years a Slave' filmi 1841'de yasadışı bir şekilde, özgür bir adamken köle olarak satılan Solomon Northup’ın hikayesini anlatıyor.

Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın