Görüş Bildir
Haberler
12 Dev Adam'dan Müthiş Dönüş!

12 Dev Adam'dan Müthiş Dönüş!

Fatih
03.09.2014 - 21:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

12 Dev Adam'dan Müthiş Dönüş!

2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu dördüncü maçında Türkiye, Finlandiya'yı uzatmada 77-73 yendi.

2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu dördüncü maçında Türkiye, Finlandiya ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 14 sayı geride kapatan (27-41) 12 Dev Adam, karşılaşmanın bitmesine 4 saniye kala Cenk Akyol'un attığı üçlükle skoru 68-68'e getirdi ve maçı uzatmaya taşıdı. Türkiye maçı uzatmada 77-73 kazandı.

C Grubu'nda Yeni Zelanda ve Finlandiya'yı deviren, ABD ve Ukrayna'ya kaybeden 12 Dev Adam, son maçında yarın Dominik Cumhuriyeti'ni yenerse ve Ukrayna ABD'yi yenmek gibi bir mucizeye imza atamazsa grubu ikinci sırada tamamlayacak.

1. PERİYOT

Türkiye-Finlandiya maçı iki takımın da hücumda yaptığı basit hatalar ile başladı. Hücumda ritim bulmakta zorlanan iki takım da ilk iki dakika boyunca skor bulamadı. Karşılaşmanın ilk sayıları Finlandiya'nın keskin şutörü Koponen'in ellerinden üçlük olarak üçüncü dakikanın ilk saniyelerinde geldi. Skor üretecek opsiyonları ortaya çıkarmakta zorlanan Ay Yıldızlılar, bir kez daha sergiledikleri savunma eforu ile maçın dengesini korudu. Finlandiya'nın en büyük tehdidi olan üçlük atışlarını iyi savunan Türkiye, hücumda sadece Ömer Aşık ile iki saha içi isabeti üretince skor üstünlüğünü ele geçiremedi. Milliler, ilk çeyreği 15-10 geride kapattı.

2. PERİYOT

Karşılaşmanın ikinci yarısında sayı perdesini Kerem Tunçeri ile Türkiye açtı ama oyunun geri kalanını kontrol eden Finlandiya oldu. Ay Yıldızlıların skor üretiminde yaşadığı sorunlar, savunma performansını da etkiledi ve hareketli Fin hücumu kolay bir şekilde sayıya ulaşmaya başladı. Koponen önderliğinde hem pota altında, hem de üçlüklerde ritim kazanan Finlandiya, farkı çift hanelere çıkardı. Rüzgarı arkasına alan Finler, en kuvvetli yanları olan üçlük atışları isabetli bir şekilde kullanmaya başladı. Türkiye'nin yaptığı hamleler geri dönüş yapmak için yetersiz kaldı ve Finlandiya ilk yarıyı 41-27 önde kapattı.

3. PERİYOT

Türkiye'nin savunması üçüncü çeyrekte toparlandı, ancak hücumdaki sorunların devam etmesi farkın makul seviyelere inmesine engel oldu. Fin hücumuna ikinci çeyrekte verdiği kolay fırsatları tanımayan Ay Yıldızlılar, hareketli savunmaya adapte oldu ve oyunun akışını dengeledi. Ancak kritik anlarda yapılan basit hatalar nedeniyle Türkiye son iki dakikaya kadar maçın kontrolünü ele geçiremedi. Son dakikalar içinde Kerem Tunçeri-Sinan Güler-Cedi Osman-Kerem Gönlüm-Furkan Aldemir beşiyle enerjisini arttıran Türkiye, hücumuna hız kazandırdı ve farkı tek hanelere indirdi. Türkiye son çeyreğe 59-53 geride girdi.

4. PERİYOT

Maçın son 10 dakikası Türkiye'nin geri dönüşüne sahne oldu. Üçüncü çeyreğin sonunda rüzgarı arkasına alan Milliler, bu tempoyu dördüncü periyoda taşıdı. Türkiye ilk beş dakika boyunca hücuma tempo kazandırdı ve sayılar ardı ardına gelmeye başladı. Başta Koponen olmak üzere Finlandiya'nın yorulmasından da faydalanan Milliler, Kerem Gönlüm ve Sinan Güler liderliğinde farkı bir sayıya kadar indirdi. Ancak bu noktada Türkiye, skor üstünlüğünü getirecek sayıyı bulamadılar. Skoru dengeleyen büyük şut ise 4 saniye kala Cenk Akyol'un elinden geldi. Finlandiya pota altına giren Emir, savunmayı üstüne çekti ve topu köşede bekleyen Cenk'e gönderdi. Cenk maçın Türkiye adına en kritik şutunda üçlük isabetini buldu ve skor 4 saniye kala 68-68 oldu. Normal süre bu skorla sona erdi ve uzatmalara gidildi.

UZATMA

Uzatma çeyreğine hızlı başlayan Türkiye, rakibini köşeye sıkıştırdı ve arka arkaya bulduğu sayılarla maçta ilk defa öne geçti. Karşılaşmanın en kritik dakikalarında enerjisini koruyan ve savunma gardını düşürmeyen Ay-yıldızlı takım, sayıya ulaşamasa bile Finlandiya'ya kolay şut şansı vermedi. 28 saniye kala ise maçı kapatan sayı Kerem Gönlüm'den geldi. Finlandiya pota altında Ender Arslan'ın pasıyla topla buluşan Kerem Gönlüm, hızlı bir şekilde şutu çıkardı ve farkı dört sayıya çıkardı. Finlandiya son hücumunda pota altında Ömer Aşık'ı geçemedi ve Türkiye grup ikinciliği için büyük önem taşıyan maçı 77-73 kazandı.

TÜRKİYE 77-73 FİNLANDİYA

  • 1. Periyot Sonucu 10-15

  • 2. Periyot Sonucu 27-41

  • 3. Periyot Sonucu : 53-59

  • 4. Periyot Sonucu 68-68

  • Uzatma Sonucu 77-73

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/basketbol-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0