Görüş Bildir
Haberler
Pilot Melike Kuvvet Bir Hafta Önce Ailesiyle Konuşmuş: 'Abla Bu Uçak Daha Önce 3 Kez Havada Arıza Yaptı'

etiket Pilot Melike Kuvvet Bir Hafta Önce Ailesiyle Konuşmuş: 'Abla Bu Uçak Daha Önce 3 Kez Havada Arıza Yaptı'

Yasin Arslan
13.03.2018 - 12:04 Son Güncelleme: 13.03.2018 - 17:33

İran'da düşen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği Başaran Holding'e ait özel jetin daha önce üç kez havada arıza yaptığı iddia edildi. Kazada hayatını kaybeden kaptan pilot Melike Kuvvet'in ablası İlknur Kuvvet Çelik, kardeşiyle bir hafta önce görüştüğünü ve kendisine uçağın Paris'e giderken bir kez, Trabzon'a giderken iki kez havada arıza yaptığını söylediğini aktardı. 

Geçtiğimiz pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelirken düşen uçaktaki 8 yolcu ve 3 mürettebat hayatını kaybetmişti.

'Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Yüzde yüz ihmal var.'

'Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Yüzde yüz ihmal var.'

Anadolu Ajansı'na konuşan kaptan pilot Melike Kuvvet' in ablası İlknur Kuvvet Çelik, kardeşinin kazadan bir hafta önce Konya'ya geldiğini ve bu ziyaret sırasında uçak hakkında bilgiler verdiğini söyledi. ''Ben bu işin peşini bırakmayacağım'' diyen Çelik, kardeşinin kendisine ''Abla bu uçak daha önce 3 kez havada arıza yaptı. Birincisi Paris'e giderken, iki kez de Trabzon'a giderken'' dediğini iddia etti.

'Ben bu uçakta uçmak istemiyorum.'

'Ben bu uçakta uçmak istemiyorum.'

Uçakların bakımının yapılmadığını ve kardeşinin bu uçakta uçmak istemediğini söyleyen abla Çelik, şöyle devam etti: 

'Melike en son geldiğinde bana ne dedi biliyor musunuz, 'Abla ben bu uçakta uçmak istemiyorum'. Dedim ki 'Melike uçma, hatta sen burayı bırak' çünkü duyduğum şeyler çok hoş şeyler değildi ama ona rağmen uçma aşkıyla, görev aşkıyla devam etti.''

Çocukken astronot olmak istiyordu.

Çocukken astronot olmak istiyordu.

Melike Kuvvetin annesi Emine Kuvvet, kızının çocukken astronot olma hayali kurduğunu, başarılı bir eğitim sürecinin ardından pilot olduğunu söyledi. Kızının Yeşilköy'de Hava Harp Okulunu bitirdikten sonra İzmir'de 3 yıl pilotluk eğitimi aldığını anlatan Kuvvet, ''Melike çok başarılı bir pilottu. Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'nde teğmen olarak göreve başladı. Ona karşı hep bir dışlama, hep bir art niyet vardı. Orada FETÖ olayından dolayı telefonlarımız dinlenirdi sürekli.'' ifadelerini kullandı.

Zorla Merzifon'a tayin edilmiş.

Zorla Merzifon'a tayin edilmiş.

Kızının zorlama bir tayinle Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssü'ne gittiğini belirten Kuvvet, ''Merzifon'da daha çok eziyet etmişler. Subayın birinin çocuğunun doğum gününde şarkı söylemiş. Onunla ilgili bir sürü iftiralar atmışlar. 'Anne, Allah'ım biliyor. Ben bir gün aklanacağım' derdi. Melike'yi o kadar yıprattılar ki. O yıpratanlar şu anda içeride.'' diye konuştu.

'Mayısta asker olacaktı.'

'Mayısta asker olacaktı.'

Melike Kuvvet'in mayısta yeniden asker olacağını, açtığı bütün davaları kazandığını söyleyen abla Çelik, kardeşinin çok zor zamanlar yaşadığını belirterek şöyle devam etti: 

''FETÖ'cü komutanların istediklerini yapmadığı için Melike'nin ayağı kaydırıldı. Benim kardeşim çok zor bir süreçten geçti. Melike benim tek kardeşimdi. İşin içinde işler var ama ben bunları bırakmayacağım.''

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
insansiniz

bu fetöyü bu ülkeye ve bu orduya kim soktuysa Allah onun cezasını versin. gökten inmedi ya bunlar?

İlhan okutan

cia adında bi kuruluş var onlar şeyediyo

mak

yatacak yeriniz yok. orduya ne kadar yobaz varsa sızdırdınız. şimdide katlayarak sızdırmıyor; direkt sokuyorsunuz.

Pasif Kullanıcı

o gülücük emojisine tıklayanın Allah belasını versin. insanlar ne acılarla uğraşıyor bu gerizekalılar da hala gülecez dalga geçecez derdinde. şerefsiz adiler.