Görüş Bildir
Haberler
1080 Lira Maaşla 44 Daire Sahibi Oldu!

1080 Lira Maaşla 44 Daire Sahibi Oldu!

Onedio Medya
02.02.2014 - 14:57 Son Güncelleme: 02.02.2014 - 15:06

1080 Lira Maaşla 44 Daire Sahibi Oldu!

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Belediyesi’ne yönelik bir yolsuzluk iddiasını Meclis’e taşıdı.

Ören, AKP'li Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın ağabeyinin 1080 lira geliri olan 70 yaşındaki kayınvalidesinin, 600 bin liraya satın aldığı araziden imar değişikliği sayesinde 44 daire sahibi olduğunu öne sürdü. Önceki gece Meclis’teki torba tasarı görüşmelerinde konuyu gündeme getiren Ören, şu iddiaları gündeme getirdi:

“Belediye Başkanı’nın abisi Mithat Orhan’ın kayınvalidesi olan Münibe Çınar, İstanbul’da oturan, 1080 lira maaşı bulunan, SSK emeklisi bir hanımefendi. Geçmişinde bu tür hiçbir alışverişi olmamış. Ancak 2007’de Turgutlu’nun en değerli bölgelerinden olan İzmir-Ankara yolu üzerindeki 27 dönümlük bir araziyi, İzmirli bir işadamı olan Hayati Eröz ile birlikte 1.2 milyon liraya satın alıyor. Sonra belediye meclisinde kavgalı toplantılar sonucu imar planı değişikliği yapılıyor ve emsalleri 3 kat iken bu arazide 6 kata çıkarılıyor. Oraya 100 konut yapılabilecekken 210 konut yapılmasına imkan sağlanıyor.

Tabii bütün bunlar olup biterken, bu araziyi satın alan kişinin başkan ile akrabalık ilişkisi AKPliler de dahil meclis üyelerinden gizleniyor. Bu ilişki 15 gün kadar önce ortaya çıktı. Şu anda bu imar değişikliğine ilişkin açılan iptal davası sürüyor. Ama bu arazi içindeki yeşil alanlar, pazar yerleri temizlenerek müteahhide yüzde 39’la veriliyor. Böylece 1080 lira emekli maaşıyla geçinen bu şanslı, ballı kayınvalide, 600 bin lira yatırıp karşılığında müteahhitten 250 ile 400 bin lira değeri olan 44 dairenin sahibi oluyor. 600 bin lirası bir anda 13-14 milyon liraya çıkıyor.

DAİRELER KREDİ İPOTEĞİ OLDU

Bu olaydaki akraba ilişkisi ortaya çıkınca başkanı aradım, bana ‘Ne var yani, ağabeyimin kayınvalidesinin ticaret yapma hakkı yok mu, bizimle hiçbir ilgisi yok’ dedi. Ama olayı araştırınca şöyle önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Başkan’la abinin ORKA diye ortak bir şirketi var. Bu şirket için İzmir Kemalpaşa Akbank Şubesi’nden 10 milyon 672 bin liralık bir kredi alınmış, bu kredi için de kayınvalidenin sahibi olduğu bu dairelerden 2’si ipotek gösterilmiş. Eğer bu olayın kendileriyle ilişkisi yoksa hanımefendi şirket için alınan krediye neden kendi dairelerini ipotek gösteriyor? Merak ediyoruz, bu hanımefendi adına başka ballı imar düzenlemeleri var mı? Bu olayla ilgili önümüzdeki hafta Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım.”

Emsallerine göre 2 kat daha yüksek

  • ÖREN’in verdiği bilgiye göre, kayınvalide Münibe Çınar’ın ortağı olduğu arazi Turgutlu ilçesinin en değerli bölgeleri arasında gösterilen Ergenekon Mahallesi’nde bulunuyor. Çınar’ın ortağı olduğu arazide lüks konutlar da yükselmeye başladı. Ketenci Sitesi olarak bilinen konutlar, bölgedeki emsallerine göre 2 kat daha yüksek. 6 katlı binalardaki konutların değeri 250 ile 400 bin lira arasında.
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0