Görüş Bildir
Haberler
100 Bin Kişiye İhtiyaç Var: İngiltere'nin TIR ve Kamyon Şoförü Sıkıntısı Krize Dönüştü

100 Bin Kişiye İhtiyaç Var: İngiltere'nin TIR ve Kamyon Şoförü Sıkıntısı Krize Dönüştü

Dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan İngiltere, tır ve kamyon şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunlarıyla boğuşuyor. Brexit sonrası baş gösteren kamyon şoförü sıkıntısı, benzin istasyonlarının kapanmasına ve gıda arzı konusunda sorunlara neden oldu. Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulan rakamın 100 bin altında bulunduğu ifade ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Reuters

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasıyla (Brexit) AB vatandaşı nakliye aracı sürücülerinin sayısının azalması ve Kovid-19 salgını ülkede gıda sektörü gibi birçok tedarik zincirinde sorunların oluşmasına neden oldu.

Başkent Londra'daki çeşitli marketlerde özellikle sebze ve meyve ürünleri ile hazır suların satışa sunulduğu rafların boş olduğu görüldü.

Boş reyonların görüntüleri son birkaç gündür sosyal medyada da paylaşılıyor. 👇

Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar

Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar

İngiltere'nin en büyük süpermarket zincirlerinden Tesco, şoför sıkıntısının devam etmesi durumunda, Noel öncesinde müşterilerin panik halinde marketlere yönelebileceği konusunda hükümeti uyardı.

Öte yandan, enerji şirketi BP ve Tesco Alliance'ın, ülkede 'çok az sayıda' petrol istasyonunun kapatılacağını duyurmasının ardından benzin istasyonları önünde de uzun kuyruklar oluştu.

BP ve Tesco Alliance'ın, ülkede yeterli sayıda nakliye aracı sürücüsü olmaması nedeniyle az sayıda petrol istasyonunun geçici olarak kapatılacağını duyurması araç sahipleri arasında endişeye neden oldu.

İstasyon sayılarının azalmasıyla benzin sıkıntısı yaşayacağını düşünen araç sahipleri başkentteki benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 👇

İngiliz Hükümeti formül arayışında 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki şoför eksikliğinin nedeni ne?

Peki şoför eksikliğinin nedeni ne?

Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulan rakamın 100 bin altında bulunduğu ifade ediliyor.

Nakliye sektörünü temsil eden Road Haulage Association (RHA) adlı kuruluşun raporuna göre, nakliye aracı sürücülerinin sayısındaki azalışın başlıca sebepleri 'sürücülerin emekli olması', 'İngiltere'nin AB'den ayrılması', 'IR35 olarak bilinen maaş bordolarındaki bazı değişiklikler', 'sürücülerin başka sektörleri seçmesi', 'düşük ücretler ve salgın' olarak sıralanıyor.

AA ve BBC

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
8
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

Başvuru açtıkları anda Türkiye yüz bin mühendis, doktor kaybeder; İngiltere yüz bin tır şoförü kazanır.

Hector Hector

tabi doktor da tır şoförü olmak için can atıyordu.

Jan Vintageman

Euro Truck Simulator deneyimim var, seve seve giderim isterlerse. Burada yazılımcılıktan kazandığım paranın 2 katını kazanırım muhtemelen.

Hector Hector

Türkiye'de olsa bütün sosyal medyalar onlarca sayfa açılırdı, devlet küçük düşürülür(hükümet değil tam olarak devlet) tüm dünyaya biz rezil bir topraklarda y... Devamını Gör

feyk

bunlarin hepsi disariyi dunyayi bilmemekden, hulogculukda, birilerinin gili olmakda. ingiltere dunyada en sert muhalefetin yapildigi, iktidarin en sert elest... Devamını Gör