Görüş Bildir
Haberler
10 Yıla Kadar Hapsi İsteniyordu: Ezhel İlk Duruşmada Beraat Etti

etiket 10 Yıla Kadar Hapsi İsteniyordu: Ezhel İlk Duruşmada Beraat Etti

FreiGeist
19.06.2018 - 10:19 Son Güncelleme: 19.06.2018 - 16:49

'Uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği, gençleri uyuşturucu kullanımına özendirme nitelikli yayınlar yaptığı' iddiasıyla gözaltına alınan, ertesi gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan ve hakkında hazırlanan iddianamede 10 yıla kadar hapsi istenen ünlü rapçi Ezhel ilk duruşmada beraat etti.  

Sosyal medya hesapları ve söylediği bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle tutuklanan ve 'Ezhel' adını kullanan müzisyen Sercan İpekçioğlu hakkında, ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. 

Mahkeme ilk duruşmada suç işleme kastı olmadığına hükmetti ve Ezhel'in beraatine karar verdi.

Hakim Dilber Atalay 'Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim' dedi.

Beraat kararı yakınları ve hayranları tarafından sevinçle karşılandı 📹

Ezhel 'uyuşturucu madde kullanımını özendirme' suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınmış ve 24 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

İfadesinde, müzisyen olduğunu ve suçlamaya konu olan ifadeleri şarkı sözü olarak yazdığını söylemişti.

İfadesinde, müzisyen olduğunu ve suçlamaya konu olan ifadeleri şarkı sözü olarak yazdığını söylemişti.

23 Mayıs 2018 günü gözaltına alınan İpekçioğlu sorgusunda Instagram ve Youtube'da yapılan paylaşımların kendisine ait olduğunu ancak amacının uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek olmadığını belirtmişti: 'Instagram ve Youtube isimli sosyal medya ortamında paylaştığım videoda amacım uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek değildi. Ben müzisyenim, güfte yazdığım da oluyor. Bu nedenle bu şekilde bir video paylaştım. Suçlamayı kabul etmiyorum.'

Sanatın ve sanatçının özgür olması gerektiğini söyleyen ünlüler sosyal medya hesaplarından Ezhel'e destek vermişti.

Hakkında hazırlanan iddianamede 10 yıla kadar hapsi istenmişti.

Cezaevinde yazdığı mektupta "Kahrolsun sansür, yaşasın tam bağımsız rap! Dünyanın tüm güzellikleri sizinle olsun..." demişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1213
509
82
59
37
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın