Görüş Bildir
Haberler
10 Maddede Google Hakkında İlginç Bilgiler

etiket 10 Maddede Google Hakkında İlginç Bilgiler

Yabgu Korhan
22.01.2016 - 16:42

Evet efendim, son yıllarda internet deyince aklımıza gelen ilk şey şüphesiz ki Google. Hatta bazı insanlar link girmek yerine direk Google'a girip ziyaret edeceği siteyi oradan buluyor. Ben de sizin için Google hakkında 10 madde halinde ilginç bilgiler derledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 241543903

1. 241543903

Google arama motoruna 241543903 yazıp görsellere girerseniz kafasını buzdolabına sokan insanlar görürsünüz. Neden 241543903 sayısını seçtiklerini biz de bilmiyoruz.

2. Yerçekimsiz Google

2. Yerçekimsiz Google

Google arama motoruna 'Google Gravity' yazıp Kendimi şanslı hissediyorum butonuna tıklarsanız arama sonuçlarının birden yere düştüğünü görürsünüz. Dilerseniz bu eşyaları sürükleyerek oyun oynayabilirsiniz.

3. Zerg Rush

3. Zerg Rush

Eğer Google arama motoruna Zerg Rush yazarsanız birden sıfırların arama sonuçlarını yemeye çalıştığını görürsünüz. Sıfırların üstüne 3 defa tıklayarak onları öldürebilirsiniz. Eğer bunu başaramazsanız sıfırlar en sonunda birleşerek GG yani Good Game yazısını oluşturur.

4. Elgoog Snake

4. Elgoog Snake

Google'a Elgoog Snake yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna basarsanız Google'ın logo kısmında snake oyunu çıkar. Ok işaretine basıp bu oyunu oynayabilirsiniz.

5. Do a Barrel Roll

5. Do a Barrel Roll

Eğer Google'a Do a Barrel Roll yazarsanız sayfanın takla atıp eski yerine geri döndüğünü görürsünüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Atari Breakout

6. Atari Breakout

Google'a Atari Breakout yazıp görsellere tıklarsanız 70'li yılların sevilen atari oyunu Atari Breakout'u oynayabilirsiniz.

7. Pacman

7. Pacman

Arama çubuğuna 'google.com/pacman' yazarsanız çocukluğumuzun atari oyunlarından Pacman'i Google logosu üzerinden oynayabilirsiniz.

8. Chuck Norris

8. Chuck Norris

Google'a Find Chuck Norris yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna basarsanız Google Chuck Norris'i aramayacaktır. Onun yerine 'Chuck Norris sizi bulur' yazısıyla karşılaşacaksınız.

9. Ewmew Fudd

9. Ewmew Fudd

Google'a Ewmew Fudd Google yazıp aratırsanız Google, Ewmew Fudd gibi konuşmaya başlıyor.

10. Google Piratte

10. Google Piratte

Google'a 'Google Pirate' yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna basarsanız Google korsan dilinde konuşmaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Googol sayısı.

BONUS: Googol sayısı.

'Google' sözcüğü aslında Googol sayısının yanlış yazımından türetilmiştir. Googol ise 10 üstü 100 ile yani 10 rakamının yanına 100 adet sıfır getirilmesi ile oluşur. Bu sayı genelde işlemlerde kullanılmaz fakat kimyasal hesaplamalarda bilim adamlarının işini kolaylaştırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1025
463
383
194
161
129
93
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?