Görüş Bildir
Haberler
10 Küçük Tüyoyla Kişiliğinizi Geliştirin

etiket 10 Küçük Tüyoyla Kişiliğinizi Geliştirin

Birbilen
02.02.2016 - 23:19

Pasif bir insan olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Karşınıza çıkan sorunları atlatmakta güçlük mü çekiyorsunuz. Gelin 10 adımda basitçe nasıl Muhteşem insan olunur görelim. Eminim okuduktan sonra fikirleriniz gelişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kitap okuyun

1. Kitap okuyun

Unutmayın bilmek için öğrenmek gerekir. Kültürsüzce verilen bir bilginin değersizliği eninde sonunda ortaya çıkar. Gerçek hayat hikayelerini anlatan kitaplar okuyun. Böylelikle yaşamamış olsanız bile belli başlı yaşam problemleri hakkında bir kaç düşünceniz olabilir. Üstelik okumak çok güzeldir.

2. Not alın

2. Not alın

Gün içinde yaşadığınız veya kitaplarda okuduğunuz yazılardan aklınızda kalan yerleri kağıda dökün. Böylelikle yorum yapma özelliğine sahip olursunuz.

3. Hayal edin

3. Hayal edin

Hayal etmekten korkmayın. Emin olun hayal kurduğunuz vakitler boş yaşanmamıştır. Tabikide sürekli hayal kurun demiyoruz ama biraz ceval olup aklı başında hayaller kurmanız sizin için yararlı olacaktır.

4. Yalnız kalın

4. Yalnız kalın

İnsanın kendi kendiyle olan muhabbeti kadar değerli başka bir sohbet yoktur. Bu yüzden kendinizi dinleyin. Aynalardan kaçmayın! Kendinizi bedenen tanıdığınız kadar ruhunuzu da tanıyın. Bedeninizi nasıl oluyor da insanlara olumlu sunmak amacıyla spor, makyaj vb. yapıyorsanız bunun aynını ruhunuza da yapın. Kısacası benliğinize özen gösterin.

5. Dertleşin

5. Dertleşin

Bunu anlatmamıza gerek yok sanırım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatı düzene sokun

6. Hayatı düzene sokun

Yarın şunu şunu şunu şunu yapacağım. Demeyin! Bir şeyi gerçekten hakkını vererek yapmak istiyorsanız yalnızca birisine odaklanın. Eğer süper üstün bir zekaya sahipseniz o ayrı.  Sevdiğiniz insana ve arkadaşınıza aynı gün içinde aynı seviyede değer veremezsiniz. Verseniz bile karşı tarafa eksik geçer. Aynı anda 2-3 kitap okuyan insanlar var. (Mesela ben) Lakin bunun bile bir zamanı, saati var. Size hayatı kağıtlara yazarak listeler halinde yaşayın demiyoruz. Aklınızda bulunsun yeter. Herkese, her şeye ederi ve yeteri kadar değer verin.

7. İnsan seçin

7. İnsan seçin

Evet evet  doğru duydunuz insan seçin. Yok öyle her önüne gelenle muhabbet etmek. Sosyal olacağım diye seviyenizi, sizinle ters orantılı insanlarda harcamayın. Bu zekice kararlar verdiğinizin bir belirtisidir. İnsan seçmek, doğru insanı bulmak hayatı yaşanır kılan en önemli etkenlerden birisidir.

8. Televizyonu terk edin

Bırakın orada salonda yalnız başına kalsın. Bütün dizilerin ve programların birbirine benzediği ülkemizde ve dünyada hazır olandan uzak durun. Size sunulanı yaşayın. Televizyonlar size hiçbir şey katmaz. Aksine zamanınızı ve hayal gücünüzü alırlar. Çünkü hazır olarak size sunulan film, dizi ve programlar size düşünme fırsatı bırakmadan tüm algınızı kendilerine çekerler. Televizyonu terk edin. 1. sıradaki tavsiyemize uyun.

9. Seyahat edin

Adımlarınızı sokağa atın. İlla ki dünyayı dolaşmaya ihtiyacınız yok. Bulunduğunuz şehirden nefret etmenizin de bir anlamı yok. Hiç gitmediğiniz sokaklar kesinlikle vardır. Hiç gitmediğiniz cafelere gidin. Hiç olmazsa arada bir çayınızı güzel ve ferah bir mekanda için. Gezin.

10. Hobi edinin

10. Hobi edinin

Neeee? Hala bir hobiniz yok mu! Hemen kendinize bir hobi edinin. Yüzlerce lira harcayıp pahalı uğraşlar girişmenize hiç gerek yok. 

Mesela evde kendi bilekliğinizi kendiniz örebilirsiniz. Bu tür bilgiler internette sürüsüne bereket mevcut.  

Hobi edinmek size ruhunuzu eşyalara, cisimlere yansıtma imkanı sağlar bu yüzden kendinizi de geliştirebileceğiniz uğraşlar edinin. Yapabileceğinizi görün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
36
11
11
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paul inceoğlu

Her şeyi anladım da niye en sondaki güzelim mavi kulaklığı kesiyorum? :(

Tarık Uzel

Bozulmuştur. Olabilir..

tatlış penguen

kişiliğim gelişmiş benim yaaa :))