Görüş Bildir
Haberler
10 Çocuğa Cinsel İstismarla Suçlanan Öğretmene 350 Yıla Kadar Hapis İstemi

10 Çocuğa Cinsel İstismarla Suçlanan Öğretmene 350 Yıla Kadar Hapis İstemi

Deniz Gök
16.03.2016 - 18:41 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 11:00

Karaman'da vakıf ve dernek evlerinde gönüllü kurs verdiği ilkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni hakkında toplam 350 yıla kadar hapis istemiyle Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman kent merkezindeki bir ilkokulda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, vakıf ve derneklere ait evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklanmıştı.

350 yıla kadar hapis istemi

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 sayfalık iddianame tamamlandı. 

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan kamu davasında öğretmen Muammer B., 'çocuğun cinsel istismarı', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçlarından 350 yıla kadar yargılanacak. 

Vakıf ve derneğe denetim

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iddianamede adı geçen vakıf hakkında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, dernek için de Karaman Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'ne yazı göndererek, vakıf ve derneğin denetlenip sonucun savcılığa bildirilmesinin istendiği öğrenildi.

'45 çocuk' haberlerine düzeltme

Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının bazı basın yayın organlarında halen 45 olarak geçtiğini hatırlatarak, 'Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında ilgili şüphelinin, Karaman'da 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine varılmış olup bu konuda Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açılmıştır. Başsavcılığımızca son derece hassas bir şekilde yürüttüğümüz bu soruşturmayı bugün itibariyle sonuçlandırmış bulunmaktayız' denildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ankara patlamasından sonra unutulur sanıldı ama ben unutmadım ayrıca balıkesir'de 17 yaşındaki lise öğrencisi kıza 20 kişi tecavüz etmiş amk ülkesi midemi bu... Devamını Gör

görüncek adam

Dindar kesimin susup göz yumduğu haber.Onlarda olağan galiba.Ensar Vakfı'ndaki küçük yaştaki çocuklara tecavüz ediliyor , kimse 9-10 yaşındaki çocukların ema... Devamını Gör

Dünyadan izole bir tesis kurulsun bu ve bunun gibi insanımsılar ölene kadar bilim insanları tarafından deneylerde kullanılsın..