Görüş Bildir
Haberler
Yumurta Protein Miktarı! 1 Adet Yumurta Kaç Kalori?

Yumurta Protein Miktarı! 1 Adet Yumurta Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
19.06.2015 - 10:30 Son Güncelleme: 19.06.2015 - 10:36

1 Adet Yumurta Kaç Kalori?

Sağlık açısından tüketilmesi gereken, protein ve vitamin açısında zengin olan yumurta, iki bölümden oluşur. Protein içeren beyaz katman ve yumurtanın sarısı. 1 yumurtanın protein miktarı ortalama 13 gramdır. 

Yumurta; protein, mineraller ve vitaminler gibi sağlımız için gerekli tüm besinleri içerir.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-adet-yumur...

Yumurtanın beyazında kaç kalori var? Yumurta kaç kalori?

Yumurtanın beyazında kaç kalori var? Yumurta kaç kalori?

Proteini barındıran ve çok düşük yağ içeren beyaz kısım, sarı bölümdeki embriyoyu besleme ve koruma görevini üstlenir. Yumurtanın beyazındaki kalori miktarı, yumurtanın boyutuna göre değişir. Peki 1 yumurta kaç kalori?

Normal bir yumurtanı beyazı 15 kalori civarındadır.

Yumurtanın sarısında kaç kalori vardır?

Yumurtanın sarısında kaç kalori vardır?

Yumurtanın sarı kısmı, yağ ve kolesterol içerir. Ayrıca beyazındaki tüm vitaminler burada da bulunur. Besleyici olan yumurtanın sarısı, yaklaşık 60 kaloridir. Yani toplamda 1 yumurta 75- 80 kalori içerir.

1 yumurtanın besin değeri:

1 yumurtanın besin değeri:
  • 50 gr. 1 yumurta, 0, 56 gr. karbonhidrat içerir.

  • 50 gr. 1 yumurta, 6, 3 gr. protein içerir.

  • 50 gr. 1 yumurta, 5, 3 gr. yağ içerir.

Yumurta kilo yapar mı?

Yumurta kilo yapar mı?

Her besinde olduğu gibi yumurtada da kalori bulunmaktadır. Besin değerlerini yüksek olmasından dolayı sağlık açısından günde 1 adet yenmesinin pek kilo aldıracağını söyleyemeyiz. Bilinen yararları dışında yumurta, tok tutan bir besindir. 1adet yumurtanın kalori oranı düşük olsa da fazla tüketildiğinde vücuttaki etkisini gösterir. Yumurtanın tam olarak kilo aldırdığı bilinmez ama sarı kısmı beyaz kısmına göre yağ bakımından biraz daha fazladır. Yani kilo almaktan korkan kişiler sadece beyaz kısmını tüketebilirler.

Yumurtanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içinde bulunduran yumurtayı, günde en az 1 adet tüketmeniz gerekir. Diğer besinlerle kıyaslama yapacak olursak, en kaliteli protein yumurtada bulunmaktadır. İçinde bulunan sayısız vitaminler sayesinde, vücutta bulunan hücrelerin gelişiminde önemli rol oynar. Kemik gelişiminde katkıda bulunur, gözler ve iyi hafıza içinde faydalıdır. Ayrıca solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar. Zararlarına gelecek olursak içinde bulunan çok az kolesterol olsa da yüksek kolesterolü olanlar haftada 2- 3 kez tüketmelidir. Aşırı tüketimimin yol açtığı cilt ve kalp hastalıkları oluşabilir. Onun haricinde ciddi olarak kanıtlanmış bir zararı bulunmamaktadır.Günde 2 adeti geçmeyecek şekilde tüketilmelidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
53
34
29
19
16
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Mustafa

ya balık yumurtası? https://doktorasistani.com/public/diyetisyen/kac-kalori.xhtml?besin=balik-yumurtasi