Görüş Bildir
Haberler
1 Adet Salatalık Kaç Kalori?

1 Adet Salatalık Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
19.06.2015 - 10:27 Son Güncelleme: 19.06.2015 - 10:36

1 Adet Salatalık Kaç Kalori?

Salatalık, su oranı oldukça yüksek, kalorisi düşük bir besindir. Kilo kontrolü için hazırlanan diyetlerde sınırsız tüketim hakkına sahiptir. Açlığınızı bastırmada da iyi bir seçenektir. 1 adet 100 gr. salatalığın sahip olduğu kalori 15. 5'dir.

Yaz aylarında sağlığınız ve kilo kontrolünüz için tüketmeniz gereken eşsiz besinlerden bir tanesidir. İçerisinde A vitamini, C vitamini, B12 vitamini, demir ve kalsiyum bulundurur.

1 adet salatalığın besin değeri:

  • 100 gr. 1 adet salatalık, 3. 6 gr. karbonhidrat içerir.

  • 100 gr. 1 adet salatalık, 0. 6 gr. protein içerir.

  • 100 gr. 1 adet salatalık, 0. 1 gr. yağ içerir.

Salatalık kilo yapar mı?

Kesinlikle bu tür düşünceye bile kapılmanız yanlış olur. Salatalığın yarısından fazlası sudur. Su içsem bile yarıyor demeyin. İçerisindeki zengin lif ve mineralleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan değerleri sağlar. Böylece metabolizmanızın çalışmasını hızlandırır. Ne kilosu! Verirsiniz bile. Bence kilo sorununuz varsa salatalıkla barışmanızı öneririm.

Faydaları ve zararları?

Salatalığının özellikle cilt sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Bunun yanında içerdiği lifler sindirim sistemi organları olan bağırsak ve mide sağlığı açısından tüketilmesi önemlidir. Böbrek sağlığı için de salatalık faydalıdır. Bunun dışında sinir sistemi üzerinde de etkili bir besindir, beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur, kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Genel anlamda sağlık açısından çok faydalı olan salatalık özellikle cilt sağlığına inanılmaz katkıda bulunur, çok yaygın olarak cilt için hazırlanan bakım maskelerinde kullanılır. Bununla sıklıkla karşılaştığınız gerçeğini yok saymayın. Bildiğiniz üzere kozmetik ürünlerinde salatalık kullanımı çok yaygındır.

Bu kadar faydası arasında zararları da var tabi ama küçük bir potansiyele sahiptir.

Tıbbi amaçlı tüketildiğinde bazı sorunlara neden olabilir. Özellikle ilaçlı tedavi gören bazı hastalarda yan etkilere neden olur. Hassas bünyelerde alerji sorunu yaratabilir. Hazımsızlığı ortadan kaldıran salatalık, gastrit sorunu olan kişilerde tetikleyebilir veya ağrılara neden olabilir. Her şeyin aşırısının zararı olduğu gibi, aşırı tüketimi saçların dökülmesine neden olabilir.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-adet-salat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
39
13
7
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?