Görüş Bildir
Haberler
1.5 Milyon Bağ-Kur Borçlusuna Kötü Sürpriz

1.5 Milyon Bağ-Kur Borçlusuna Kötü Sürpriz

silviya alaskarova
15.08.2014 - 15:50 Son Güncelleme: 15.08.2014 - 16:27

1.5 Milyon Bağ-Kur Borçlusuna Kötü Sürpriz

1.5 milyon Bağ-Kur borçlusuna kötü sürpriz

10 yıl önceki Bağ-Kur borcunu ödemek isteyenler, 10 yıl önceki rakam neyse onu ödeyerek hesabını kapatabiliyordu; ancak bu hak adil olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Bağ-Kurlular için kritik önem taşıyan düzenlemelerden ilki, Bağ-Kur borcunun peşin olarak ödenmesine ilişkin. Torba yasa tasarısının genel kurula gelen ilk halinde, Bağ-Kur’da birikmiş prim borcunun peşin ödenmesi durumununda hiçbir şekilde faiz ve gecikme cezası alınmaması öngörülmüştü.

Faiz ve gecikme cezası alınmayacaktı

Bağ-Kurlular için yeni dönem, bir hafta öncesine göre ‘daha borçlu’ başladı. Buna göre, 10 yıl önceki Bağ-Kur borcunu ödemek isteyen bir yurttaş, 10 yıl önceki rakam neyse onu ödeyerek hesabını kapatabiliyordu. SSK’lılara verilmeyen bu hak için genel kurul görüşmelerinde son dakika değişikliği yapıldı.

Maliyetli ve adil olmadığı saptandı

Düzenlemenin maliyetli ve adil olmadığı saptamasında bulunulması üzerine, birikmiş Bağ-Kur prim borcunda da peşin ödemeye enflasyon kadar faiz ödenmesi benimsendi. Bu konuda verilen önerge de kabul edildi. Bir diğer düzenleme ise 12 aydan fazla Bağ-Kur’a borcu olanları hayal kırıklığına uğratacak. Torba tasarının iki aydır gündeminde, bir yıldan fazla Bağ-Kur’a borçlu olanlar için “dondurma” kolaylığı getirilmesi söz konusu idi.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0