Görüş Bildir
Haberler
'Zümrüt Apartmanı' Adlı Kitabın Yazarı Abdullah Şevki Serbest Bırakıldı

'Zümrüt Apartmanı' Adlı Kitabın Yazarı Abdullah Şevki Serbest Bırakıldı

FreiGeist
29.05.2019 - 14:28 Son Güncelleme: 30.05.2019 - 10:02

'Zümrüt Apartmanı' adlı kitabın yazarı Abdullah Şevki ve yayınevi sahibi Alaattin Topçu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abdullah Şevki'nin, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gelen kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu da emniyete teslim olduktan sonra gözaltına alındı.

Alaattin Topçu ile Abdullah Şevki'nin, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Topçu ve Şevki, adliyeye gönderildi.

Adli kontrol ile serbest bırakıldılar

Adli kontrol ile serbest bırakıldılar

'Zümrüt Apartmanı' adlı kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez 'müstencenlik' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Ayrıca yayınevi sahibi Alaattin Topçu da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine kaleme aldığı kitapta yer alan bazı ibarelerle ilgili, Abdullah Şevki hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca 'müstehcenlik' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Aile Bakanlığı da suç duyurusunda bulunmuştu.

Aile Bakanlığı da suç duyurusunda bulunmuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiğinin görüldüğü vurgulanmıştı. 

Kitabın yazarı, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal sürecin başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu duyurulmuştu.

Kitabın yazarı Abdullah Şevki soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.