Görüş Bildir
Haberler
"Zihin Okumak" Artık Süper Güç Değil! Bilim İnsanları Beyinden Beyine Bağlantı Kurmayı Başardı!

etiket "Zihin Okumak" Artık Süper Güç Değil! Bilim İnsanları Beyinden Beyine Bağlantı Kurmayı Başardı!

Öykü Hanım
10.01.2016 - 11:57

Söyleyemediklerinizi, aktaramadıklarınızı karşı tarafa hissettiremediklerinizi karşınızdakine beyin yoluyla aktarabileceğiniz bir gelecek hayal edin. Washington Üniversitesi’nden bilim adamları bu hayali gerçeğe dönüştürmenin peşinde.

Yapılan bir deneyde iki insan sadece zihin yoluyla birbirleriyle iletişime geçmeyi başardı. Birinin aklından tuttuğu objeyi diğeri beyinden beyine bağlantı yoluyla tahmin edebildi. Üstelik %72’lik bir isabet oranıyla!

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/69290/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aklındakini okuyabilirim!

Aklındakini okuyabilirim!

Deney düzeneği gayet basit, farklı binalarda bulunan iki insandan biri beyin dalgalarını kaydeden bir şapka (EEG makinesi) takıyor. Bu şapka diğerinin başına takılı manyetik bir düzeneğe yollanacak sinyalleri topluyor. Sinyalleri

alan kişi karşısındakine objeyi tahmin etmek için internet aracılığıyla soracağı soruları internet aracılığıyla seçiyor. Aklından obje tutan kişi sadece düşünerek karşısındakine “evet” veya “hayır” cevabını yolluyor. Evet ve hayır cevapları beynin görmeden sorumlu merkezinde yarattığı dalgaların farklılığı sayesinde ölçülüyor.

Sonuçların şans eseri olması imkansız!

Sonuçların şans eseri olması imkansız!

%72 isabet oranı, tesadüf olamayacak kadar yüksek bir oran. Araştırmacıların kullandığı karmaşık yöntemler ve titiz incelemeler bu oranın şans eseri yapılabilecek isabetli tahmin sayısından tam dört kat fazla olduğunu gösterdi.

1 milyon dolarlık bir yatırımla yürütülen projenin ana sorumlusu Andrea Stocco, teknolojinin gelecekte yaygınlaşabileceğini ve çok daha karmaşık bilgilerin alışverişinde kullanılabileceğini söylüyor. İletişimin sadece %7’sini sözlü olarak yaptığımızı düşünecek olursak, geliştirilen teknoloji sözsüz olarak aktarılabilecek %93’lük kesimin aktarımını mümkün kılma potansiyeliyle çağ atlatacak bir icat olabilir.

Odaklanmayı artırmak için eğitim alanında kullanılabilir

Odaklanmayı artırmak için eğitim alanında kullanılabilir

Teknolojinin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi rahatsızlıklarla başa çıkmakta da kullanabileceği dile getiriliyor. Örneğin, odaklanma güçlüğü çeken bir öğrencinin beynine odaklanma konusunda başarılı bir insanın beyni tarafından sinyaller yollanarak kişinin potansiyelinin artırılabileceği savunuluyor.

Beyin yoluyla kişiler arası iletişimin yaygınlaşması için hala çok fazla araştırmaya ihtiyaç var. Ama Stocco, katedilen yolun hayret edilecek kadar iyi olduğunu söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
90
42
19
10
4
2