Görüş Bildir
Haberler
'YPG, Rakka'da IŞİD'e Karşı Koalisyon Operasyonlarına Katılacak'

'YPG, Rakka'da IŞİD'e Karşı Koalisyon Operasyonlarına Katılacak'

Onedio Medya
27.10.2016 - 11:18 Son Güncelleme: 27.10.2016 - 12:31

ABD’den Suriye’de IŞİD’in ‘fiili başkenti’ durumunda olan Rakka’ya düzenlenecek operasyon hakkında açıklama geldi. ABD'nin Irak'taki en üst düzeyli komutanı General Stephen Townsend, IŞİD'in elinde bulunan Rakka kentinin kuşatılmasında koalisyonun vereceği mücadeleye YPG güçlerinin de katılacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Irak'taki Askeri Kuvvetleri Komutanı General Stephen Townsend, Rakka’yı kuşatmak için yapılacak operasyona YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin katılacağını belirtti.

Townsend, dün Washington'da yaptığı basın bilgilendirme toplantısında IŞİD ile mücadele eden koalisyonun, acilen Rakka üzerine ilerlemesi gerektiğini çünkü örgütün Suriye'de en güçlü olduğu yer olan Rakka'yı başka ülkelerdeki hedeflere saldırılar için üs olarak kullanabileceğinden kaygı duyulduğunu söyledi.

ABD, Suriye Demokratik Güçleri adı altındaki grupta yer alan YPG'yi IŞİD'e karşı mücadelede müttefiki olarak görüyor.

ABD, Suriye Demokratik Güçleri adı altındaki grupta yer alan YPG'yi IŞİD'e karşı mücadelede müttefiki olarak görüyor.

Görsel: AJT

Townsend 'Türkiye bizim hiçbir yerde Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte hareket etmemizi istemiyor, özellikle Rakka'da. Türkiye ile görüşmelerimiz sürüyor ve bu yolda başka adımlar atacağız. Rakka'yı bir an önce kuşatmamız çok önemli; oradaki ortamı kısa zamanda denetim altına almalıyız' dedi.

Reuters'ın aktardığı bilgiye göre Townsend, istihbarat yetkililerinin IŞİD'in Rakka'yı uluslararası saldırılar için merkezi planlama noktası olarak kullandığına inandıklarını belirtti ve şöyle devam etti:

'Kısa zamanlı bir planlamada başarılı olabilecek tek güç YPG'nin büyük bölümünü oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'dir. Elimizdeki bu güçle birlikte yakında Rakka'ya gideceğiz. Rakka'da daha az koalisyon harekat yeteneği kullanılacak. Çarpışmalara Irak'ta yaptığımızdan daha farklı biçimde destek sağlayacağız.'

Townsend, Rakka'da yerel halktan oluşturulacak güçlerin kullanılacağını ve bunların eğitimini ABD'nin müttefiki olan unsurların sağlayacağını, eğitim çalışmalarının muhtemelen kuzey Suriye'de yapılacağını söyledi.

"Terör örgütüyle yan yana bulunamayız"

"Terör örgütüyle yan yana bulunamayız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

23 Ekim’de TRT, CNN Türk, NTV, Habertürk, 24 TV ve A Haber ortak yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım da şöyle konuşmuştu:

'Rakka operasyonu için 'bize destek olun' dediler, biz de 'pekâlâ olalım.' Ama 'PYD, YPG de olsun' dediler. Ellerinde onun 10-15 bin kişilik gücü var. Biz dedik 'Orada biz yokuz, kusura bakmayın. Terör örgütüyle yan yana bulunamayız. Bizden hiç medet ummayın. Eğer burada bizimle hareket edecekseniz önce YPG ile PYD ile bağınızı koparın.' Bunu açık ve net söyledik. Bu konuda 'Hayır biz onlarla hareket edeceğiz' demediler ama bu konuda bizim duruşumuz net, kararlılığımızı biliyorlar. Bundan sonrası onların bileceği iş.'

Reuters ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
17
14
11
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Devrim Yazar

Ne kadar saçma bir düşünce , her ne kadar terör örgütü olarak algılansada suriyede IŞID'e karşı en büyük mücadeleyi PYD ve YPG verdi. Bakın PYD ve YPG'yi sav... Devamını Gör

Adnan Skişenses

işte olayların arka yüzünü bilmeden konuşan bir keko. abd'nin amacının ypg denen terör örgütünden yardım almak olduğunu sanmaya devam et sen.

Negan Smash

ABD'nin, Türkiye'ye karşı bu tutumu kendisine zarar olarak geri dönecek. Resmen müttefiki olduğu ülkeye karşı mücadele ediyor. Rusya ile Türkiye'nin bu kadar... Devamını Gör

Anti Emperyal

Rusya ile Türkiyenin yakınlasmasinin sadece ekonomik nedenler oldugunu göremeyecek kadar körsün. Ayrica türkiye gibi bir devlete karsi hiç bir tutumumuz bize... Devamını Gör

oliver

beyler bayanlar, kızmayın. Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı bizim liderimiz. korkacak bi şey yok ;)