Görüş Bildir
Haberler
'Yolsuzlukları Kapatmak İçin 14 Savcı Az Değil mi?' Diyen Hakim Yargılanıyor

'Yolsuzlukları Kapatmak İçin 14 Savcı Az Değil mi?' Diyen Hakim Yargılanıyor

adem kara
28.11.2014 - 15:33

'Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi' sözleri yüzünden hakim Sevgi Övünç’ün yargılanmasına başlandı. Davaya şikayetçi savcılar katılmadı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç, 'Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi' sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşması 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada sanık Hakim Sevgi Övüç ve kendisine destek veren için birçok hakim, savcı ile avukat hazır bulundu.

‘Müşteki’ (şikayetçi) konumundaki Terör suçlarından sorumlu Başsavcı vekili Orhan Kapıcı ile 25 Aralık dosyasına takipsizlik veren savcılar Fuzuli Aydoğdu, İsmail Uçar ve İrfan Fidan ise gelmedi.

Duruşmaya katılmayan bir başka isim ise mazeret bildiren davaya bakan 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Alev Menteş’ti.

Duruşmaya geçici olarak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar başkanlık etti. Rüzgar, ‘Geçici olarak duruşmaya girdiğini ve dava hakkında bir karar vermeyeceğini’ söyledi.

Avukat Bahri Belen, “Davayla ilgili kararı verecek heyet önünde savunma yapacağız. Bu nedenle şu an savunma yapmak istemiyoruz” dedi. Sanık Hakim Övünç, de “Savunmamı asıl heyetin önünde yapmak istiyorum.” dedi.

Mahkeme, sanık hakime savunması için süre verilmesini karar bağladı ve duruşmayı 16 Ocak’a erteledi.

Önce takipsizlik, sonra dava

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘3 kuruşluk tazminata mahkum ettiği’ kararla kamoyunda tanınan Hakime Sevgi Övüç, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından Adalet.org adlı sitede soruşturmalara yönelik yorumlar yazdı.

Bu yorumlarından biri de Çağlayan adliyesindeki terör büroya atanan 14 savcıyla ilgiliydi. Övüç, 'Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi' diye yazdı.

Hakim Övünç’ün sözleri için önce takipsizlik verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayetçileri Cumhuriyet savcısı, şüphelisi hakim olan dosyayla ilgili 21 Temmuz’da ‘suçun unsurlarıyla oluşmaması’ nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Karardan 4 gün sonra İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği ‘kovuşturmaya yer olmadığı’na dair kararı kaldırıldı ve hakime Övüç hakkında ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçundan dava açıldı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0