Görüş Bildir
Haberler
"Yok Canım Daha Neler" Dedirten, Ölümcül Olaylar Sonrası Hayatta Kalmayı Başarmış 8 Kişinin Öyküsü

"Yok Canım Daha Neler" Dedirten, Ölümcül Olaylar Sonrası Hayatta Kalmayı Başarmış 8 Kişinin Öyküsü

R.G.
05.08.2021 - 17:52

Genellikle okuduğumuz kitaplarda ve izlediğimiz filmlerde ölümcül olaylar yaşamasına rağmen hayatta kalmayı başaran insanlar görürüz. Böyle mucizevi olayların gerçek olduğunu söylesek tepkiniz ne olurdu? İşte karşınızda filmlere ve kitaplara konu olmuş, ölümcül olaylardan mucizevi bir şekilde sağ çıkan 8 kişi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anna Bagenholm

1. Anna Bagenholm

1999 yılında Norveç'te bir patikada kayak yapan Dr. Anna Bagenholm, bir çukurda dengesini kaybedip buzlu bir nehrin içine düştü. Nehrin içinde bir buz parçasının altında sıkışan Bagenholm, nefes alabilecek bir boşluk buldu. Tam 80 dakika sonra arkadaşları buzu kesip onu nehirden çıkardı. Hipotermi geçiren Bagenholm, doktorların müdahaleleri sayesinde hayatta kaldı ve sağlığına geri kavuştu.

2. Poon Lim

2. Poon Lim

1942 yılında, Çinli denizci Poon Lim'in içinde olduğu gemi bir torpido ile vuruldu ve battı. Gemiden kurtulan tek kişi olan Lim, geminin sallarından birini buldu. Bir miktar erzakla beraber 4 ay boyunca okyanusta sürüklendi ve en sonunda kurtarıldı.

3. Aron Ralston

3. Aron Ralston

Hayatta kalma hikayelerinin en ünlü isimlerinden biri olan Aron Ralston, 2003 yılında kanyonlarda tırmanış yaparken düştü ve eli bir kayanın altında sıkıştı. Kayadan kurtulmak için pek çok yol denedi ancak başarısız oldu. 6 günün sonunda, kör bir bıçakla kolunu kesti ve hayatta kalmayı başardı. Hikayesi 127 Hours filmine de konu olmuştu.

4. Helen Klaben ve Ralph Flores

4. Helen Klaben ve Ralph Flores

Helen Klaben ucuza seyahat edebilmek için amatör pilot Ralph Flores ile uçarken uçakları bir kar fırtınasına yakalandı ve Kanada'nın ıssız bir bölgesine düştü. Düşüşten sağ kurtulan ikili 49 gün boyunca orada mahsur kaldılar. 42 gün boyunca da sadece su içerek mucizevi bir şekilde hayatta kaldılar.

5. Slavomir Rawicz ve Mahkumlar

5. Slavomir Rawicz ve Mahkumlar

1941 yılında Polonyalı subay Slavomir Rawicz, mahkum olduğu Sibirya'daki hapishaneden 6 mahkumla beraber kaçtı. Toplam 6.437 kilometre yürüyerek pek çok zorluğa karşı geldiler. Ekipten 3 kişi hayatını kaybederken diğerleri hayatta kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vesna Vulovic

6. Vesna Vulovic

22 yaşındaki uçuş görevlisi Vesna Vulovic'in 1972 yılında görevli olduğu uçak havadayken patladı. Paraşütsüz bir şekilde uçaktan atlayan Vulovic, vücudunun pek çok yerinde kırıklarla hayatta kaldı.

7. Mauro Prosperi

7. Mauro Prosperi

Mauro Prosperi, 1994 yılında Sahra Çölü'ndeki maratona katıldı ve kum fırtınası nedeniyle kayboldu. Susuz bir şekilde kurtarılmayı beklerken hayatta kalmak için yakaladığı yarasaların kanını içti. 9. günün sonunda umudunu kaybetmişken kurtarıldı.

8. Louis Zamperini

8. Louis Zamperini

İkinci Dünya Savaşında ABD ordusuna çağrılan olimpiyat koşucusu Louis Zamperini, 1943 yılında uçağının düşmesiyle beraber 47 gün boyunca okyanusta bir salda yaşam mücadelesi verdi. Japon kuvvetleri tarafından bulunduktan sonra işkencelere maruz kaldı. İşkencelere rağmen hayatta kalmayı başardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
43
20
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

9. kişi: Türkiye'deki herkes.

Develop ER

o Bonus olarak açılsa süper olurdu..

Mustafa Hakan Kaya

DİKDATÖR HÜKÜMETİN YAPTIKLARI YÜZÜNDEN 20 YILDIR HAYATTA KALMAYI BAŞARAN BİR MİLLET OLARAK BENCE BİZLERDE BİR MUCİZEYİZ...

8 numara zamperinin'nin hayatını anlatan film : unbroken