Görüş Bildir
Haberler
"Yıldız Savaşları" Hayranlarına Müjde

"Yıldız Savaşları" Hayranlarına Müjde

Ulaş
19.03.2014 - 19:56

"Yıldız Savaşları" Hayranlarına Müjde

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayranı bulunan efsanevi 'Star Wars (Yıldız Savaşları)' serisinin yedinci filminin çekimi, mayıs ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak.

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayranı bulunan efsanevi 'Star Wars (Yıldız Savaşları)' serisinin yedinci filminin çekimi, mayıs ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak.

Disney ve Lucasfilm'den yapılan açıklamada, Pinewood Stüdyoları'nda çekilecek filmde yeni yüzlerin yanı sıra tanıdık simaların da rol alacağı belirtildi.

Açıklama, Harrison Ford, Carrie Fisher ve Mark Hamill gibi yıldızların tekrar Yıldız Savaşları setlerine döneceği iddialarını gündeme getirdi.

Hollywood Reporter, filmde kötü adamı 'Girls' dizisinde rol alan Adam Driver'in oynayacağını yazdı.

'Bilim-kurgu filmlerinin babası' olarak bilinen Yıldız Savaşları, tüm zamanların en iyi seri filmleri arasında yer alıyor.

İlk filmi 'IV: A New Hope (Yeni Bir Umut)' 1977'de yayınlanan seri, 1980'de 'V: The Empire Strikes Back (İmparator)', 1983'te 'VI: Return of the Jedi (Jedi'ın Dönüşü)', 1999'da 'I: The Phantom Menace (Gizli Tehlike)', 2002'de 'II: Attack of the Clones Klonların Saldırısı)' ve 2005'te 'III: Revenge of the Sith Sith'in İntikamı)' ile devam etmişti.

Işın kılıçları ve karakterleri ile seyircisini büyüleyen seri, kitaplar, çizgi romanlar, bilgisayar ve video oyunları, giyecekler ve oyuncakları ile devasa bir pazar yaratmıştı.

4,5 milyar dolar gişe başarısına ulaşan seri, şimdiye kadar en çok kazandıran üçüncü film serisi olarak da tarihe geçmişti.

Serinin en ünlü karakterleri arasında iyiliği temsil eden Jedi ile kötülüğü simgeleyen Sith'lerin yanı sıra Darth Vader, Yoda, Chewbacca, Han Solo, Greedo, Padme Amidala, Yüzbaşı Panaka da yer alıyor.

1977 ve 2005 yıllarında 25 kez Oscar'a aday gösterilen seri, 'En İyi Görsel Efekt', 'En İyi Ses Efekti', 'En İyi Müzik', 'En İyi Kostüm Tasarımı', 'En İyi Sanat Yönetmeni' ve 'En İyi Kurgu' dallarında 10 Oscar ödülü kazanmıştı. Lucas ise 1973 ve 1978'te iki kez 'En İyi Yönetmen' Oscar ödülüne aday gösterilmişti.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın