Görüş Bildir
Haberler
'Yer Yarılsa da Yerin Dibine Girsem' Dediğiniz Anlarda Bile Sizi Kurtaracak 15 Psikolojik Taktik

etiket 'Yer Yarılsa da Yerin Dibine Girsem' Dediğiniz Anlarda Bile Sizi Kurtaracak 15 Psikolojik Taktik

A. Ece
11.02.2020 - 07:00

Hepimiz o anları iyi biliyoruz... 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birisi çok konuşuyorsa...

1. Birisi çok konuşuyorsa...

İnsanlara artık susmaları gerektiğini söylemenin nazik bir şekli olmadığı için bu taktiği kullanarak konuşan birisini bölebilirsiniz: Elinizdeki herhangi bir şeyi yere düşünürün ya da bir şeyleri devirin. (Belki telefonunuzu değil ama...) Bu karşınızdaki kişinin çok uzun süredir konuştuğunu fark etmesine ve rahatsız olarak muhtemelen susmasına neden olacaktır.

2. Gerginseniz...

2. Gerginseniz...

Beynimiz bir şeyler yerken rahat olduğumuzu düşünür. Çünkü bir şeyler yiyecek zamanınız olduğuna göre her şey yolundadır! Sakız çiğneyerek beyninizi kandırarak rahatlatabilir ve gergin konuşmalar, iş görüşmeleri ya da stresli anların üstesinden gelebilirsiniz.

3. Eğer kızgn müşterileriniz varsa...

3. Eğer kızgn müşterileriniz varsa...

Ne kadar haklı olursanız olun sinirli bir müşteriyle baş etmek zordur. Bu yüzden tezgahın arkasına ayna koyarak tartışma sırasında müşterilerinizin kendisini görmesini sağlayabilirsiniz. İnsanlar kendilerini sinirliyken görmekten hoşlanmazlar, çünkü sinirli insanlardan da hoşlanmazlar. Bu yüzden aynada kendilerini gördüklerinde sakinleşecek ve saygılı bir ortam oluşmasını kolaylaştıracaklardır.

4. Aklınıza iğrenç bir şarkı takıldıysa...

4. Aklınıza iğrenç bir şarkı takıldıysa...

Hepimizin aklına kimi zaman reklam, kimi zamansa dalga geçtiğimiz komik şarkılar takılır. Genellikle de şarkının hep bir kısmını söylersiniz. Bunu tekrar etmek yerine şarkının sonunu söyleyip bitirmeyi deneyin. Böylece beyniniz şarkının bittiğine inandığı için size şarkıyı tekrar ettirmeyi bırakacaktır.

5. Tartışma yaşanmasını bekliyorsanız...

5. Tartışma yaşanmasını bekliyorsanız...

Eğer birisiyle özellikle iş konusunda anlaşmaya varmanız gerekiyorsa, bu taktik oldukça işinize yarayacaktır. Tartışma yaşayacağınız kişiyle görüştüğünüzde karşısına değil, yanlarına oturmayı deneyin. Bu karşınızdaki kişiyle yanında olduğunuzu hissettirir. Yanınızda oturan birisine bağırmak ve kızmak da garip geleceği için, bu durumun yatışmasına yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkes ortada bir gariplik olduğunun farkındaysa...

Bazen bariz olanı yapıp ortadaki garipliği dile getirmek en iyi yoldur. Eğer yeni bir grubun içindeyseniz buzları kırmak için bu durumun garip hissettirdiğini dile getirebilirsiniz. Espri yapmak da işe yarar: mesela ortamın sessizliğinden ya da konuşurken yaptığınız bir hatadan bahsedebilirsiniz.

7. Tüm gece içecek almakla uğraşmak istemiyorsanız...

7. Tüm gece içecek almakla uğraşmak istemiyorsanız...

İnsanlar olayların genellikle başını ve sonunu hatırlarlar. Bunu kendi yararınıza kullanın ve ilk içkileri siz ısmarlayın. Daha sonra grubunuz da aynısını yapacaktır fakat herkes ilk içkileri sizin aldığınızı hatırlayacaktır ve bir daha sizin almanıza gerek kalmayacaktır.

8. Eğer bir gruba yeni katıldıysanız...

8. Eğer bir gruba yeni katıldıysanız...

Yeni bir gruba katıldığınızda insanların sizin hakkınızda ne düşündüğünü bilememeniz oldukça normaldir. Fakat insanların vücut dilini inceleyerek sizin hakkınızdaki düşünceleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer sizinle ilgileniyorlarsa sadece başları değil ayakları da size dönük olacaktır. Bu taktik hem romantik hem de sosyal açıdan kullanılabilir.

9. Bir tartışma yaşıyorsanız:

9. Bir tartışma yaşıyorsanız:

Birisi size bağırıyor da olsa sakin kalın ve yumuşak bir şekilde konuşun. Karşınızdaki kişinin sizi cevaplamadığını ve sadece gürültü yaptığını hissediyorsanız bekleyin ve sesinizi sakin tutun. Bir süre sonra sizin barışçıl yaklaşımınız sayesinde karşınızdaki kişi de bağırmayı bırakacaktır.

10. İstediğiniz cevabı alamıyorsanız:

10. İstediğiniz cevabı alamıyorsanız:

Birisine soru sormanızın ardından istediğiniz cevabı almanız oldukça uzun sürebilir. Özellikle de karşınızdaki insanı rahatsız eden ya da numaralı bir soruysa. Fakat onların tavrının sizi vazgeçirmesine izin vermeyin. Sessiz kalın ve gözlerine bakın, konuşmaya devam etmesine izin verin. En sonunda istediğiniz cevabı alacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlk randevuda:

11. İlk randevuda:

İlk randevular güzel bir plan yapmadıysanız oldukça rahatsız edici geçebilir. Bu tür bir durum yaşanmasını engellemek için randevunuzu adrenalini yükseltecek bir yere götürün. Mesela lunaparka. Bu tür 'heyecan verici aktiviteler' tabii ki kişisel tercihlere dayanmalı, o yüzden randevuya çıkardığınız kişiyi biraz daha iyi tanımaya çalışabilirsiniz. Her türlü, heyecanlandıkları için bu duyguyu sizinle bağdaştıracak ve iyi zaman geçirdiklerini düşüneceklerdir.

12. Konuşma sırasında birisini baskılamak istiyorsanız:

Birisinin yalan söylediğini ya da itiraf etmek istemediği için konuşmayı dolandırdığını hissediyorsanız ve itiraf etmesini veya daha fazla bilgi paylaşmasını istiyorsanız kaşlarınızı kaldırın ve göz teması kurmayı bırakmayın. Bu karşınızdaki kişinin psikolojik olarak kötü hissetmesine yol açacak ve ortak bir noktaya varmanıza yardımcı olacaktır.

13. İzlendiğinizi hissediyorsanız...

13. İzlendiğinizi hissediyorsanız...

İzlendiğinizi ya da takip edildiğinizi hissediyorsanız, emin olmak için çok basit bir numara kullanabilirsiniz: Esnemeniz yeterli! Sizi izlediğini düşündüğünüz kişiyi gördüğünüzden emin olur ve esneyin. Eğer gerçekten sizi izliyorlarsa onlar da esneyeceği için takipçinizin farkına varıp aranıza mesafe koyabilirsiniz.

14. Çocuklarınıza söz geçirmekte zorlanıyorsanız:

14. Çocuklarınıza söz geçirmekte zorlanıyorsanız:

Çocuklarınıza bir şey yapmak isteyip istemediklerini sormayın. Sadece seçmeleri için seçenekler sunun ve kafalarının karışmadığından emin olun. Mesela brokoli yemelerini istiyorsanız iki tane mi üç tane mi yemek istediklerini sorun. Karşı çıksalar bile en sonunda 'yetişkince' bir karar verip sorumlu hissetmeleri gibi bir ihtimal bulunuyor.

15. Birinin gözünü korkutmak istiyorsanız..

Eğer birisi sizi kavganın içine çekmeye çabalıyorsa göz temasının gücünü kullanın. Karşınızdaki insanın gözlerine bakın, katı durun ve onları baştan aşağı süzün. Daha sonra uzağa bakın. Bu hareketinizle karşınızdaki insana onları ölçüp biçtiğinizi ve size karşı bir tehdit oluşturmadığını düşündüğünüzü gösterirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
32
14
7
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ramonelindio

Yazdığınız çoğu taktik beyaz yakalı hümanist tiplerin dünyası için geçerli.Bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde bu taktiklerin çoğu çöp. Ülkenin yarısı narsis... Devamını Gör

Seda Koca

1. yöntem işe yaramıyor. Bir başkasıyla iletişime geçerken bile karşımdaki konuşmaya devam etti. Saygısı olmayan insanı susturmak zooor. Konuşası varsa senin... Devamını Gör

Sevda Hanım

1# numara olan yanlış çok konuşan bir öğretmenim vardı bilerek yere anahtar düşürdüm pardon diyip anahtarı almaya yeltenirken bile öğretmen eğilişimi izleyer... Devamını Gör

Sevda Hanım

Şimdi haber geldi bahsettiğim öğretmen bugün ölmüş Allah rahmet eylesin.