Görüş Bildir
Haberler
'4 Eski Bakan ile İlgili Dosyalar Yeniden Gündeme Gelebilir, Örneğini Gördüm'

'4 Eski Bakan ile İlgili Dosyalar Yeniden Gündeme Gelebilir, Örneğini Gördüm'

ATKN
12.06.2015 - 13:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'teki yolsuzluk soruşturmasında Yüce Divan'a gönderilmeyen 4 eski bakanla ilgili dosyaların yeniden açılabileceğine söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'geçmişte örneği var' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bülent Arınç, '4 eski bakan hakkındaki iddialar yeniden gündeme getirilebilir mi?' şeklinde soruya, 'Şimdi bunun tekrar meclise gelmesi hukuken mümkün olabilir mi? Anayasa hukukçularından bazıları tekrar soruşturma açılamadığını bazıları ise açılabileceğini düşünüyor. 1995'ten beri parlamentodayım. Evet böyle olabildiğini gördüm. Geçmişte örneği vardır' dedi.

Meclisteki oylamadan 4 eski bakana Yüce Divan sonucu çıkmadı. [Fotoğraf: Zeki Öztürk/AJT - Arşiv]

Arınç, 'Meclis soruşturma komisyonu kurulsa veya yeniden yüce divana gitse diye bir parti başkanının söz söylemeye hakkı yoktur. Bir parti grubunun 'biz bu konuda karar aldık, 4 eski bakan hakkında yeniden soruşturma komisyonu açacağız, bunu da diğer partilere bin öneri olarak götürüyoruz' demesi anayasayı çiğnemektir. Çünkü anayasanın amir hükümleri içerisinde 'meclis soruşturması açılması konusunda hiçbir parti grubunda karar alınamaz, konuşulamaz' diye hüküm vardır. Sadece milletvekilleri böyle bir komisyonun açılması ve sonuçlanması konusunda vicdanlarına ve hukuka uygun hareket eder. Hiçbir parti karar alamaz, bu karar doğrultusunda işlem yapamaz, yaparsa bu anayasayı çiğnemek anlamına gelir. Bugünden sayın genel başkanlara hatırlatmak istiyorum ki bu konuyu ağızlarına alıp da parti kararı veya gruplarını bağlayıcı bir karar olarak ileri sürmesinler. Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir ve mahcup olurlar' ifadesini kullandı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0