Görüş Bildir
Haberler
”Yeni Kuşak Bilgiden Yana Zengin, Deneyimden Yana Fakir”

”Yeni Kuşak Bilgiden Yana Zengin, Deneyimden Yana Fakir”

”Yeni Kuşak Bilgiden Yana Zengin, Deneyimden Yana Fakir”

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi, öğrenci ve yaşam koçu, zarif ve naif bir hanımefendi olan Melda Ağaoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Melda Hoca bize, hem anne hem de eğitimci gözüyle; X-Y-Z kuşaklarını, ebeveyn- çocuk ilişkisinin nasıl olması gerektiğini, üniversite gençliğinin durumunu, “Y kuşağının” toplumsal olaylarda neden ön planda olduğunu anlattı. Koyu Beşiktaşlı hocamızdan, Kara-Kartal’ın son durumu hakkında bilgi almayı da ihmal etmedik tabi. “Beş çayı sohbeti” tadındaki Melda Ağaoğlu röportajımıza buyurun.

Röportaj: Sibel Gülersöyler - Uğur Temel

Uğur TEMEL (UT): Hocam öğrenci koçluğu nedir?

Melda A ĞAOĞLU (MA ): Öğrenci koçluğu, akademik yaşamda başarı becerilerini arttırmaya yönelik öğrenci ile koç arasında kurulan iş birliğidir . Öncelikle koçluğun amacından bahsetmek istiyorum. Koçluk, öğrencileri hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, öğrencinin motivasyon ve hedefini belirleyerek, o hedefe doğru öğrenci ile işbirliği yapmak anlamına gelir. Koçluk aslında bu. Koçluk ile ilgili en çok karıştırılan şey, koçluk hedef göstermek demek değildir.

UT: Öğrenci koçları için, aynı zamanda da psikologtur diyebilir miyiz?

MA Hayır, koçluk, psikologluk değildir. Psikologluk, doğuştan bugüne kadarki süreyi ele alır. Koçluk ise bugünü baz alarak gideceğin noktaya varma konusunda sana yardımcı olur, sana yol arkadaşlığı yapar. Yolu öğrenci ya da kişi kendisi belirliyor. Ben değil.

UT: Yani, ö ğrenci bir hedef koyuyor siz de o hedefe ulaşması için kendisine yol gösteriyorsunuz.

Kaynak: http://www.roportajlik.com/yeni-kusak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın