Görüş Bildir
Haberler
'Yeni Bir Hayat İnşa Etmeye Çalışıyoruz' Diyen Ayda'nın Babası: 'Ev Fiyatları 2 Kat Olmuş, Herkes Bir Mazeret Üretiyor'

'Yeni Bir Hayat İnşa Etmeye Çalışıyoruz' Diyen Ayda'nın Babası: 'Ev Fiyatları 2 Kat Olmuş, Herkes Bir Mazeret Üretiyor'

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda'nın babası Uğur Gezgin, 'Yeni bir hayat inşa etmeye çalışıyoruz. En çok zorlandığım konu ev bulma. Hem kiralar hem ev fiyatları 2 kat olmuş. Fırsatçılık mıdır başka bir şey midir bilmiyorum ama herkes bir mazeret üretiyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'i vuran depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına konuk oldu, soruları yanıtladı.

İzmir depreminde Bayraklı ilçesinde bulunan Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Yıkılan binanın enkazında arama- kurtarma çalışması yapan ekipler, 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin’i sağ olarak çıkarmıştı.

Depremin simgesi haline gelen Ayda geçtiğimiz cumartesi günü tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmuştu.

Ayda'nın annesi Fidan Gezgin ise ne yazık ki enkaz altında hayatını kaybetmişti

Ayda'nın annesi Fidan Gezgin ise ne yazık ki enkaz altında hayatını kaybetmişti

Baba Uğur Gezgin, Cüneyt Özdemir’in yayınında şu açıklamalarda bulundu:

Baba Uğur Gezgin, Cüneyt Özdemir’in yayınında şu açıklamalarda bulundu:
  • Duygularla tarif edilemiyor. Bazen kelimeler boğazınızda düğümleniyor. Arayanlara da anlatmaya çalışıyorum ama dilim dönmüyor. Çok uykusuzum. Yeni bir hayat inşa etmeye çalışıyoruz, ona koşturuyorum. Çocukların tedavisine bir an önce başlamam, yerli düzene geçmem lazım. Aç açıkta değiliz çok şükür, aynı standartlara dönmek için uğraşıyorum.

  • En çok zorlandığım konu ev bulma. İlk başta kiralık yer bakmıştık, daha sonra belli bir miktar bütçeyle ev arayışına geçtik. Fakat hem kiralar hem ev fiyatları 2 kat olmuş. Ben 89’dan beri Bornova’dayım, fırsatçılık mıdır başka bir şey midir bilmiyorum ama herkes bir mazeret üretiyor.

  • Herkes diyor ki çocuktur kolay atlatır. Ama inanın dakikası dakikasına her şeyi anlatıyor çıkma anına kadar. Psikolojik desteğe ihtiyacımız var.

"Kendi arkadaşlarım bile o görüntüyü gönderdi bana"

"Kendi arkadaşlarım bile o görüntüyü gönderdi bana"
  • (Hastane sonrasındaki fotoğraf) En çok üzen; sosyal medyaya da bakmıyordum ama. Kendi arkadaşlarım bile o görüntüyü gönderdi bana, onlar çok yaraladı. Beni tanıyanlar, benim nasıl bir baba olduğumu, eşimin nasıl bir anne olduğunu herkes biliyor. Onlar pek itibar etmedi.

  • Ama bazı dostlarım 'böyle bir şey var mı' gibi sordu. Bu çocuk 91 saat enkaz altında kaldı, ayakları çıktıktan sonra hiç yıkanmadı. Bazı bakımları yapılmadı. Çocuğun ayakları yara, parmak uçları çatlamış. Çorap giydirirken 'babacım çok acıyor çorap giydirme' dedi. Yani ben onu akıl edemeyecek kadar bilinçsiz bir baba değilim. Evime gittim, çocuğumu yıkadım, kremini sürdüm. Sonra çocuk rahat rahat çorabını giydi.

  • Bu tarz yorumlara hiç gerek yok. Ben gerçekten bilinçli bir babayım. Ben çocuklarıma anne de olurum, baba da olurum. Ben onlara en iyi şekilde bakarım, kimsenin endişesi olmasın.

  • Herkes sadece bizim evlerimizi gördü, bizim acımızı paylaştı. Şu anda 200'e yakın ev yıkıldı. Karar alındı, hasarlı olduğu için. Hala çadırlarda bebekler var.

Cüneyt Özdemir'in yayınını izlemek için 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
45
9
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilek Erol

Demek ki neymiş bilmeden yargılamamak, yorum yapmamak lazımmış... Belli, eli öpülesi bir baba...

favilla favilla

İçim parcalanarak okudum, çok üzgünüm yazıklar olsun hepimize her şeye milyon kere... Aydanin çıkma anına kadar her şeyi hatırlıyor oluşuna vs ayrı kahroldum... Devamını Gör

barisgulrr

icim gidiyor 😭