Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Polislere: 'Arkanızda Cumhurbaşkanı Var'

Erdoğan'dan Polislere: 'Arkanızda Cumhurbaşkanı Var'

Batuhan
10.04.2015 - 15:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce onadığı İç Güvenlik Yasasıiçin 'Bugün büyük ihtimalle imzalayacağım' dedi. Polis teşkilâtının kuruluş yıldönümünde Gülen Cemaati'ne yönelik mesajlar da veren Erdoğan 'Buradan tüm polis kardeşlerime sesleniyorum sizin arkanızda devlet var, millet var, hükümet var, cumhurbaşkanı var. Hak, hukuk ve ahlaka göre görev yapan her polis benim canımdan bir parçadır' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan polis teşkilâtının kuruluşunun 170. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 81 ilden gelen 400 polisi ağırladı. Polislere yönelik bir konuşma yapan Erdoğan, 'paralel devlet yapılanması' mensuplarının emniyet içinde de yer aldığını ancak bunun teşkilâtı töhmet altında bırakmaması gerektiğini söyledi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis bu milletin günlük hayatının ayrılmaz parçasıdır. 1845 yılında ilk polis ismini alan 1937 yılında bugünkü işleyişine kavuştu. Ülkemizin güven ve huzur kaynağı polisimizdir.

Türkiye üzerinde oynan oyunların daim bir hedefi de polis teşkilatı olmuştur. Polisteşkilatı bölündüğü anda millet bölünür, Allah göstermesin vatan elden gider. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz. Bunu bölmeye yönelik son unsur ise paralel yapı oldu bu aslapolis teşkilatımızın tamamını zan altında bırakmak için bahane olamaz. Bir başbakan olarak şahsım yanımda her şeyimi teslim ettiğim insanlar beni dinlerse nasıl onlarla hareket edeyim. Ben sırtımı ona yaslayarak hareket ediyorum yanında mahremimle konuşuyorum böyle bir yer polis teşkilatımızın mensubu birileri böyle bir yanlışı işliyorsa bir güven sorununu ortaya çıkarıyor ve bunların tasfiyesini birlikte yapmak zorundayız.

Buradan tüm polis kardeşlerime sesleniyorum sizin arkanızda devlet, millet, hükümet, cumhurbaşkanı var hak hukuk ahlaka göre görev yapan her polis benim canımdan bir parçadır.

POLİS DÜŞMANLARI 17 ARALIK'TA POLİS SEVDALISI OLDU

Hiçbir polisimizin haksız yere rencide edilmesini kabul edemeyiz, ama maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor. Polise her türlü hakareti edenler 17-25 Aralıkta nasıl polissevdalısı oluyor ben anlamakta zorlanıyorum. Milletimiz ile polisimiz arasına nifak tohumu ekenlere fırsat vermeyeceğiz.

Polis elinde kalkanı ile bu teröristlere karşı son ana kadar bir direnç ortaya koyuyor. Ne silah ne de taş atıyor. demir bilye onda. TOMA'yı yakıyor. Onları savunanlar polise hakaret edenler nasıl oluyor da polis sevdalısı oluyor ben anlamıyorum. Kimin yanında yer alınacak? Burada polisimizin yanında yer alınması gerek.

'SAVCI OPERASYONUNDAKİ KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM'

Bunlar savcımızın şehit edilmesi olayında gerçek yüzlerini gösterdiler. Birinci saatte de yapılabilirdi ama yapmadık. Görüşmelerle Mehmet Selim kardeşimizi kurtarabilir miyiz diye mücadele ettiler. Ben o operasyondaki kardeşlerimi tebrik ediyorum.

'BÜYÜK İHTİMALLE BUGÜN İMZALAYACAĞIM'

İç Güvenlik yasasına neden karşı çıkıyorlar? Büyük ihtimalle bugün imzalayacağım onu da. Su yatağında akar, burada hakikat ne ise biz onu yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye'nin geçtiğimiz 12 yıl içerisinde 3 kat büyümesi bunun en iyi göstergesi. 1930'ların şartlarında kurulan ve 80'lerde tahkim edilen sistem artık yetersiz gelmeye başladı. Karşı çıkanlar, direniş gösterenler olacaktır ancak her kutlu doğum sancılı olur.

Bugünkü Türkiye eski Türkiye değil, milletimiz bunu görüyor. Eğer Türkiye 2023 vizyonunu kaybederse her bakımdan istikametini yitirir. Dünkü Türkiye faili meçhullerle, terörle, zorbalıkla ifade ediliyor olabilir. Yeni Türkiye'de bunlar olmayacak. Yeni Türkiyehuzurun, güvenin, adaletin, sevginin vücut bulduğu bir ülke olacaktır.

POLİSE CEMAAT UYARISI

POLİSE CEMAAT UYARISI

Erdoğan, amirlerinin yasalara uygun talimatları dışında 'ikinci bir merciden talimat almamaları' konusunda uyardı:

'Kul olarak Allah'tan başka bizim hiçbir tapacak, hiçbir kulluk edecek mercimiz yoktur. Bize 'çalıştığımız şu devlet dairelerinde üstlerimizin tamamen hukuka uygun yasalara uygun vermiş oldukları talimatlar yerine gelir ama ona ters verilen talimatlar yerine gelmez' denmelidir. Sizlerin kurum içerisindeki amirlerinizin hukuka uygun verdikleri talimattır aslolan. Bunun dışında ikinci bir mercinin talimatı söz konusu olamaz.'

Bazı Gülen Cemaati mensuplarının 'imam' adıyla kurumlara yerleştirildiğini söyleyen Erdoğan, polislere 'kaybettiğimiz kanı yeniden oluşturmalıyız' diye seslendi:

'İşte gördünüz, kurumlar içinde imamlar. Biz imamları camiide biliyorduk ama kurumlar içinde imamları tespit ettik, gördük; şemalarla önümüze geldi. Olacak şey mi, ondan sonra bu imamların nasıl tası tarağı toplayıp gittiğini gördük. Bunu sizler bozacaksınız, bu çarkın tamamen tıkır tıkır çalışmasına sizler öncülük edeceksiniz. Kaybettiğimiz kanı inşallah vücudumuzda yeniden oluşturmamız lazım. '

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine dinleme cihazı yerleştirilmesiyle ilgili o dönem yakın korumalığını yapan kişilerin suçlandığı 'böcek' davası sürüyor. Cumhurbaşkanı isim vermeden bu olayı hatırlattı, 'Güven noktasında bunalım meydana getirdi' dedi:

'Öyle bir şüphe mekanizması meydana geliyor ki, ister istemez bazı kararları almak zorunda kalıyorsunuz. Başbakan olarak şahsım, yanımda her şeyimi teslim ettiğim insanlar kalkar da benim ofisimi dinler, izlerse ben onlara nasıl güveneyim? Nasıl onlarla hareket edeyim? Sırtımı ona yaslayarak adımlarımı atıyorum. Dilimi onun yanında rahat konuşuyorum. Önde o oturuyor, arkada ben görüşmelerimi yapıyorum. Yeri geliyor devlet meselelerini, yeri geliyor aile meselelerini konuşuyorum. Mahremimde eğer bizimle beraber olan polis teşkilâtımızın mensubu birileri böyle bir yanlışı işliyorsa, işte bu bir güven noktasında bunalım meydana getiriyor, bunların da tabii tasfiyesini hep beraber yapmak zorundayız.'

Kaynaklar: Al Jazeera ve haberler.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0