Görüş Bildir
Haberler
'Yaşanmamış Bir Yaşam, Ölüme Güç Verir!' Mistik Guru Osho'dan Korku, Sevgi ve Aşk Üzerine 20 Aforizma

'Yaşanmamış Bir Yaşam, Ölüme Güç Verir!' Mistik Guru Osho'dan Korku, Sevgi ve Aşk Üzerine 20 Aforizma

Serngl
28.02.2018 - 15:12

Yaşamın güvensizliklerini anlamak ve kabullenmek istiyorsanız, Osho'nun; korku, sevgi ve aşk üzerine bu aforizmalarını mutlaka okumalısınız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Zamanı geldiğinde, çiçek ölür ve toprağa, geldiği yere geri döner. Harici bir güvenlik yoktur, içsel bir güvenlik de. Güvensizlik hayatın özüdür. Güvenlik arayışında olmak, dünyevi olmaktır."

2. "Sen ölümü yaşamaya hazırsan, ölüm bütün gücünü kaybeder; sen korktuğun sürece güçlüdür. Yaşanmamış bir yaşam, ölüme güç verir. Ve doyasıya yaşanmış bir yaşam, ölümün tüm gücünü alır. Ölüm artık yoktur."

3. "Eğer derin bir aşk duyuyorsan, derin bir direnç de olacak. Onlar birbirini dengeler. Nerede aşk varsa, orada direnç de vardır. Nereye muazzam şekilde çekilirsen oradan, o alandan kaçmak isteyeceksin; çünkü müthiş şekilde çekilmen, boşluğa düşeceğin, artık kendin olamayacağın anlamına gelir."

4. "Yaşam, doyasıya yaşanmalıdır ve ölüm, yaşamın bir parçasıdır. Bir insan doyasıya yaşamalı ve doyasıya ölmelidir."

5. "İnsan yumuşak olmayı, tüm zırhlarından kurtulmayı, kapılarını ve pencerelerini açmayı, korkuya bağlanmamayı, ağaçlara, dallara, nehirlere ve insanlara aşık olmayı öğrenmelidir. Çünkü sevgi, kapılarını açman için ihtiyacın olan anahtardır."

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Tüm yaşamımız ertelemelerden ibaret, bu yüzden ölüm korkusuyla yaşıyoruz. Yaşamın ne olduğunu bilen biri, ölümden asla korkmaz; ona kucak açar."

7. "Sadece ölü bir beden korunabilir. Yaşayan her şey, her zaman tehlikededir. Canlı olmak, riskte olmaktır."

8. "Sevgi, sana hayatın verebileceğinden de fazlasını verir, çünkü sevgi, bu yaşamın merkezidir. Ve o merkezden diğer kıyıya geçebilirsin."

9. "Korku tamamen önlenemez, korku eğitilemez, korku sadece anlaşılır. Ve sadece anlayış, değişimi gerektirir."

10. "Korku enerji yaratır; korku enerjidir ve enerji yok edilemez. Hiçbir şeyi yok edemezsin, sadece formunu değiştirebilirsin."

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Korku, sahip olma arzusundan doğar; eğer sahip olmak istemezsen, korku da olmaz."

12. "Eğer sevebilirsek, eğer yaşayabilirsek, bugün yeter de artar bile."

13. "İçsel gökyüzün, en az dışarıdaki gökyüzü kadar zengin; kendine ait yıldızları ve kendine ait ayı, kendi gezegenleri ve sınırsızlığı var; dışarıda görebildiğin kadar büyük bir evreni var."

14. "Korku niye? Hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir şeyimiz olmadan geldik, hiçbir şeyimiz olmadan gideceğiz."

15. "Eğer kendine güvenirsen insanlara güvenebilirsin, varoluşa güvenebilirsin. Eğer kendine güvenmezsen, başka bir şeye güvenmen mümkün değildir."

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Korkuya takılıp kalma, çünkü bu tehlikelidir. Eğer korkuya odaklanırsan, onu beslersin ve o büyür. Korkuya sırtını dön ve sevgiye doğru ilerle."

17. "Aşk tehlikelidir. Aşk bir ölümdür. O, ölümden daha ölümcüldür; çünkü ölümden sonra var olmayı sürdüreceksin fakat aşktan sonra var olmayı sürdüremezsin."

18. "İnsanların yüzde 99'u intihar ediyor. Yaşayan, gerçekten yaşayan çok az insan var. İnsan, tüm deneyimlere açık olacak, koşulsuz bir şekilde açık olacak kadar cesur olmalıdır."

19. "Sadece derin sevgide, insan ruhunun farkına varabilir, çünkü derin sevgide, insan başkasının ruhunun da farkına varır ve diğer ruh sana karşılık verir, uyum içinde olur. Aniden yeni bir boyutu, zamanın ve yerin ötesinde bir şeyi keşfedersin."

20. "Tehlikeli yaşa, çünkü yaşamanın tek yolu bu. Başka bir yolu yok. Her zaman bilinmeyenin çağrısını dinle ve hareket halinde ol."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
36
10
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
WHOAMI

çok güzel aforizmalar lakin beni bir türlü harekete geçirmeye yetmiyor.

Gizem Yenikler

Sevgi, sana hayatın verebileceğinden de fazlasını verir, çünkü sevgi, bu yaşamın merkezidir. Ve o merkezden diğer kıyıya geçebilirsin."

onuruluc

Sanki alıcıyı harekete geçirme amaçlı değil de oturduğu yerde mayışıp kalmak için yazılmış aforizmalar.Çok iyi.