Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyaya Yasak Sinyali Dünya Gündeminde

Sosyal Medyaya Yasak Sinyali Dünya Gündeminde

Ulaş
07.03.2014 - 13:13

‘Yasak’ Dünya Gündeminde

Facebook ve YouTube’un kapatılabileceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çıkışı, dış basında da büyük yankı buldu. İşte uluslararası basında çıkan haberler…

Reuters Erdoğan, Türkiye’nin Facebook ve Youtube’u yasaklayabileceğini söyledi

Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan siyasi düşmanları tarafından suistimal edildiğini söylediği Facebook ve YouTube’u 30 Mart’taki yerel seçimlerin ardından yasaklayabileceğini belirtti.

Erdoğan, yakın çevresindeki isimlerle ilgili yolsuzluk iddialarını içeren “sahte” ses kayıtlarının arkasındaki isim olduğunu söylediği Fethullah Gülen’le bir iktidar mücadelesi içinde. ABD’de yaşayan Gülen, Erdoğan’ın eski müttefiki.

Associated Press Türkiye Başbakanı, Facebook ve YouTube’u yasaklamakla tehdit etti

Yolsuzluk skandalıyla boğuşan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, interneti sansürlemek için daha ileri adımlar atma tehdidinde bulundu. Bunlar arasında Facebook ve YouTube’un kapatılması da var.

AFP Türkiye Başbakanı, YouTube ve Facebook’un yasaklanabileceği konusunda uyardı

Türkiye’nin güç durumdaki başbakanı,internetteki sızıntıların giderek büyüyen yolsuzluk skandalıyla ivme kazandırmasının ardından, hükümetin popüler sosyal medya ağları YouTube ve Facebook’un yasaklanabileceği konusunda uyardı.

Türkiye’de son yıllarda binlerce internet sitesine erişim engellendi. YouTube’a erişim de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren unsurlar nedeniyle, 2010 yılına kadar iki sene yasaklanmıştı.

El Cezire Erdoğan sosyal medya yasaklarının sinyalini verdi

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ortaya çıkan ses kayıtlarının gittikçe büyüyen yolsuzluk skandalına ivme kazandırması üzerine YouTube, Facebook gibi sosyal ağları yasaklayabilecekleri uyarısını yaptı. Erdoğan, zaten hali hazırda internet üzerindeki kısıtlamaları artırarak yurtiçinde ve yurtdışında eleştirilere neden olmuştu.

Der Spiegel Erdoğan, YouTube ve Facebook yasağıyla tehdit ediyor

Başbakan Erdoğan, internette çıkan videolar nedeniyle zorda. Şimdi cevap vermek istiyor. Facebook ve YouTube yakında kapatılabilir. ATV’de bir programa katılan Başbakan, 30 Mart seçimlerinde partisinin başarıyla çıkması halinde Facebook ve YouTube’u yasaklayabileceğini söyledi. Erdoğan tam olarak şöyle dedi: “Bu halkı, Youtube’a ve Facebook’a yedirtmeyiz.”

Die Welt Ağır yolsuzluk iddiaları ve internette yayınlanan yeni telefon kayıtlarının baskısı altındaki Türkiye Başbakanı Erdoğan, ‘yeni önlemler’ açıkladı: YouTube ve Faceboook’un yasaklanması.

The Guardian Erdoğan, Mart seçimlerini kazanırsa Facebook ve YouTube, Türkiye’de yasaklanabilir. Başbakan, siyasi hasımlarını, kurgu internet içeriği kullanarak sosyal medyayı suistimal etmekle suçluyor.

Financial Times Erdoğan, özel konuşmalarının seri halinde internete sızmasının ardından, Türkiye’nin Facebook ve YouTube’u seçimlerden sonra yasaklayabileceğini öne sürdü.

Le Monde Siyasi ve finansal skandalla sıkıntılı günler geçiren Başbakan Erdoğan, 30 Mart’taki yerel seçimlerden sonra YouTube ve Facebook’u yasaklamakla tehdit etti. Türkiye’de parlamento 5 Şubat’ta, devletin internet üzerindeki kontrolünü artıran bir dizi düzenlemeyi onaylamıştı. Etiketler: başbakan » dış basın » facebook » yasak » YouTube

Kaynak: http://www.ahaber.com/yasak-dunya-gun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0