Görüş Bildir
Haberler
'Yasadışı Dinleme' İddianamesi Mahkemede

'Yasadışı Dinleme' İddianamesi Mahkemede

ATKN
26.10.2015 - 17:08 Son Güncelleme: 26.10.2015 - 17:11

Aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 143 şüpheli hakkında hazırlanan 'yasadışı dinleme' iddianamesi mahkemeye sunuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera Türk'ten Selahattin Günday'ın haberine göre, cemaatin emniyet ayağına yönelik soruşturmalardan birinde daha iddianame tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde yasadışı dinleme yapmakla suçlanan 143 şüpheli hakkındaki iddianame savcılık tarafından tamamlanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Savcı, iddianamesinde 18 kişi için takipsizlik kararı verirken, 29 kişinin dosyasını, suç mahali Ankara olduğundan Ankara'ya gönderdi.

143 şüpheli arasında Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan da bulunuyor.

Ali Fuat Yılmazer 22 Temmuz'daki operasyon kapsamında da tutuklanmıştı

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca hazırlanan ve 721 sayfadan oluşan iddianamede 209 müşteki ve 57 mağdur yer alıyor. Soruşturmada önemli delillerin bir bölümü İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda yer almıştı.

Raporda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çok sayıda yasadışı dinleme yapıldığı bilgisi ve bu dinlemelerin detayları yer almıştı.

Müfettiş raporlarına göre, dinlenenler arasında askerler de yer alıyor. Emekli orgeneral Halit Edip Başer, Ergenekon soruşturması kapsamında ‘Ramazan’ kod adıyla dinlendi. Hava Kuvvetleri'nin eski komutanı Faruk Cömert de yine aynı soruşturması kapsamında ‘Fahri’ adıyla dinlendi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Ergenekon soruşturması kapsamında dinlenen bir diğer isim. Hisarcıklıoğlu ‘Rıfat’ adı altında dinlendi. İşadamı İnan Kıraç’ın ‘İlhan’ ve ‘İlhan Kıraç’ adlarıyla dinlendiği tespit edildi.

Müfettiş raporuna göre Ergenekon soruşturması kapsamında dinlenen diğer isimler şunlar:

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile eşi Mehmet Ali Yalçındağ, İshak Alaton’un kızı Leyla Alaton. Alaton ‘Leyla Altın’ adıyla dinlenmiş. Öldürülen işadamı Üzeyir Garih’in kızı Dalia Garih de ‘Deniz Garip’ adı ile dinlendi.

Aydın Doğan

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külük’ün organize suç kapsamında ‘Metin’ adıyla, TV Programcısı Müge Anlı’nın da ‘Müge Öztekin’ adıyla organize suç kapsamında dinlendiği tespiti raporda yer aldı.

Fatih Altaylı

Dinlenen gazeteciler

Ergenekon soruşturması kapsamında dinlenen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ‘Fatih’ ve ‘Fatih Altay’ adları ile köşe yazarı Oral Eğin de ‘Orhan’ ve ‘Orhan Eğri’ adlarıyla dinlenenler arasında. Gazeteci Saygı Öztürk de bu listede yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0